Cytat:
2020-12-20 08:07:50, galadriel napisał(a):
Cytat:
Hi xxx
I would encourage all To take Vaccine.its not compulsory as yet but until then it's voluntary...if not you will have to retain PPE...
Nie chce cie martwic, ale tego co pamietam z mojej 10 letniej kariery w H&S Care, okreslenia encourage (bez wzgledu na wlasciwe znaczenie) uzywalo sie w kontekscie
ma byc zrobione i basta. Opiekunowie mieli np za zadanie encourage podopiecznych aby zrobili to czy tamto i mialo byc zrobione. Ze wzgledu na cala mase pc i ogolnie respect i dignity nie mozna bylo powiedziec wprost, tylko uzyc nowomowy na okretke (encourage, support, promote).
Wyglada na to, ze managerowie domow opieki maja teraz prikaz "encourage" pracownikow do szczepionek, czyli po prostu ma byc zrobione i koniec kropka.
Kurcze ,no ale dopóki szczepionka nie jest obowiązkowa to chyba może mnie pocałować gdzieś tam?ja tam tylko sprzątam
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
kombinuję jak się inaczej z tego wykręcić,że się obawiam ze względów zdrowotnych, np nie mogę szczepionki na grypę bo jak ja brałam to często miałam zapalenie oskrzeli i to akurat nie jest ściema,bo tak się zdarza naprawdę, więc lekarz mi to odradził i kiedy przestałam, to jak ręką odjął.Oczywiscie tak nie było,nigdy nie szczepilam się na grypę,ale powiem że to było w Polsce i kto mi co udowodni.A ja mam prawo miec obawy i nie muszę się nawet z niczego tłumaczyć.Przeciez tu nawet nie ma obowiązku szczepienia dzieci.Wiec póki się da to będę się wykręcać,ale będę też obserwować tych co się szczepili,może to nic takiego i nic nikomu nie będzie.Ludzie też nie mogą padać po tym jak muchy,bo kto miałby mieć w tym interes?Wiadomo,że mogą u kogoś wystąpić niepożądane skutki uboczne, przeciez zdarza że ktoś po paracetamolu nawet może kopnąć w kalendarz. A ludzie biorą setki różnych leków i żyją,a jak przeczytać ulotki to matko i córko! Od samego czytania można się przekręcić przecież.Szczepionki przy tym to pikuś.
To takie moje luźne przemyślenia, tylko mam mętlik w głowie jak większość pewnie.
Brałam pod uwagę zmianę pracy,ale co jeśli i tak trzeba będzie się szczepić ,bo inaczej będzie się miało utrudniony dostęp do wszystkiego? Przecież już się tak dzieje? Pewnie większość prędzej czy później i tak się zaszczepi,bo inaczej nie będzie dało się żyć
[ Ostatnio edytowany przez: kinga77 21-12-2020 06:47 ]