@iwona38 i ja się tutaj zgadzam, jak najbardziej. Pomimo dużej akceptacji i pobłażania dla działań rządu, to nie odpowiada mi sytuacja, gdzie nie mam wyboru np jakiej firmy otrzymam szczepionkę... . Jako pacjent mam prawo zadecydować i jest to opisane w konstytucji NHS.
Nie, nie zaszczepię się produktem Astra Zeneca, który jest przygotowany w oparciu o zupełnie inną technologię od produktów Pfizer czy Moderny. Ja decyduję co otrzymam poprzez wbijanie igły w mój organizm. Ponadto mam podejrzenie, że szczepionka Astra Zeneca jest zdecydowanie gorszym produktem.
Kolejna rzecz, o której słyszałem, to odejście od dwukrotnego przyjęcia dawki szczepionki, tzn drugiej po 21 dniach. System się zawalił i teraz 'eksperci rządowi' sprzedają teorię, że drugą dawkę można dostać...kiedykolwiek...bo i tak najważniejsza jest pierwsza. To są już jakieś jaja.
Dlatego przyznaję się bez bicia
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Początkowo miałem zamiar spokojnie i pokornie przyjąć szczepienie przeciwko Covid19. Teraz, po kolejnych 'newsach' to - za przeproszeniem - niech mnie całują w dupsko. Nie będę się zgadzał na żadne szczepienia.
-----
Jeszcze dodam -
rząd brytyjski AD 2021. PM - Johnson, sekretarz zdrowia - Hancock , szefowa Home Office - Patel, sekretarz finansów - Sunak, Gove, jak kanclerz księstwa Lancaster... banda notorycznych kłamców i ignorantów. Bezczelnych ludzi, którzy dorwali się do władzy... Zaufanie wobec tej czeredy? No
takiej bandy, to chyba nie ma w żadnym państwie europejskim, w Unii i w EFTA.
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 03-01-2021 15:21 ]