MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 18 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2020-08-17 17:15:53 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie łamie prawa , w emailu z zaleceniami od TFL jest napisane że powinni a nie muszą nosić maseczkę . Co zrobią ich sprawa . Nikt mi nic nie każe i nie może kazać . Właśnie przyglądam się autobusom na Oxford St , rzadko który kierowca ma maseczkę , a jeżeli chodzi o pasażerów to 50/50 .
A teraz wytłumaczcie mi przed czym ta maseczka ma ich chronić ? Jeżeli mają koronawirusa to wystarczy niby że czegoś dotkną i zostawia tego wirusa a druga osoba która wejdzie po nich tego dotknie . Jeżeli podróżują w grupie to i tak zaraz po wyjściu rozmawiają ze sobą bez masaczek . Jeżeli samotnie to do kogo mają rozmawiać bo chyba nie ze mną bo takie osoby zazwyczaj wcale się nie odzywają . Więc jaki jest sens tej maseczki ? Ludzie daliście się zwariować do reszty ...

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 17-08-2020 17:20 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-08-17 17:47:19 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

lamie prawo : )

jak lecialem ostatnio wizzairem do Polski to w obie strony 70% samolotu miala maski na ustach a nosy na zewnatrz : ) kolejne 30 na na uchu zawieszone z jednej strony ucha
kazdy ma to w d. : )

tylko biedna obsluga samolotu musiala sie meczyc w maskach ktore zakrywaly cala twarz ale nikomu nawet nie zwracali uwagi

inna smieezna kwestia to poczekalnie na lotniskach co drugie miejsce musialobyc puste z powodu covid ludzie krecili sie w kolko jak w dzieci w przedszkolu

ale w samolocie juz moglismy siedziec trojkami a co tam : ))
bilet 220f auto 170f najgorsza padaczka w wypozyczalni a to covid ma nas podobno wykonczyc : P

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2020-08-17 18:16:26 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wykończy wiele osób i firm, tylko nie bezpośrednio. Skutki uboczne "pandemii".

Patrzyłam na loty do PL na październik na weekend i LOT ma po 60 funtów w obie strony. Wybrałam British Airways za mile, bo oni przynajmniej oddają pieniądze/mile jak coś nie wyjdzie.

LOT do tej pory nie oddal pieniędzy z marca, wyciągnęłam je z karty kredytowej od agenta.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2020-08-17 18:24:47 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

u mnie w robocie taki kociol ze ludzie sami zaczeli odchodzic ze stresow...ale tak musi byc jesli pracowite osoby sie zwalnia a zostawia ludzi po ukladzie

ja tez bym chetnie poszedl sie wyluzowac pikujac gacie w tesco i flirtujac w alejkach ale nie mam tego komfortu zebym mogl sobie tak beztrosko odejsc... : P

jak chca to niech zamykaja wszystko do kolejnego wypadu do polandii druga fala m8 nie straszna 👍👌🤘👉✌💪🐄🎉👫🎄😊😄

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 17-08-2020 18:28 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2020-08-17 18:46:00 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja tez nie wymagam od klientow masek. Ochrona. Jak ktos chce to ma juz zalozona maske, a jak nie chce To nie, przeciez sie nie bede Sie czepiac. Nikt ze staffu ani kierownictwa nie nosi. Nie powiem gdzie, bo jeszcze mnie podkabluja: 8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #6 Ocena: 0

2020-08-17 19:01:33 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Ja sprzatam u ludzi
I jedna rodzina chciala zebym przez 8 godzin miała maseczkę i rękawiczki
Po pol godz.pracy pot leje mi się po ...
I po twarzy
Twarz mokra
Maseczka mokra
Napisałam ze jak chce to ja przyjde za tydzień ale ja 8 godzin w masce pracowac nie bede
Zgodziła się.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2020-08-17 21:10:56 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2020-08-17 17:02:30, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2020-08-17 16:31:31, Misia13 napisał(a):
Cytat:

2020-08-17 12:24:53, Wielim napisał(a):
,
Ja mówię klientom , oczywiście jeżeli takich w ogóle znajdę , żeby nawet nie próbowali zakładać masek bo mnie szlag trafi i krew nagła zaleje , 99% osób reaguje z ulgą , z jakimś niedowierzaniem że ktoś pozwolił im żyć bez maseczek , naprawdę widać ich podektytowanie że mogą zdjąć maseczkę i to robią , w miejscu gdzie teoretycznie muszą mieć założoną ,

Wielim nie mozesz tak..... lamiesz prawo, moga Ci zabrac licencje.

Ja wysiadłabym natychmiast.

Byłem 10 dni na południu Walii - mało ludzi w maseczkach, czy to w taxi czy w sklepie. Aż ciężko sie było przyzwyczaić bo w drodze powrotnej już w Anglii na pitstopie w kfc kazali włożyć i ściągnąć dopiero przy jedzeniu buhehe. Rodzinnie w taxi kilka razy, ani kierowca taksówki ani my jako rodzina nie mieliśmy żadnej - i zero problemów.

Trzeba zrozumieć, że tak jak wirus grypy także korinawirus nie zniknie. Maseczka z kawałka bawełny czy jednorazówka nie uchroni przed zarażeniem dlatego ekipy medyczne używają innych maseczek a nie uszytej z kawałka t-shirta atrapy. Lockdown wygasił trichę liczby i powolne luzowanie obostrzeń powoduje, że liczby rosną. Zaspawać ludziom na świecie drzwi na 2 tygodnie wydaje sie jedyna opcja by wirusa sie pozbyć.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #8 Ocena: 0

2020-08-17 21:48:27 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

W Walii,ktora dłużej miała lockdown, o dziwo maseczki nie są wymagane. Taka kolejna ciekawostka. Szkoda ,że przez tyle miesięcy nikt nie zdołał wytłumaczyć w jakim celu są maseczki . Służby ratunkowe noszą te lepsze bo stykają się bezpośrednio z wirusem i chronią siebie. Natomiast my społeczeństwo nosimy zwykłe bo nie mają one chronić nas tylko chronią (ograniczaja) innych przed naszym potencjalnym rozsiewaniem. Niestety żeby to przynosiło efekty trzeba czuć się częścią społeczeństwa tak jak w krajach azjatyckich. W krajach europejskich co druga osoba ma poczucie bycia local Hero. Ja się grypy nie boję i maseczka jest strasznie niewygodna. Co z tego wyniknie zobaczymy jesienią. Nadzieja w wirusie, że się sam wykonczy.

[ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 17-08-2020 21:50 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2020-08-17 21:53:34 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

I co? W Walii ludzie w sklepach nie padają bez maseczek, a w Anglii wirus atakuje i trzeba się przed nim chronic.

Wychodziłam dzisiaj z apteki, w drzwiach mijałam się z matka z córką. Matka przeciagnela córkę na bok, bo ja trędowata szlam bez maski.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2020-08-17 22:07:23 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

W Szwecji maseczek nie nosili wcale ani lockdownu nie mieli. Wykres wkleiłem w osobnym temacie.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,