MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 142 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 141 | 142 | 143 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 142 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mustafa1975

Post #1 Ocena: 0

2021-01-01 19:58:51 (5 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Dwa miesiace temu szczepilem sie za grype i zapalenie pluc jak wyjde z covid to sie zaszczepie i na to gowno. Takiego bolu glowy to nikomu nie zycze. Strach przed nieuniknionym kaszlem ktory powoduje mocny bol glowy jak by miala eksplodowac. Ogolne rozbicie bole kosci miesni czy w klatce to pikus.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2021-01-01 20:01:07 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Moje pokoje czy nie pokoje , ja ten rok co byl, stracilem dziecko , pieniadze , zdrowie tez bo byl czas gdy ważyłem 105kg , rok wcześniej byly wycieczki , restauracje, kina I tak dalej , jakie te zycie przewrotne , ciesze sie wiem ze to dziwnie brzmi z pandemii , z czasem zrozumiakem ze to nie to wszystko co bylo to bylo najważniejsze, oczywiście szkoda nienarodzonego dziecka, to naprawde dół i ciezka sprawa w moim zyciu , ale reszta , spadek wynagrodzenia , mniej godzin w pracy , wiecej w domu , dalej zyje , dalej jest ok a wydaje sie ze syn "bardziej" mnie kocha , nie wiem jak to opisac , mniejsza z pracą i pieniędzmi, jestem zdrowy i wesoły , kochsam Was wszystkich

Do góry stronyOffline

Unre4L

Post #3 Ocena: 0

2021-01-01 20:09:09 (5 lat temu)

Unre4L

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-03-2020

Mustafa1975 hahaha ty to smieszny ludek jestes , ale ten chlop z youtuba ma racje ludzie w tych cZasach to zwykle emocjonalne baranki:)) a niech daja 3 wojne moze wam wreszcie odbije sie orzanada z komunii i bedziecie wiedzidc z kad jestescie :) i gdzie wasi dziadkowie walczyli zebyscie moglo teraz stukac
Na iphone......

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #4 Ocena: 0

2021-01-01 20:20:54 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

,I mniej godzin w pracy , wiecej w domu , dalej zyje , dalej jest ok a wydaje sie ze syn "bardziej" mnie kocha , nie wiem jak to opisac , mniejsza z pracą i pieniędzmi, jestem zdrowy i wesoły , kochsam Was wszystkich"

*DRINK*
Brawo. Ja staram sie podobnie.

[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 01-01-2021 20:31 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2021-01-01 22:31:35 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

JJ tylko jaka w tym jest jest logika, ze w Chinach nagle wirus znikl, a na calej reszcie swiata niby jest niby go nie ma za to sa lockdowny, furlough i inna beznadzieja. Czyli sciemnili in a first place, nie bylo wirusa (albo byl ale nie az tak straszny) ale nastraszyli cala reszte swiata, i tej calej reszcie sie spodobalo, zeby zrobic ze swoich spoleczenst niewolnikow. Dla kogo, dla Chin czy dla siebe?

Z tymi gospodarkami wspanialymi Chin i Indii, tak prosto na chlopski rozum na czym to polega: dzisijszy "singiel" ze slumsow Indiach albo ze wsi jakiejs chinskiej, w 2045 bedzie mogl wiesc zycie dzisiejszego singla z UK (czy innych gospodarek zachodnich) czyli mieszkac w domu z ogrodem i miejscem parkingowym (czy tam garazem), ma wlasny samochod, i chodzi do kina, restauracji zeznajomymi itd? Oczywiscie z debetem na kartach kredytowych, ale i tak standard zycia sie liczy. Wiec tak tam bedzie czy nie?

Czy o co chodzi. Czy nagle my w Europie zamienimy sie miejscami i bedziemy zyc jak w slumsach Mumbaju lub na tych wioskach wsrod pol ryzowych? Czy fabryki bmw i audi beda w Wuhanie, a my tu na bezrobociu wszyscy? Jak to przetlumaczyc na to co to oznacza w praktyce?

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 01-01-2021 22:32 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #6 Ocena: 0

2021-01-01 22:35:40 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Tak sobie czytam rozne wiadomosci zalegle i: w UK zamiast zalecanych 3 tyg miedzy dawkami szczeponki bedzie 12, w PL zamiast 5 dawek z fiolki bedzie 6, certyfikaty szczepien, przywileje dla poszczepionych (czyt. restrykcje dla niezaszczepionych), w kampanie promujaca zaangazowani celebryci...WTF???

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-01-01 22:46:52 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Z tym czasem pomiedzy dwoma szczepionkami, im dluzsza przerwa tym wieksza skutecznosc im wyszla. Stad ten pomysl by jak najwieksza ilosc zaszczepic za pierwszym razem, a na druga dawke czekac dluzej.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #8 Ocena: 0

2021-01-01 22:48:20 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Tu MHRA tez rozciagnela butelke z 5 dawek na 6.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2021-01-01 22:57:09 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2021-01-01 22:46:52, galadriel napisał(a):
Z tym czasem pomiedzy dwoma szczepionkami, im dluzsza przerwa tym wieksza skutecznosc im wyszla. Stad ten pomysl by jak najwieksza ilosc zaszczepic za pierwszym razem, a na druga dawke czekac dluzej.

Tzn komu tak wyszlo?I z czego? bo przeciez zalecenie bylo na 3 tyg po testach, a nikt jeszcze nie otrzymal 2 dawek poza testami?
Nie zdziwilabym sie gdyby w tej "szczepionce" to bylo troche elektrolitow z sola fizjoogiczna i domieszka jakiegos neutralnego, taniego g...wtedy to faktycznie wszystko jedno ile sie poda i kiedy.
I super ,ze decyzje o zrobieniu 6 dawek z porcji a nie 5 podejmowane sa na szczeblu ministerialnym w danym panstwie...to tez im z czegos wyszlo...ze skrajnej glupoty glownie

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2021-01-01 22:57:28 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2021-01-01 22:46:52, galadriel napisał(a):

Komu wyszla ta skuteczność, jak ta pierwsza firma nie ma na to badan? I oni sami są temu przeciwni.

Sa juz osoby, ktore zdążyły otrzymać druga dawkę i niektórzy GP mowia, ze bede kontynuować z pierwotnym planem 3 tygodni między szczepieniami.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 142 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 141 | 142 | 143 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,