Str 38 z 1206 |
|
---|---|
ZlotaPerla1 | Post #1 Ocena: 0 2020-08-27 12:53:50 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Wróciłam z zakupów z zawalonym gardłem i katarem - again 🤮 i obawiam się, że to już tak zostanie na amen ...
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2020-08-27 13:12:19 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Tez sie brzydze publicznych toalet, nie wiadomo co tam mozna zlapac. Te wszystkie zalecenia co do zapobiegania smiertelnemu wieusowi, to mnie rodzice w dzieciństwie uczyli. To naprawde nie jest nic nowego myc rece i nie kaszlec komus prosto w twarz. I to owszem jesst paranoja, kiedy sie slyszy w bbc, ze rosna przypadki virusa bo ludzie sie wyluzowali i przestali myc rece. Serio? Rzad im musi mowic zeby rece myli?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
kksiezniczka | Post #3 Ocena: 0 2020-08-27 13:53:15 (5 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Dokładnie Gal. Od małego człowieka uczono, ze rece się myje, zęby się myje, bieliznę zmienia a w publicznej toalecie jak już koniecznie trzeba usiąść to tylko na kilku warstwach papieru. Zwykle, normalne zasady higieny.
Przeziębiona nie chodziłam do szkoły i teraz tez chora do pracy nie chodzę i szlag mnie trafia jak inni kaszlący, smarkający i z gorączka robią z siebie cierpiętników i roznoszą zarazki. I to jest normalne zachowanie. A zamykanie szkół, niszczenie gospodarki, straszenie ludzi końcem świata i zagłada ludzkości to już jest paranoja. Idealny świat dla wszystkich hipochondryków i czarnowidzów ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2020-08-27 13:54:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ha, ha Gal przypomniałaś mi jak mnie śmieszyło/ dziwiło jak tu przyjechałam te wszechobecne tabliczki w toaletach, zupełnie jak w Polsce w latach 60-tych. Kojarzę takie ze starych polskich filmów, z przedszkola może też takie kampanie informacyjne dla społeczeństwa jak ważna dla zdrowia jest higiena. Nie zauważyłam tego w polskiej czy włoskiej tv, żeby mówić dorosłym ludziom, że trzeba myć ręce.
![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Jurny_Jurek | Post #5 Ocena: 0 2020-08-27 16:52:40 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Koleżanka mojej żony zadzwoniła do GP. Depresja bo od marca w domu na furlough a chlop kierowca nie ma w domu, lęki, insomnia, sytuacja ja wykancza, placz itp. Jedno pytanie - mysli samobójcze? Nie, na szczescie jeszcze nie.
Wenflaxyna, lorazepam nim sie rozkreci i cos na spanie. Przed covidem - wesola i pogodna osoba, lockdown, brak urlopu gdzies (maz mogl brac urlop ale tylko po kilka dni tu i tam) i jedna z wielu tysiecy ofiar łyka pigułki szczęścia. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2020-08-27 17:31:49 (5 lat temu) |
Lotazepam to na uspokojenie. Kolega mial anxiety induced inspmnia- tak go zdiagnozowali, bo nie wiedzieli co to jedt i dlaczego nie moze spac. Citalopram na depresje/ anxiety mu zapisali i pomoglo. Mowi, ze bez tego by sie zabil- bo nie mogl zasnac chyba przez tydzien non stop i dostawal na glowe. Oczywiscie nie chcial zeby ktokolwiek wiedisl ze jest na antydepresantach. Mnie to zdziwilo najbardziej, ze ludzie sie boja do tego przyznac. Nie woem, moze z braku wiedzy jak ta cala chemia organizmu dziAla, ale w dzisiejszych czasach zeby nie miec dostepu do informacji i to tak prostych przedmiotow kak biologia i chemia?:/
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 27-08-2020 17:34 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Jurny_Jurek | Post #7 Ocena: 0 2020-08-27 17:40:38 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Jej dali jakueś małe dawki poki nie rozkreci sie antydepresant co ma ja zaaktywizować a to drugie ustrojstwo zasypiać. Ale lepiej to niż funkcjonujacy alkoholik...
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Misia13 | Post #8 Ocena: 0 2020-08-27 18:01:01 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak sobie czytam wasze wpisy.... a tu pszyszla moja przesylka I juz sie ucieszylam... Rekawiczki doszly... cale 10 paczek, ktore udalo mi sie kupic taniej.😊... Mi wiele do szczescia nie trzeba. Humor od razu lepszy. W miedzyczasie oddali mi kase za maseczki z Amazona z maja... czekalam dlugo. To juz nastepne zamowienie w ebay.
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2020-08-27 18:04:21 (5 lat temu) |
Oczywiscie ze lepiej bo jak sie ta chemiczna elektrycznosc
![]() ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
andypolo | Post #10 Ocena: 0 2020-08-27 19:21:07 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Widzę, że tu na forum to same lekarki, pielęgniarki i farmaceutki.
|