Str 454 z 1206 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2021-03-31 13:44:44 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
'Amerykański koncern Pfizer i niemiecki BioNTech ogłosiły, że ich szczepionka przeciwko COVID-19 jest bezpieczna i silnie chroni dzieci w wieku 12-15 lat. Badania wykazały 100-proc. skuteczność w tej grupie wiekowej. Jak podkreśliły firmy, jest to krok w kierunku rozpoczęcia szczepień dzieci przed powrotem jesienią do szkół.'
|
niebieskieucho | Post #2 Ocena: 0 2021-03-31 13:59:09 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2021-03-31 13:44:44, karjo1 napisał(a): 'Amerykański koncern Pfizer i niemiecki BioNTech ogłosiły, że ich szczepionka przeciwko COVID-19 jest bezpieczna i silnie chroni dzieci w wieku 12-15 lat. Badania wykazały 100-proc. skuteczność w tej grupie wiekowej. Jak podkreśliły firmy, jest to krok w kierunku rozpoczęcia szczepień dzieci przed powrotem jesienią do szkół.' Jeśli w inny sposób nie zaszkodzi, to jest wysokie prawdopodobienstwo, że te dzieci gdy dorosną będą bezpłodne, albo będą miały zmienioną orientację seksualną (myslicie, że tego nie da sie zrobic? - Otóż da się). Miejcie na uwadze, że program depopki jest PRIORYTETEM ((!)) Kto tego nie czuje, rozumu mu brakuje. Bum tarara! -- Dzieci się starzeją - starzy dziecinnieją [ Ostatnio edytowany przez: niebieskieucho 31-03-2021 14:06 ] Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
ZacznijOdSiebie | Post #3 Ocena: 0 2021-03-31 14:53:59 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-03-2021 Skąd: CBR |
Cytat: 2021-03-31 07:55:52, Blamestorm napisał(a): Cytat: 2021-03-31 05:02:16, ZacznijOdSiebie_ napisał(a): Cytat: 2021-03-30 23:41:58, Gwontownik napisał(a): Po tak negatywnym PR nic innego nie wymyślą. TVP podało że Niemcy zawiesili AZ po 31 przypadkach zakrzepicy, która spowodowała krwotoki w okolicach mózgoczaszki. No a to dopiero poczatek , daje tak rok , dwa lata i wiara zacznie padac jak kaczki , zwlaszcza po drugiej , potem trzeciej dawce , ale coz selekcja naturalna musi byc jak glupi to niech sie szczepi i bedzie krolikiem doswiadczalnym kto tylko chce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mozemy sobie dyskutowac tu na rozne tematy, mozemy miec inne zdanie,I czesto tak jest, czasem dyskusja jest zywa I zacieta. Ale jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktos bawila perpektywa smierci ludzi, juz bez wzgledu na powod. I to bawila na 15 rozesmianych emotek. Moze powinienes sie nad soba zastanowic jesli takie rzeczy Cie bawia. Jezli do turlania sie ze smiechu I lez doprowadza Cie wizja, ze osoby chcace dbac o swoje zdrowie I zdrowie spoleczenstwa zmarlyby w wyniku podania szczepienia. Dla mnie osobiscie to twoje zachowanie jest conajmniej dziwne, a moze nawet martwiace. Nic, co napisales, nie byloby nawet odrobina smieszne dla normalnego czlowieka z odrobina empatii. Zastanow sie nad soba, tu da osoby ktore przyjely szczepienie, tez takie ktore go nie chca, ale ich najblizsi przyjeli, ich rodzice czy rodzenstwo. Ty masz ubaw z perspektywy smierci tych ludzi I milionow inynnych. Dzieki ze sie tak dobrze przedstawiles w swoim poscie numer 19 na tym forum. Możemy sobie dyskutować? ... No właśnie oto chodzi , przez takie "dyskutowanie" w rządzie i też między innymi takich ludzi jak ty z wykresami i tabelkami , wiara ciągle umiera i będzie umierać jeszcze więcej... A co mnie śmieszy? Właśnie tacy ludzie co w ślepo bez przeglądnięcia "teorii spiskowych" (które poniekąd sie sprawdzają) wierzą i nazywają takich jak ja "antyszczepionkowcami" "płaskoziemcami" , no to ja sie pośmieje jak będą padać jak kaczki co w tym złego? Nie mam empatii do głupoty , zwłaszcza że przez decyzję "głupich" i spekulacje takie jak tu na forum przez Pro covidian , konsekwencje będą dramatyczne. ![]() ![]() ![]() |
Wilki2 | Post #4 Ocena: 0 2021-03-31 21:06:40 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Jak byłem mały też lubiłem baśnie i bałem się zastrzyków i dentysty
![]() Piąty dzień po podaniu zabójczego Zenka i nic się nie dzieję. Może zostałem bezpłodny i o tym nie wiem. ![]() Chociaż coś jest nie tak. Dwa dni temu wykruszył mi się kawałek plomby. Mogę to podać jako nowe skutki uboczne po szczepionce. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 31-03-2021 21:08 ] |
Blamestorm | Post #5 Ocena: 0 2021-03-31 21:11:35 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-31 21:06:40, Wilki2 napisał(a): Jak byłem mały też lubiłem baśnie i bały się zastrzyków i dentysty ![]() Piąty dzień po podaniu zabójczego Zenka i nic się nie dzieję. Może zostałem bezpłodny i o tym nie wiem. ![]() Chociaż coś jest nie tak. Dwa dni temu wykruszył mi się kawałek plomby. Mogę to podać jako nowe skutki uboczne po szczepionce. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Wilki2</i> 31-03-2021 21:07 ] Smiej sie wilki, wczoraj czytalam raport o raportowanych skutkach ubocznych Astry, I poza standardowymi ze boli reka, czy oslabienie, temperature. Ludzie raportowali tez cytuje " crying" ( chyba nawet w liczbe 57) "Thirst" " starting smoking" " feeling more energetic" 🙈 If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
|
|
kinga77 | Post #6 Ocena: 0 2021-03-31 21:15:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Wilki tu jest tez mowa o skutkach ubocznych jakie moga pojawic sie za jakis czas, nie tylko do 5 dni.Nie ma w tym zadnych filozofii,bo szczepionki wciaz sa w faze badan.Ale cieszyc sie ze poki co nic Ci nie dolega,mi tez poki co nie.Choc cos mnie w nodze kreci nie wiem co to.Ja bralam 8 stycznia.Drugiej dawki odmowilam.
|
Wilki2 | Post #7 Ocena: 0 2021-03-31 22:14:50 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat: 2021-03-31 21:15:05, kinga77 napisał(a): Wilki tu jest tez mowa o skutkach ubocznych jakie moga pojawic sie za jakis czas, nie tylko do 5 dni.Nie ma w tym zadnych filozofii,bo szczepionki wciaz sa w faze badan.Ale cieszyc sie ze poki co nic Ci nie dolega,mi tez poki co nie.Choc cos mnie w nodze kreci nie wiem co to.Ja bralam 8 stycznia.Drugiej dawki odmowilam. Czyli ,że wszystkie choroby i dolegliwości które wystąpią po szczepieniu aż do śmierci należy kwalifikować jako powikłania? ![]() Ryzyko jakieś istnieje oczywiście tak jak i po zjedzeniu orzeszków. Bez wątpienia w normalnych okolicznościach są określone długie terminy testów dla każdego leku przed wprowadzeniem go do obrotu ale sytuacja jest bez zdecydowanie wyjątkowa. Mimo ,że biorę pewne ryzyko na klatę mam jednak jakieś zaufanie do setek czy tysięcy mikrobiologów i wirusologów, którzy na codzień nie siedzą w swoich instytutach i popijając kawę czekają na jakąś pandemię. Ich praca polega na codziennym rozkminianiu potencjalnych wirusów tak żeby mieć już jakieś przygotowane rozwiązanie. Coronavirus nie spadł nagle na ziemię z jakimś meteorytem. Dla mnie największym zagrożeniem dla nas jako społeczeństwa jest łatwość zanegowania i podważenia wszystkiego jaką daje każdemu internet. Prawdę mówiąc bardziej stresująca jest dla mnie jakość warzyw i owoców jaką nam serwują ostatnio w UK. Obecnie 90% pochodzi z Afryki i Ameryki Południowej. Myślicie ,że ktoś to dokładnie tam sprawdza czym się je nawozi, spryskuje i konserwuje na czas transportu? Ja mam pewne wątpliwości co tego. Liczy się zapełnienie luki na rynku produktem w dobrej cenie zakupu. [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 31-03-2021 22:28 ] |
iwona38 | Post #8 Ocena: 0 2021-03-31 23:44:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
|
Gwontownik | Post #9 Ocena: 0 2021-03-31 23:51:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2021-03-31 22:14:50, Wilki2 napisał(a): Dla mnie największym zagrożeniem dla nas jako społeczeństwa jest łatwość zanegowania i podważenia wszystkiego jaką daje każdemu internet. No I tu masz rację i skutecznie z tego chcesz skorzystać. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
DADAM1986 | Post #10 Ocena: 0 2021-04-01 02:09:11 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Jako skutek uboczny “posredni” podam moj przyklad.
23 marca kupilem sobie 4 berth caravan, przytargalem ze znajomym pod Dom. Dzisiaj bylem sie umowic na zalozenie haka do Vito i facet chcial £100 depozytu. Wyciagam stowke z portfela a on na mnie wielkie oczy... “It was a month or more I have seen cash mate, all our suppliers take card only now”. Chyba nie musze dalej rozwijac? Pozbywam sie papierkow dopoki mozna. Dobrze ze caravan kupilem od babci, bo dealer chyba tylko £5k teraz akceptuje max. Nawet nie przeszkadzalo mi, ze babcia z Northampton liczyla kase prawie 40 minut. Szklarnie juz W ogrodzie mam, caravan jest. Teraz tylko jakies nowe autko za papierki i niech sie dzieje co... I tak sie dzieje |