Str 22 z 1206 |
|
---|---|
Wembley27 | Post #1 Ocena: 0 2020-08-20 12:42:37 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja normalne codziennie zapominam ze jest wirus
Zawsze rano musze pomyśleć czy mi dzis bedzie maseczka potrzebna Jak tak to wsadzam do plecaka Czasami ludzie omijają mnie na chodniku Dziwne to jest ale trudno Ludzie się boją Jedna rodzina co do nich chodze Pomiędzy mną a dziećmi chyba jest dystans 10 metrowy a nie 2 A następna rodziny dzieci przychodzą do mnie rozmawiają zachowujemy się normalnie |
andypolo | Post #2 Ocena: 0 2020-08-20 12:58:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Poczytałe trochę o tej kwarantannie i testach. To są po prostu jaja.
Jeśli miałeś kontakt z osobą zarażoną koronawirusem to musisz poddać się 14 dniowej kwarantannie. Ale osoby mieszkające z tobą już nie muszą. Jeśli zdecydujesz się na test (wylik w ciągu 48 godz) to osoby mieszkające z tobą też muszą zrobić test i nikt z was do czasu otrzymania wyników nie może opuszczać domu. Czy ktoś z was robił test? Jak to wygląda? Ponoć wynik może być positive, negative lub unclear. Unclear? WTF! Ponoć test wykazuje wirusa do piątego dnia od zarażenia. Jak zrobisz test 6 dnia to będzie negatywny, a ty nadal masz wirusa i zarażasz. Ja już nie wiem w co wierzyć. Czy jest tu na MW co może to fachowo wytłumaczyć? |
ZlotaPerla1 | Post #3 Ocena: 0 2020-08-20 13:05:43 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Po co ci ten test? chcesz sobie w domku posiedzieć?
![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2020-08-20 14:22:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To tak samo jak Ci co wracaja zza granicy i musza siedziec w domu. Ale rodzina juz nie musi.
Carpe diem.
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2020-08-20 14:32:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
za chwile bedzie mozna zobaczyc reklame w tv
wez darmowa szczepionke a wszystkie absurdy skoncza sie juz dzis! wyobraz sobie zycie bez idiotycznej kwarantanny nie zwlekaj i zamow bezplatne szczepienie dla siebie swojej rodziny i przyjaciol na ktorym ci zalezy juz dzis* : ) *do kazdego szczepienia voucher 5£ do wydania w pounlandzie gratis |
|
|
Wembley27 | Post #6 Ocena: 0 2020-08-20 14:34:26 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Po co ludzie noszą maseczki
Jak tylko zakladaja na usta a nos odkryty W McDonald prosza przed wejściem użyć płynu do rąk A później czlowiek idzie do maszyny zamówić i patrzy A cala maszyna jest brudna Zauważyłem kobiety sprzataja wszystko oprócz tych maszyn |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2020-08-20 14:54:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zapewne nosza maseczki w taki sposob, bo sa zmuszeni do noszenia, ale nie chca przez nie oddychac. Ja robie dokladnie tak samo jak nie da sie uniknac noszenia maski.
Wczoraj bylam w Cafe Nero i nie ma wymagania masek, obsluga tez nie nosi. 50m dalej w KFC musisz uzyc zelu (ktory nie dzialal) i miec maske do zamowienia jedzenia, ale nie przy stole. Swoja droga, bylam po raz pierwszy w obu lokalach, a mieszkam tu ponad 4 lata. Z innej beczki, wyglada na to, ze kolezanka bedzie kolejna ofiara wirusa. Napisala, ze wlasnie dowiedziala sie, ze moze grozic jej zwolnienie. Pracuje w japonskim banku, ktory w tym samym czasie zatrudnia ludzi na inne stanowiska, bo akurat znam kogos, kto podpisal u nich dobra umowe. Carpe diem.
|
Misia13 | Post #8 Ocena: 0 2020-08-20 15:00:49 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-08-20 07:36:24, Jurny_Jurek napisał(a): Tzn. brytyjskich chińczyków, hindusów czy pakistańczyków? Nie wiem..... slyszalam w radiu..... ja pomyslalam o chinczykach. |
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2020-08-20 15:03:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Mój niepokój wynika z tego, że nie ważne jak bardzo rząd dokręci gospodarkę i jakie obostrzenia wdroży - wirus i tak magicznie nie zniknie i zarazić sie bedzie można w Londynie, Edynburgu czy polnocnej Walii i tylko całkowita izolacja od ludzi da 100% pewnosci. Pisałem o domku na Syberii na przeczekanie?
Co do szczepionek cris - big brother plan ma taki byś mial tzw paszport szczepionkowy. Czyli jak nie weźmiesz dżaba i nie zostaniesz krolikiem doświadczalnym to żadnych podróży, utrudnienia np.kredytowe, ubezpieczenie na zycie x10 i inne atrakcje. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 20-08-2020 15:04 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2020-08-20 15:23:27 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
kredyty i podroze to jAk pracy nie straci in a first place...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|