MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 40 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 39 | 40 | 41 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 40 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2020-08-28 19:59:35 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

,,Niedawno w Polsce był taki przypadek że do gościa na chatę wpadł sanepid żeby pobrać próbki. No i przyjechali pobrali i pojechali a próbki zapomnieli. Po paru dniach dostaje telefon że wynik testu jest niestety pozytywny"

Historia z soszjalmidia, oczywiscie w tv nie powiedza.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Misia13

Post #2 Ocena: 0

2020-08-28 20:04:48 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Jurny-Jurek.... ja tez o tym slyszalam czy czytalam tylko nie pamietam gdzie.

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #3 Ocena: 0

2020-08-28 20:17:14 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Cytat:

2020-08-28 19:59:35, Jurny_Jurek napisał(a):
,,Niedawno w Polsce był taki przypadek że do gościa na chatę wpadł sanepid żeby pobrać próbki. No i przyjechali pobrali i pojechali a próbki zapomnieli. Po paru dniach dostaje telefon że wynik testu jest niestety pozytywny"

Historia z soszjalmidia, oczywiscie w tv nie powiedza.

:) Taaa soszjalmidia to źródło prawdy i wiedzy a tv to narzędzie manipulacji. Oj dzieci,dzieci słabo się robi od tych wszystkich nowinek ale będą rodzić się nowe póki będzie klient ,który to łyknie.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2020-08-28 22:21:23 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

No niemożliwe do weryfikacji bo sanepid już zakwalifikował. Co z tego, że wadliwym testem - grunt, że dzieciom nie robi się słabo ale na szczescie sa maseczki, ktore przed zarażeniem nie chronia a ludzie nosza jednorazówki miesiac w kieszeni na zakupy. Wirus juz prawie pokonany.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #5 Ocena: 0

2020-08-28 23:01:48 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-08-28 22:21:23, Jurny_Jurek napisał(a):
...a ludzie nosza jednorazówki miesiac w kieszeni na zakupy....

*ROFL*
Nie ja... :-]

Zrobilam u siebie inwenteryzacje tych maseczek... oprocz dwoch paczek jeszcze z lutego... reszta jest "made in China". Fakt, ze nigdy nie przeplacalam. Srednio wychodzi mi .12 za maseczke. Wszystkie maja sertyfikaty CE. W pracy.... a jezdze do roznych miejsc.... tez pudelka z "made in China". W aptekach nie wiem. Sama cena ponad 20 mnie odstrasza. Widzialam w ASDA i Lidl kiedys, nie zwracalam uwagi...

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2020-08-29 07:50:54 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ty jestes wyjatkiem Misia, wiekszosc wlasnie tak robi- jednorazowki w samochodzie byle bylo do sklepu. Ja tez w sumie powinnam prac codziennie moja, ale komu by sie chxialo. Jeszxze na poczatku, w kwietniu sie troche staralam. Teraz juz tylko mnie to wszystko irytuje:/
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2020-08-29 07:56:16 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie jest wyjątkiem Misia, tylko nie jest modne poważne podchodzenie czy ostroznosc, tzn na forum nie jest modne, bo wsrod osob z pracy i wielu z otoczenia zachowanie ostrożności jest normalne. W Walii nie ma obowiązku masek w sklepach ale wiele osób zaklada.
Ada

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2020-08-29 08:00:10 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To nie jest moda, tylko wybór własny. Każdy robi to co uważa za stosowne. Najwyraźniej większość uważa, ze nie będzie przejmować się.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #9 Ocena: 0

2020-08-29 08:08:10 (5 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2020-08-29 07:50:54, galadriel napisał(a):
Ty jestes wyjatkiem Misia, wiekszosc wlasnie tak robi- jednorazowki w samochodzie byle bylo do sklepu.

Ja używam tylko jednej maseczki jednorazowej od kwietnia i ona wciąż działa.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2020-08-29 08:38:18 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ada środowisko w pracy w ktorym ty sie obracasz Zapewne bedzie reagowalo inaczej ale wiekszosc tp nie sady, prawnicy I lekarze tylko wachlarz/ przekroj spoleczenstwa od budowlancow i opiekunek przez sklepy, magazyny, biura, kierowcy itd. I wiekszosc wlasnie idzie po najmniejszej linii oporu. Tak po prostu jest. Mw moze byc w jakims sensie reprezentatywne dla mniejszosci wszelkiej masci i hej ho- wnioski podobne. Skoro „ modne” na mw , fb itd jest postawa anty- maseczkowa to to tylko odzwoerciedla jakie sa nastroje w takich wartatwaxh spolecznych poza wietualba rzeczywisroscia; ) Misia sie akurat wylamuje ( ale nie bede analiziwac dlaczego, bo ona sobie tego nie zyczy:) co do masek w sklepie to ja nosilam jak jeszcze nie bylo nakazu, tylko tak jak jj Gdzies wczesniej opisal, zgadzam sie, ze dzialania rzadu czy tez rzadow, sa kompletnie nielogiczne i podyktowane wskazowkami politycznymi a nie medycznymi. Tyle.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 29-08-2020 08:43 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 40 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 39 | 40 | 41 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,