Nie jestem medykiem i wiedza moja w tym obszarze jest ograniczona. Przynajmniej do podstaw biologii i chemii, jaką otrzymałem jeszcze w szkole średniej. Różnic pomiędzy bakteriami a wirusami, drogami rozmnażania się i infekcji, sposobami pokonania układu immunologicznego organizmów, w tym człowieka.
Dodatkowo, z racji już pewnej szerszej wiedzy, posiłkuję się wiedzą z epidemii niegdyś nawiedzających Europę, jak dżuma, cholera, czarna ospa (ospa prawdziwa), grypa 'hiszpanka' itd. Reakcji ówczesnych społeczeństw na chorobę dziesiątkującą populację, które zadziwiająco przypominają obecne teorie, nagłówki prasowe, wiadomości z Sieci.
Dla mnie jest żałosne, że najwięcej do napisania/powiedzenia (nie na tym Forum) mają osoby, które nie potrafią zdefiniować infekcji wirusowej czy zakażenia drogą kropelkową. Im bardziej nieprawdopodobna teza, tym większa grupa wyznawców. Tak właśnie wyznawców, bo poklask teorie te zdobywają przez irracjonalną wiarę w spiski, w tajemnice, w przepowiednie, wizje... .
Nie ma tu żadnego uzasadnienia merytorycznego, niczego co jest poparte wiedzą i nauką. Wstyd, że współczesne społeczeństwa Europy są w takim stanie degrengolady umysłowej, która dopuszcza istnienie płaskiej Ziemi, fikcyjnych wypraw na orbitę i Księżyc, uśmiercania i podporządkowywania sobie populacji ludzkiej przez fałszywe pandemie i wstrzykiwanie nano-chipów lub przypadkowych substancji, modyfikowanych genetycznie, które powodują i spowodują śmierć w męczarniach - milionów naiwnych. Zaszczepionych... .
Tworzą się powszechne ruchy, gdzie kwestionuje się na przykład szczepienia w ogóle. Pomimo tego, że dzięki tym szczepieniom - również w dobie PRL (w wypadku Polski) - choroby, jak czarna ospa, gruźlica, polio ... zostały zniszczone, jako zagrożenie.
Czarny PR wokół szczepionki Astra Zeneca i Oxford przynosi efekty, a część poddanych manipulacjom w mediach społecznościowych - rezygnuje ze szczepienia. Irracjonalnie, bez wiedzy. Wystarczy wszechobecne poczucie
STRACHU. Podobnie już zaczyna się dziać wokół Pfizera i Moderny... .
Tymczasem, w brytyjskiej platformie programów tv, jest dostępny
kanał RT (swego czasu Russia Toady). Sponsorowany głos Kremla, który generalizując zajmuje się propagandą sukcesu Federacji Rosyjskiej, nauki (uwaga: szczepionki Sputnik V) i medialnym dewastowaniem dosłownie wszystkiego, co dzieje się w Europie oraz w US i Kanadzie. Przede wszystkim to umiejętne podkopywanie pozycji rządzących, z których tworzy się tyranów żywiących się krwią zwykłych obywateli. Mają wyglądać niczym gangsterzy, łapówkarze lub ewentualnie idioci i marionetki... itd
Ogólnie, ta akcja, której na celu jest zdyskredytowanie medycznych sukcesów firm zachodnich, naukowców z Europy, US, to jedno wielkie 'obrzucanie fekaliami - w mediach, w Sieci (oprócz RT, to również serwis Sputnik). Rzucamy w cel kupą i zawsze coś się przylepi. Dla mnie, to oczywiste pchanie części krajów do zakupów szczepionki Made in Russia, jako jedynej pewnej i bezpiecznej. To duże pieniądze dla Moskwy i uzależnianie Europy od Rosji, nie tylko poprzez gaz i ropę...
Wobec wyczynów rosyjskiej propagandy, to nieporadne kampanie informacyjne europejskich rządów nt szczepień i Covid 19, giną w gąszczu fake news w 'social mediach'. Rosyjską propagandę podbijają też liczni 'pożyteczni idioci' co piszą książki i artykuły do prasy o światowym spisku możnych...masonów, Żydów, lewaków, to do wyboru.
Również na 'naszym Forum' wątek ma się świetnie i ciągle trwa dyskusja, która z osób zaszczepionych czy popierających szczepienia, w tym różne zalecenia epidemiczne, czyni stado bezmyślnych lemingów, nabożnie słuchających i oglądających wiadomości główne w BBC, TVP, TVN. Przypina się Nam (bo do grupy zaszczepionych się zaliczam) etykietki ułomnych intelektualnie, głupich.
Dlatego też zdecydowałem się jeszcze raz zaprotestować, przeciwko propagowaniu 'gówno-burzy' wobec szczepionek, wobec pandemicznych obostrzeń, wobec urąganiu wiedzy.
Niestety, obecnie głupiec z zablokowanym, jak widzę kontem, będzie bezczelnością i arogancją dominował nad treścią wątku. Fałszywe prawdy głoszone przez fałszywych 'mędrców'. Debil w szatach profesora - nadal pozostanie debilem, a wiejski mędrek - nadal jest pastuchem.
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-04-2021 15:19 ]