Str 17 z 1206 |
|
---|---|
gosian | Post #1 Ocena: 0 2020-07-14 10:32:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Przewróciło się wszystko do góry nogami..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Misia13 | Post #2 Ocena: 0 2020-07-14 10:40:34 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-07-14 10:24:06, cris82 napisał(a): wkurza mnie ten wirus niemilosiernie slysze tylko covid i juz mi sie slabo robi i jestem poirytowany moze to wczesne objawy tej psychozy covidowej? [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 14-07-2020 10:26 ] Nie tylko Ciebie to denerwuje.... juz 6 miesiecy minelo. Ja mialam nadzieje, ze ukreca glowe temu juz dawno.... To co sie dzieje w Huston to nie jest wyssane z palca. Rzad swoje.... ludzie swoje.... a potem... rezultaty.... Nic nie jest wspomniane o wczesniejszych "pochodach". |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2020-07-14 12:24:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Chris, PTSD.
Carpe diem.
|
Misia13 | Post #4 Ocena: 0 2020-08-17 06:53:08 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cos ze mna nie tak....
Zaczynam sie bac dzieci. Wiadomo dzieci jak dzieci... "lataja" po parku, jezdza czy to na rowerze, czy hulajnodze, bawia sie... normalne. Tak do 11 roku nie musza nosic masek. Od jakiegos czasu zauwazylam, ze ja unikam dzieci, jakos tak bez swiadomosci.... jak instynkt. Sama sie na tym zlapalam. Kilka razy w sklepie, ale rowniez i w parku... Kilka dni temu bylam w Brighton w pracy u klienta. Przygladalam sie mlodziezy zza okna. Glowna ulica pelna ludzi.... tych w maseczkach to mozna bylo policzyc na palcach. Zero dystansu.... ludzie chca zyc normalnie. |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2020-08-17 07:35:26 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zgadza się, chcą żyć normalnie i nie chodzić w kagańcu na ulicy.
Carpe diem.
|
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2020-08-17 12:24:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Ja też mam już dosyć tego swirusa , niemal że bieduje i moje zarobki poszły w dół o 70% ,to jeszcze wszystko w koło wszystko poj...ne , zwłaszcza ten rząd to cyrk , kwarantanna dla osób przybywających z Francji ale tylko tych co promem , tych co samochodem w pociągu i z niego nie wyszli to nie mają kwarantanny , a pewnie i tak każdy zatrzymał się we Francji na stacji benzynowej czy coś zjeść , zamykanie dróg w Londynie , i stawianie jakiś plastikowych zapór by poszerzyć chodniki i ścieżki rowerowe na których nikogo nie ma , za to korki na głównych ulicach kilometrowe , pollution wykończy więcej ludzi niż Covid19 , wszystko nadal zamknięte , chciałem iść z synem na basen , zwiedziłem 5 , każdy zamknięty chociaż na necie info brak za to siłownie w tych samych budynkach i kluby fitness otwarte i widziałem jak każdy obok siebie ćwiczy , a ponoć chlor w basenie zabija wirusy także te pseudo też więc o co chodzi ? Oglądałem wczoraj kawałek jakiegoś koncertu w Polsce na TVP2 , tysiące ludzi obok siebie na centymetry i każdy w maseczce , to jakaś paranoja , cyrk , tylko czekać jak wprowadza drugi lockdown w UK i gospodarka tutaj upadnie tak że już nigdy się nie podniesie , już teraz jest najwieksza recesja w historii kraju . Ja mówię klientom , oczywiście jeżeli takich w ogóle znajdę , żeby nawet nie próbowali zakładać masek bo mnie szlag trafi i krew nagła zaleje , 99% osób reaguje z ulgą , z jakimś niedowierzaniem że ktoś pozwolił im żyć bez maseczek , naprawdę widać ich podektytowanie że mogą zdjąć maseczkę i to robią , w miejscu gdzie teoretycznie muszą mieć założoną , te społeczeństwo też takie papierowe i ogłupione , wystarczyła mocna grypa by byli jak owieczki i pewnie 200% z nich ustawi się odrazu w kolejce po szczepionkę
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2020-08-17 12:46:24 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Wczoraj w pracy rozmawialam z facetem, ktory zajmowal sie finansami projektu respiratorow na zlecenie rzadu brytyjskiego. Rzad wydal na to jakies 15 mln, ( na dwa tysiace z Zamowipnych 10- ciu, bo firma tylko zamowila czesci na tyle ile z gory rzad zaplacil) po czym jak Juz kasa na ten projekt poszla, rzad sie rozmyslil (15 mln juz na projekt wydano!) I tych respiratow nie kupil. Tego to juz nie wiem co soe dalej z nimi stalo, ale ogolnie to wszystko wyglada na jakies kompletnie nieprzemyslane i bezcelowe dzialanoa. I teraz pomyslcie ile zarabiaja ludzie w rzadzir, ktorzy te decyzje podejmuja
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
admiralbibol | Post #8 Ocena: 0 2020-08-17 14:10:08 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
Misia13 | Post #9 Ocena: 0 2020-08-17 16:31:31 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-08-17 12:24:53, Wielim napisał(a): , Ja mówię klientom , oczywiście jeżeli takich w ogóle znajdę , żeby nawet nie próbowali zakładać masek bo mnie szlag trafi i krew nagła zaleje , 99% osób reaguje z ulgą , z jakimś niedowierzaniem że ktoś pozwolił im żyć bez maseczek , naprawdę widać ich podektytowanie że mogą zdjąć maseczkę i to robią , w miejscu gdzie teoretycznie muszą mieć założoną , Wielim nie mozesz tak..... lamiesz prawo, moga Ci zabrac licencje. |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2020-08-17 17:02:30 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-08-17 16:31:31, Misia13 napisał(a): Cytat: 2020-08-17 12:24:53, Wielim napisał(a): , Ja mówię klientom , oczywiście jeżeli takich w ogóle znajdę , żeby nawet nie próbowali zakładać masek bo mnie szlag trafi i krew nagła zaleje , 99% osób reaguje z ulgą , z jakimś niedowierzaniem że ktoś pozwolił im żyć bez maseczek , naprawdę widać ich podektytowanie że mogą zdjąć maseczkę i to robią , w miejscu gdzie teoretycznie muszą mieć założoną , Wielim nie mozesz tak..... lamiesz prawo, moga Ci zabrac licencje. Ja wysiadłabym natychmiast.
Ada
|