2021-01-01 15:51:04, ZlotaPerla1 napisał(a):
Nigdzie nie wyjedziesz bez szczepionki/ testu, nigdzie nie będziesz mógł pracować itp. - żadne teorie spiskowe, wszyscy mają być zaszczepieni - koniec kropka.
Str 141 z 1206 |
|
---|---|
dominikaaa | Post #1 Ocena: 0 2021-01-01 16:33:24 (5 lat temu) |
Z nami od: 30-03-2008 |
Cytat: 2021-01-01 15:51:04, ZlotaPerla1 napisał(a): Nigdzie nie wyjedziesz bez szczepionki/ testu, nigdzie nie będziesz mógł pracować itp. - żadne teorie spiskowe, wszyscy mają być zaszczepieni - koniec kropka. |
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2021-01-01 16:34:41 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-01-01 16:20:24, Unre4L napisał(a): Jak ktos jest niezalezny finansowo nie musi sie szczepic i byc niewolnikoem systemu ale jak ktos wZial kredyt na 30 lat zycia 2/3 lata temu to pozdro Co ma kasa/ kredyt do szczepienia? Niezależny finansowo nie wsiądzie do samolotu bez okazania potwierdzenia szczepienia i tyle. Chyba, że ma własne lotniska i własne samoloty ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2021-01-01 16:38:14 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-01-01 16:32:13, Unre4L napisał(a): A po co mi samolot? Wypodrozowalem juz sie dosc, jedynie gdzie nie bylem to w stanach bo wizy mi nie chcieli dac, dzieci do przedszkola? Nie mam dzieci, jedynie dlaczemu tu jestem to druga polowka i zarobki jako takie 38k rocznie, ale tylko jak beda chcieli szczepic bo bye bye z pracy to helsinki finlandia a jak nie to polska ![]() Optymistycznie zakładasz że Cię przepuszczą przez granice bez szczepienia moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2021-01-01 16:43:49 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-01-01 16:32:13, Unre4L napisał(a): A po co mi samolot? Wypodrozowalem juz sie dosc, jedynie gdzie nie bylem to w stanach bo wizy mi nie chcieli dac, dzieci do przedszkola? Nie mam dzieci, jedynie dlaczemu tu jestem to druga polowka i zarobki jako takie 38k rocznie, ale tylko jak beda chcieli szczepic bo bye bye z pracy to helsinki finlandia a jak nie to polska ![]() Buahhhahhhaaaa - a do tej Finlandii czy Polski będziesz pod ciężarówką przyczepiony jechał na dziko ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Unre4L | Post #5 Ocena: 0 2021-01-01 16:44:37 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-03-2020 Skąd: Cambridge |
Przeciez promem byla kwarantanna a eurotunelem nie bo sie nie mieszak z innymi, dobry sos dla prawnika i niestety beda musieli mnie puscic w jedna strona
![]() |
|
|
dominikaaa | Post #6 Ocena: 0 2021-01-01 16:59:07 (5 lat temu) |
Z nami od: 30-03-2008 |
A czy w Wuhan już wszyscy po szczepieniu, ze tak tłumnie i tylko w maseczkach imprezują ? Mam nadzieje, ze jednak nie będzie paranoii z zabieranie wolności ludziom jak nie chcą się zaszczepić. Prawnicy maja pole do popisu.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2021-01-01 19:25:06 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak na razie to nie wyrabiają ze szczepieniami dziadków. Zanim zaszczepią tych co planują, to upłynie sporo czasu. Nikt nie mówi o tym kiedy beda szczepić niezagrozonych.
Nikt tez nie oferuje szczepionek prywatnie, wiec dopóki nie wyczerpią listy do zaszczepienia, to nie mogą wprowadzić ograniczeń dla tych bez szczepionek. Izrael zaszczepił juz 11% mieszkańców kraju. Ci uwijają się i tam faktycznie moga jako pierwsi wprowadzić jakies ograniczenia, zeby niedobitki poszczepily się. Carpe diem.
|
Misia13 | Post #8 Ocena: 0 2021-01-01 19:43:18 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja bede ostatnia na liscie.
|
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2021-01-01 19:43:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Propaganda covidowa z Wuhan czyli "Jak chiny poradziły sobie z wirusem" ma się świetnie. Przekaz jest taki:
● wyizolowali wszystkich chorych za pomoca track and trace; ● zamknieto granice województwa i samego wuhan; ● dzieki spawaniu drzwi przeciwpożarowych w wieżowcach i 10 piętrowych budynkach kontrolowano kto wchodzi i wychodzi, na szczescie nie było pożaru; ● dowożono jedzenie dzięki czemu ludzie nie musieli chodzić do sklepu. No a teraz trochę logiki: ■ w samym Wuhan mieszka 11mln ludzi, można przyjąć, że wszystkim dowożono jedzenie przez co system logistyczny nie wymagał kilkudziesięciu tysiecy zdrowych ludzi, którzy musieliby być testowani co 24h by nie roznosić wirusa; ■ trzeba przyjąć, że wszyscy maja komórki z aplikacją - znając skalę rozbieżności w zamożności chińczyków to bidusy też mają komórki; ■ musimy przyjąć, że każdy z gorączką izolował się w domu 14 dni, wliczając tych z gorączką spowodowaną zapaleniem wyrostka robaczkowego; ■ co ważne - o czym mówią covidianie - trzeba przyjąć, że wyeliminowano wirus do ostatniego pacjenta - inaczej wystarczy tzw "pacjent zero" z wirusem i zabawa rozpoczyna się od początku; ■ po wyeliminowaniu wszystkich przypadków w mieście wielkosci 1/6 UK otworzono granice i przemieszczanie - i jakimś cudem nie pojawił sie jeszcze nikt z wirusem; ■ gdyby wyobraźnia jeszcze nie działała - światowa pandemia według covidian zaczęła się od jednego targu, od jednego gościa co zjadł nóżki nietoperza które zmutowały w nim w sars2+ i przez tego JEDNEGO klienta wirus rozniósł się po całym świecie. Czy w tak słabo zaludnionym kraju jak Chiny nie ma już nikogo z covid, kto nie rozniesie to na resztę kraju - o Wuhan tylko wspomnę? ■ według propagandy covidian wirus przyleciał z Chin do Bawarii - a stamtąd PACJENT ZERO - czyli jedyna osoba z sars2+ pojechała na narty do Włoch i bum! - europa w pandemii. ■ ręka do góry kto naiwnie wierzy, że kraj o ludności 1 miliard 439 miliony 323 tysiące 776 nie ma już pacjenta zero, dzięki czemu w sylwestra w Wuhan na ulicach bez maseczek nju jer świetowały setki tysiecy stłoczonych ludzi? W tym samym czasie umownie 3/4 z 700mln europejczyków świeta i sylwka spedzalo w domach, czesto w godzinie policyjnej czyli tzw.zakazie wyjścia? ■ Chiny wygrały - a reszta świata przegrywa. 1.5mld ludzi jest bardziej zdyscyplinowane i mogace pokonać wirusa niż taka Słowacja z 5.5mln ludzi wprowadzająca ZNOWU kolejne restrykcje? Dobra, pisałem z podaniem źródeł o "czułości" testów i że są do pupy (w wiekszosci produkcji chinskiej buhehe), że wszystko podciaga sie pod covid (umarl na raka ale positive czyli umarl na covid, umarl dzien po podaniu szczepionki - umarl na zawał), że cudownie spadły wskaźniki smiertelnosci spowodowane zapaleniem pluc w wyniku gronkowca czy grypy. Ba, podałem linki do badań gdzie sars2+ wykrywano już w 2019 w jurop a nie, że przywlekł to pacjent zero z chin do bawarii. To nie ma znaczenia. Znaczenie ma to: ,, Zamknij BLOOMBERG: DO 2035 ROKU CHINY STANĄ SIĘ NAJWIĘKSZĄ GOSPODARKĄ ŚWIATA GOSPODARKA Niedziela, 22 listopada 2020 (05:00) Okres globalnej stabilności trwający od zakończenia II wojny światowej dobiega końca; do 2035 roku Chiny prześcigną USA i staną się największą gospodarką świata, a Indie zajmą trzecie miejsce, wyprzedzając Japonię - prognozuje Bloomberg Economics. Na globalizacji punkt ciężkości światowej gospodarki przenosi się z Zachodu na Wschód, z krajów rozwiniętych do gospodarek wschodzących /AFP "Kto tak naprawdę wygrał zimną wojnę? Być może Chiny" - spekuluje Bloomberg we wstępie do prognoz na okres do 2050 roku, w których stara się przewidzieć wzrost gospodarczy 39 krajów świata oraz kluczowe zmiany geograficzne i polityczne. REKLAMA ChRL pokazała się już jako mocarstwo z jednopartyjnym systemem rządów i gospodarką zdominowaną przez państwo, co przysparza dumy Pekinowi i niepokoi inne stolice. Pakiety TV już od 20zł! Pełna oferta przez 1 mies. na start bez opłat! Do 2035 roku Chiny wyprzedzą USA i staną się największą gospodarką, a być może również najpotężniejszym podmiotem politycznym świata - prognozuje Bloomberg Economics. Jednak wzrost znaczenia Chin to tylko część szerszego trendu, który już się zaczął i w najbliższych dekadach dodatkowo przyspieszy. Punkt ciężkości światowej gospodarki przenosi się z Zachodu na Wschód, z krajów rozwiniętych do gospodarek wschodzących, od wolnego rynku do państwowej kontroli, od starych demokracji do autorytarnych przywódców i populistów, a to dopiero początek zmian - pisze amerykańska agencja. Według prognoz do 2050 roku Azja, w której mieszka już ponad połowa ludzkości, będzie również odpowiadała za ponad połowę światowego PKB, zmniejszy się natomiast udział Ameryki Północnej i Europy. Od 2042 roku gospodarki obecnie uznawane za wschodzące będą miały większy udział w PKB świata niż gospodarki rozwinięte." I to robi bloomberg czyli tacy troche populisci co chyba dojsciu pisu wieściły rejtingami zapaść gospodarcza a wiemy jak sie skończyło. Problem z tym, że gospodarka Chin oczywiście odbiła, że już pedzi podczas gdy my siedzimy na długach, które spłacać będą nasze dzieci. Chiny po "chinskim wirusie" wraz z reszta azjatyckich krajow beda glownym rozgrywajacym na świecie - i nie trzeba sie wysilac by zrozumiec, ze pandemia i lockdowny im pomagaja. Oczywiscie nie u nich. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Unre4L | Post #10 Ocena: 0 2021-01-01 19:53:47 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-03-2020 Skąd: Cambridge |
Jurny jurek powiedz im ze ktos pluje to ci odpowiedza ze deszcz pada
![]() |