Str 150 z 1206 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
niebieskieucho |
Post #1 Ocena: 0 2021-01-03 19:10:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat:
2021-01-01 14:43:25, Richmond napisał(a):
https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/12/23/fact-check-nurse-who-fainted-after-being-vaccinated-alive/4024424001/
Zaprzeczenie niczego nie wyjasnia. Kazdy by chcial, zeby to byla prawda, ale jedynym sposobem na potwierdzenie tego faktu byloby pokazanie sie jej na wizji, a nie przebieranie jej kolezanki z pracy w podobne ciuchy i ozdoby. Chyba kazdy sie z tym zgodzi. Jezeli po tej "szczepionce" tak dlugo wraca sie do zdrowia, to... zostawiam bez komentarza.
[ Ostatnio edytowany przez: niebieskieucho 03-01-2021 19:13 ] Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|

|

|
|
|
Gwontownik |
Post #2 Ocena: 0 2021-01-03 20:00:08 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2021-01-03 19:00:25, Wielim napisał(a):
To juz rozwiazane , juz nawet eksperci sie wypowiadaja sie ze pierwsza dawka daje ochorne i mizna czekac na drugą dawke 12 tygodni , jak rzad cos wymysli to zawsze znajdzie "ekspertów" ktorzy to potwierdzą , i jak boris mowi ze 12 tygodni jest ok to ma racje i nikt w spoleczenstwie nie ma prawa sie z tym nie zgadzac !
Wg mojej, laika, oceny tej sytuacji sprawa jest znacznie prostsza niż się wydaje.
Mamy styczeń, sezon grypowy, czas kiedy organizm ludzki oczyszcza się z wszelkich trucizn pochłoniętych latem, a powodem tego jest wyjątkowo niesprzyjająca aura czyli pogoda w szerokim znaczeniu. Przyjęta teraz szczepionka nie zabezpiecza organizmu, gdyż sezon grypowy już się kończy. Potem będą wakacje, letnie słoneczko i następnie jesień, która to ponownie będzie sprzyjała zachorowaniom. Czyli druga dawka wrzesień/październik i następny sezon grypowy na spokojnie. Bo to nic innego jak zmodyfikowany wirus grypy.
Cytat:
2021-01-03 19:00:25, Wielim napisał(a):
To juz rozwiazane , juz nawet eksperci sie wypowiadaja sie ze pierwsza dawka daje ochorne i mizna czekac na drugą dawke 12 tygodni , jak rzad cos wymysli to zawsze znajdzie "ekspertów" ktorzy to potwierdzą , i jak boris mowi ze 12 tygodni jest ok to ma racje i nikt w spoleczenstwie nie ma prawa sie z tym nie zgadzac !
Najważniejszym jest stworzenie ideologii, a następnie znalezienie ludzi, najlepiej ze znanymi nazwiskami, którzy zechcą się pod tym wszystkim podpisać. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-01-2021 20:06 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #3 Ocena: 0 2021-01-03 20:09:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Zgadzam sie.
I uwazam,ze tej szczepionki samej w sobie nie ma sie co tak bardzo bac- ona nie pomoze na nic bo to najwiekszy w histori swiata scam ale i nie zaszkodzi pewnie tez, bo to chyba nic nie warty wlew skoro na szczeblach ministerialnych mozna ustalac dawki, okresy pomiedzy dawkami itd...co nie zmienia faktu, ze nie chcialabym zostac zmuszona do szczepienia- nienawidze scam'ow i nie zamierzam brac udzialu w tym koronocyrku.
|

|
 |
|
Unre4L |
Post #4 Ocena: 0 2021-01-03 20:26:41 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-03-2020 Skąd: Cambridge |
Bill gates to glowny sponsor mhra to
Juz powinno wam dac do myslenia  ja na ochotnika chce isc tam gdzie david-19 , ta silniejsza wersja poprosze... juz mam dosc tego cyrku i fantazjowania, zeby raz na zawsze skonczyc temat ze to jest szopka w 2017 roku 646000 ludzi unarlo z powodu grypy , niektorzy sie szczepili i jakos szopki nikt nie robil w tv tez nic nie bylo codzienniebreaking news itp , ogarnijcie sie
|

|
 |
|
kinga77 |
Post #5 Ocena: 0 2021-01-03 20:33:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
A tymczasem szkoły zamknięte na następne dwa tygodnie,i jeszcze naciskali na rząd jakie teksty wogole:
https://neu.org.uk/press-releases/neu-advises-primary-members-it-unsafe-return-work
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #6 Ocena: 0 2021-01-03 20:38:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Niekoniecznie mozna uznac, ze szczepienia sa az tak niegrozne.
Zawartosc szczepionki, sposob wprowadzenia, nieznany sposob przechowywania (potencjalne zmiany w lancuchu dostawy), niejasnosci i niestosowanie sie do zalecen producentow, brak odpowiedzialnosci w przypadku skutkow ubocznych, ktore i tak wystepuja, mimo potencjalnego przemilczania/zamiatania pod dywan...
Cytat:
2021-01-03 12:49:01, Adacymru napisał(a):
Każdy kto twierdzi ze wirus nie jest grozny niech sie na ochotnika zglosi do pracy z chorymi osobami, 24/7 bez PPE...
Powyzsze jest troche niejasne.
Nikt nie pracuje w trybie 24/7, wiekszosc ludzi przez 24/7 funkcjonuje bez PPE.
I praktycznie wszyscy obracamy sie w otoczeniu osob chorych, biorac pod uwage ilosc zachorowan i te mityczne 'osoby chore bezobjawowo'.
Wiele osob pracuje w srodowisku np. opieki czy edukacji (gdzie wirus jest na porzadku dziennym) i nie ma specjalnego pomoru wsrod tych osob.
|

|
 |
|
Unre4L |
Post #7 Ocena: 0 2021-01-03 20:45:28 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-03-2020 Skąd: Cambridge |
W 2017 roku jak 646k ludzi umarlo z pwodou grypy ryanair nie dawal na glownei stronie w 2018 jab and fly... Tym co rzadza swiatem
Nie chodzi o kase , chodzio o kontrole, o depopulacje.... o zabawe... zniszczenie wlasosci prywatnej zeby tylko banki i korporacje rzadzily swiatem...Deborotyzacja zycia  ale wrocicie do takich postow za pare lat i bedziecie mowic nooo tego blazna na forum nikt nie chcial sluchac analfabeta jeden, moze nie jestem poliglota jak tu wiekszosc ale ja nie polityk , po prostu prosty chlop z chlodna glowa wiem co nadchodzi i chce uswiadomic jak tylko moge
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #8 Ocena: 0 2021-01-03 21:47:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Jak na dzień dzisiejszy jest jeden zdecydowany sprzeciw wobec tej szczepionki. Zwolenników tego cuda proszę o rozsądne przekonanie mnie; jak ja mam zaufać produktowi za który nikt nie chce wziąć odpowiedzialności. Ja rozumiem sytuację, zrobiłem, jestem pewien bezpieczeństwa i z całą odpowiedzialnością ja gwarantuję. Tymczasem nikt nic nie gwarantuje. Budzi to twoje zaufanie? Nie wspomnę o innych cudach wokół. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #9 Ocena: 0 2021-01-03 22:08:31 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat:
2021-01-03 20:38:01, karjo1 napisał(a):
Niekoniecznie mozna uznac, ze szczepienia sa az tak niegrozne.
Zawartosc szczepionki, sposob wprowadzenia, nieznany sposob przechowywania (potencjalne zmiany w lancuchu dostawy), niejasnosci i niestosowanie sie do zalecen producentow, brak odpowiedzialnosci w przypadku skutkow ubocznych, ktore i tak wystepuja, mimo potencjalnego przemilczania/zamiatania pod dywan...
Cytat:
2021-01-03 12:49:01, Adacymru napisał(a):
Każdy kto twierdzi ze wirus nie jest grozny niech sie na ochotnika zglosi do pracy z chorymi osobami, 24/7 bez PPE...
Powyzsze jest troche niejasne.
Nikt nie pracuje w trybie 24/7, wiekszosc ludzi przez 24/7 funkcjonuje bez PPE.
I praktycznie wszyscy obracamy sie w otoczeniu osob chorych, biorac pod uwage ilosc zachorowan i te mityczne 'osoby chore bezobjawowo'.
Wiele osob pracuje w srodowisku np. opieki czy edukacji (gdzie wirus jest na porzadku dziennym) i nie ma specjalnego pomoru wsrod tych osob.
Karjo masz racje. Ale mnie do przekonania o nieszkodliwosci sklania wlasnie fakt, ze generalnie to mozna z ta szczepionka robic co sie chce  temp ujemna mniej lub wiecej, 5 czy 6 dawek z filoki, 3tyg czy 12 miedzy dosage- to po prostu bullshit jest. Nie pomoze oczywiscie na nic ale tez nie zaszkodzi moim zdaniem (tu moge sie mylic). Jesli chodzi o reakcje - coz nawet paracetamol czy aspiryna moga je wywolac, pech po prostu.
Co do zarazliwosci wirusa to jest duzo mniej zarazliwy niz grypa- masowe testowanie na Slowacji gdzie na prawde musieli sie prawie wszyscy testowac, to bylo obowiazkowe, wykazalo 2% zarazonych...W Liverpool bylo chyba 3%. Jak wyszly testy tirowcow w Dover kazdy wie.
Co do zgloszen do pracy z zarazonymi znam kupe ludzi, kt na codzien z nimi pracuja z tylko podstawowym PPE, 24/7- opiekunowie w domach opieki. Nie znam zadnego, kt by sie pochorowal, nawet lekko. Oczywiscie testuja, czasem sa pozytywni- sa "bezobjawowi". Np moja kolezanka juz 3x  . dobrze, ze managerka to jej placa za kwarantanne, chlop SE wiec oszukuja, ze nie mieszka w domu  .
Ponadto cala masa ludzi pracuje/pracowala na codzien z duzo powazniejszymi chorobami niz COVID. Np na odzialach zakaznych. Nie przypominam sobie, zeby lekarze czy pielegniarki chodzili tam w ubraniach z Matrix ani zeby ktos z personelu szedl na kwarantanne bo mu pacjent z zoltaczka naplul do oka albo sie ktos brudna igla zaklul.
Moja ciotka powiedziala mi, ze gdyby bala sie chorob , to nie zostalaby lekarzem...
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #10 Ocena: 0 2021-01-03 22:23:06 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-01-03 17:01:44, dominikana36 napisał(a):
Cytat:
2021-01-03 15:27:05, Richmond napisał(a):
Ciekawe sa zdjecia w artykulach o szczepieniach. Osoby szczepiace maja maski, kaski, fartuszki foliowe i uwaga, nie maja rekawiczek.
Ja myslalam, ze w dzisiejszych czasach lekarze zakladaja rekawiczki do kazdego badania i kiedy dotykaja pacjenta?
W UK ani lekarze ani pielegniarki w ogole nie uzywaja relawiczek, chyba, ze do operacji albo sami maja skaleczenia na dloniach. Widzialam jak chirurg na A&E szyl 20cm rane cieta nogi bez rekawiczek.
Nigdy nie mialam okazji miec jakiegokolwiek zabiegu, albo nawet oglądania punktu zainteresowania przez medyków w UK bez rękawiczek. Gdzie robią zabiegi bez? Z ciekawości pytam, zeby omijać....
Ada
|

|
 |
|