Str 37 z 1206 |
|
---|---|
Misia13 | Post #1 Ocena: 0 2020-08-27 08:49:44 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Gal... 😘 Przestan mnie "studiowac" ....
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2020-08-27 08:57:43 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ok:D to choroba zawodowa. Z kazdym tak nam:D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2020-08-27 09:04:06 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Trzeba jeszcze brać pod uwagę, że wpisy na forum to może do godziny życia na dobę odzwierciedlają, i poza ta godzina życie toczy się i nie jest tylko kalką tych wpisów, bo raczej juz nie byłoby żadnej perspektywy w wypowiedziach.
Z mental health to jest tak, ze z jednej strony ludzie się bronią przed etykietką, a z drugiej tez jakby zapomniano, że człowiek może być poprostu zasmucony czymś, nawet bardzo, nawet przez pewien czas, i nie musi to być depresja wcale. Można byc bardziej ostrożnym, szczególnie jak panuje pandemia, ale nie musi się być psychicznie chorym. Jak się czyta posty na forum, to wygląda ze jakiekolwiek poważne rozpatrywanie pandemii i jej potencjalnych konsekwencji uważane jest za zboczenie psychiczne, ale juz ignorowanie zagrożenia jest modne, wszyscy odważni. Dla niektórych życie juz pokazało, że jest kruche i maja prawo sie o nie martwic.
Ada
|
iwona38 | Post #4 Ocena: 0 2020-08-27 09:25:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Ada paranoja to nie zboczenie psychiczne. Ja rozumiem uzywac swojego recznika ale juz umyte sztucce czy talerze tez tylko moje to dla mnie przesada. Kibla tez uzywacie tylko swojego czy jednak korzystacie w domu ze wspolnego? I nie pytam zlosliwie, ciekawi mnie ten temat. Ludzie przesadzaja w jednym, jak np. to uzywanie swoich sztuccow w domu podczas gdy ida do pracy i bez oporu korzystaja ze wspolnych toalet.
Nie kupuje w Amazonie.
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2020-08-27 09:31:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ignorowanie to tez forma denial, a wiec jak najbardziej issue psychiczne
![]() ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
Misia13 | Post #6 Ocena: 0 2020-08-27 09:35:41 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Iwona38.... odpowiem tak. Mozesz uzywac u Siebie czego chcesz.... nic nikomu do tego.
Ja pisalam na temat jak ktos jest chory, lub jest podejrzanie, ze jest chory. W temacie "Wirus z Chin" zaraz na samym poczatku ..stona1 I 2 Ewa wkleila na moja prozbe cala mase informacji z CDC (Centers of Disease Control and Pevention). Bylo to 7 miesiecy temu. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 27-08-2020 09:52 ] |
kksiezniczka | Post #7 Ocena: 0 2020-08-27 10:46:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Jezu! Mnie tylko drapie w gardle troszkę, bo przez cały pobyt w Polsce piłam zimne piwo
![]() W domu się nie izoluje z tego powodu. Rodzina tez nie. Mąż chodzi do pracy, ja wczoraj świętowałam urodziny siostry w pubie, u młodego kumpel na sleepover. Sztućce włożyłam hurtem do zmywarki, wyjęłam, wrzuciłam do szuflady jak leci. Nie jestem chora, nie mam gorączki, nie pluje krwią, nie dręczą mnie suchoty... Znam siebie bo już 40 lat chodzę po tym świecie wiem, ze jak wypije 8 super zimnych piw, to tak później mam. Dwa dni poboli, jeden drapie i koniec. A co do tego co napisała Ada to wg mnie przesada w każda stronę nie jest dobra ani tym bardziej ZDROWA. ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2020-08-27 12:14:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
@Iwona
Twoje podejście też może ktoś uznać za zboczenie psychiczne bo jaki niby jest sens używać osobnych ręczników do już wymytych rąk skoro i tak wszyscy w domu i w pracy korzystacie hurtowo z tych samych kurków do kranu w łazience i kuchni? Każdy rozumie ostrożność i dmuchanie na zimne jak chce. Jak są w domu dwie toalety to nie widzę przeszkód, żeby osoba chora korzystała z jednego kibla, a pozostali domownicy z drugiego. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
iwona38 | Post #9 Ocena: 0 2020-08-27 12:24:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Widzisz u mnie recznikow zawsze uzywa sie osobnych tak dla higieny (sadze ze w wielu domach rowniez) a nie ze wzgledu na wirusa. I ja nie nazwalam tego zboczeniem psychicznym tylko Ada. Zboczenie zle mi sie kojarzy, paranoja lepiej brzmi.
Nie kupuje w Amazonie.
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2020-08-27 12:49:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
W wielu domach ręcznik do rąk jest jeden, w pracy czy toaletach publicznych są ręczniki papierowe więc mieszanie tego co w domu i poza trochę mija się z celem.
Ja np nigdy w takich miejscach na kiblu nie siadam bo zwyczajnie się brzydzę. Nie każdy też ma w domu zmywarkę, żeby wymyć naczynia i sztućce w bardzo wysokiej temperaturze, więc każdy stosuje takie środki ostrożności jakie wynikają z jego potrzeb. Tak na dobrą sprawę to wszystko można podsumować jako przesadę, bo w końcu wszyscy oddychamy tym samym powietrzem. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|