Str 1199 z 1206 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
iwona38 |
Post #1 Ocena: 0 2023-05-07 23:44:33 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
2023-05-07 23:06:34, CuriousCatAlive napisał(a):
No ale nigdy nie daloby rady zmienic zadnych przepisow prawnych gdyby mialo to nie wplynac na niczyja umowe pracy.
Chyba czesto jest trudno w sektorze prywatnym osobom po 20 latach pracy bez zadnych zmian.
Po co udajesz, ze nie rozumiesz tematu? Wyraznie napisalam, ze mam na mysli odprawy. Zmieniono reguly gry to nalezaloby ludziom w jakis sposob to wynagrodzic. W tym kraju stosuje sie odprawy...ale nie przy srovidzie.
Po co sa umowy? Zeby jedna strona, wykorzystujac pozycje sily, mogla je lamac, a druga ma sie zamknac i dostosowac? Naprawde nie widzisz problemu w tym, ze rozwalono ludziom zycie w imie ... no wlasnie czego? Ktos wie?
Czemu mam wrazenie, ze znowu gadam z crisem, davidem albo ta laska co to serfowala w pandemii? 😀 Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
|
Maat17 |
Post #2 Ocena: 0 2023-05-07 23:53:37 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
“Frontline NHS staff and carers in England
have been told they must get both doses of
the Covid-19 vaccine before April 1, 2022.
The move was confirmed by Health Secretary
Sajid Javid making vaccines mandatory for
frontline workers, with those of the 100,000
frontline personnel who have not yet had
both doses of Covid vaccine will have to get
jabbed or face dismissal.”
“Previously, Justice Secretary and Deputy Prime
Minister Dominic Raab refused to comment
on the reports, but told BBC Breakfast that
the government has been
"very mindful of
encouraging greater take-up - or maximum
take-up if you like - of the vaccination and
the boosters," particularly in vulnerable
settings like care homes and NHS.
NHS Providers chief executive Chris Hopson
told BBC Radio 4 that if done right, the
decision could drive take-up of the vaccines
up,”
|

|
 |
|
CuriousCatAlive |
Post #3 Ocena: 0 2023-05-07 23:59:05 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Odprawy nie bylyby od rzadu w sektorze prywatnym i bardzo watpie ze jakikolwiek rzad moglby narzucic prywatnym organizacjom taki obowiązek odpraw za nowa ustawe. Byc moze dlatego wlasnie nie wprowadzono do sektora panstwowego.
Jezeli chodzi o Twoje zwierzenie ze czujesz jakbys mowila do roznych osob, to moze dlatego ze siedzisz tu na publicznym forum?
"Curiosity killed the cat", they say.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #4 Ocena: 0 2023-05-08 00:08:20 (2 lata temu) |
A ja mam wrazenie, ze nie jestes osoba za ktora sie podajesz. Osoba chora na raka, broniaca instytucji, ktora moze wstrzymac jej leczenie, bo test wyszedl pozytywny na bez objawowa chorobe. Serio? Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
CuriousCatAlive |
Post #5 Ocena: 0 2023-05-08 00:19:04 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2023-05-08 00:08:20, iwona38 napisał(a):
A ja mam wrazenie, ze nie jestes osoba za ktora sie podajesz. Osoba chora na raka, broniaca instytucji, ktora moze wstrzymac jej leczenie, bo test wyszedl pozytywny na bez objawowa chorobe. Serio?
W rzeczywistosci nazywam sie Scarlet Pimpernel. Rozgryzlas mnie.
|

|
 |
|
|
iwona38 |
Post #6 Ocena: 0 2023-05-08 00:33:19 (2 lata temu) |
Ta ironia na nic sie nie zda.
Kazdy zainteresowany tematem sam sobie dopowie. Tu nie ma nic do rozgryzienia😀
Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
CuriousCatAlive |
Post #7 Ocena: 0 2023-05-08 05:36:03 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2023-05-08 00:08:20, iwona38 napisał(a):
A ja mam wrazenie, ze nie jestes osoba za ktora sie podajesz. Osoba chora na raka, broniaca instytucji, ktora moze wstrzymac jej leczenie, bo test wyszedl pozytywny na bez objawowa chorobe. Serio?
Acha, nie zgadzam sie z opisem osoby za ktora wedlug ciebie sie podaje. Uwazam ze Ty podajesz sie za osobe naduzywajaca w niniejszym temacie slowo "wstrzymac".
|

|
 |
|
gosian |
Post #8 Ocena: 0 2023-05-08 08:09:01 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
W Polsce było (nie wiem czy jeszcze jest) to samo z testami. Robili testy w holu i jak komuś wyszedl test pozytywny mimo braku jakichkolwiek symptomów podanie chemii było wstrzymane. Nie ważne, że pacjent czuł się dobrze i przyjechał z daleka itd
Uważam osobiście, że to co się działo w okresie covida, jak traktowano ludzi chorych nie zaszczepionych to zbrodnia w biały dzień, która zbiera żniwa do teraz chociażby opóźnionymi wizytami a co za tym idzie leczeniem a także skutkami ubocznymi ludzi zaszczepionych, które dopiero zaczną wychodzić z czasem, ale wtedy nie liczni będą mogli powiązać fakty..
CCA zdrowia ci życzę.. Wiem co to za choroba i jak chwilami ciężko jest z nią walczyć. Trzymaj się Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
ZlotaPerla2 |
Post #9 Ocena: 0 2023-05-08 08:45:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ugryzie człowieka pająk czy kleszcz i problem na lata, a tu kuźwa bezobjawowy wirus … dwa razy miałam to też bez objawowo tylko ból głowy co u mnie nie występuje normalnie. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
CuriousCatAlive |
Post #10 Ocena: 0 2023-05-08 09:04:16 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2023-05-08 08:09:01, gosian napisał(a):
CCA zdrowia ci życzę.. Wiem co to za choroba i jak chwilami ciężko jest z nią walczyć. Trzymaj się
Dziekuje Gosian, ja teraz jestem juz "cancer-free" jak to ujeli. Teraz dwa lata monitorowania co cztery tygodnie, oby nic nie wrocilo i oby jak najwiecej lat zostalo. Cieszy mnie ze sa tacy co umieraja 20 - 30 lat po pierwszej w zyciu diagnozie nowotworu. Wiem ze wiesz, tez zycze najlepszego..
|

|
 |
|