Str 1195 z 1206 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2023-05-07 11:05:53 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
M.in. Manchester - odmowy transplantacji z powodu braku szczepien.
'Sugestia': NHS Blood and Transplant (NHSBT) and the British Transplantation Society (BTS) continue to recommend that recipients of solid organ and islet transplants (SOT) take up all offers of NHS approved COVID vaccine doses (including additional booster doses) as the best possible defence against severe illness or death from COVID-19. This is based upon UK registry data showing incremental and good protection following vaccination. link Wymog, by utrzymac prace: zwolnienie z pracy |
CuriousCatAlive | Post #2 Ocena: 0 2023-05-07 11:34:57 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Karjo ale w tekscie ktory przytoczylas to gdzie jest zawarta odmowa?
--- Jezeli cos tu trudno zrozumec to mnie tez bardzo zalecali booster przy chemii. Wiec dostalam list po ktorejs dozie. A co to ma wspolnego z wyobrazeniem o odmowie leczenia? [ Ostatnio edytowany przez: CuriousCatAlive 07-05-2023 11:38 ] "Curiosity killed the cat", they say.
|
iwona38 | Post #3 Ocena: 0 2023-05-07 11:51:08 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat: 2023-05-07 10:27:33, CuriousCatAlive napisał(a): Cytat: 2023-05-07 09:29:43, karjo1 napisał(a): Podobne naciski, iz leczenie tylko po szczepieniu, byly w UK. A w ktorym szpitalu jesli to nie jest wiedza zaczerpnieta tak ogolnie z Facebooka? W moim szpitalu bylo i jest leczenie tylko po testach na Covid a to jednak nie to samo co szczepienie. A na grype czy inne choroby tez musisz sie testowac? I czy jak sie nie przetestujesz to nie beda cie leczyc? Albo jeszcze lepiej, jak ci wyjdzie test pozytywny na srovida to co? Leczenie jest odwlekane? Czy proponuja jakas alternatywe? Nie kupuje w Amazonie.
|
CuriousCatAlive | Post #4 Ocena: 0 2023-05-07 12:51:36 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Tak, jest przekladane.
"Curiosity killed the cat", they say.
|
iwona38 | Post #5 Ocena: 0 2023-05-07 13:08:37 (2 lata temu) |
No sami widzicie do czego doprowadzono. Ze wzgledu na malo miarodajny test na wirusa wstrzymuje sie leczenie na smiertelna chorobe. I ludzie nie widza problemu. Zastanawiam sie kiedy nastapilo takie zidiocenie ludzi.
Nie kupuje w Amazonie.
|
|
|
CuriousCatAlive | Post #6 Ocena: 0 2023-05-07 13:21:21 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Jako osoba przedstawiajaca sie jako pracownik NHS piszesz powyzej o wstrzymaniu leczen. Ja jako pacjent mowie o przelozeniu terminu, konkretnie o tydzien bo zaklada sie ze po tgodniu Covid19 traci sile rozprzestrzeniania sie. Czy faktycznie traci I kiedy to pewnie nikt na razie dobrze nie wie, ale wiem na pewno ze moje pielegniarki od spraw raka informowaly mnie ze mialabym chemie podana tydzien pozniej. To samo w przypadku zlego wyniku analizy krwi ktora sie rutynowo robi przed podaniem dawki chemii.
A w czym Ty sie Iwona specjalizujesz? [ Ostatnio edytowany przez: CuriousCatAlive 07-05-2023 13:27 ] "Curiosity killed the cat", they say.
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2023-05-07 13:23:14 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Mialo nie byc z facebooka, nie wiem, co oznacza wiarygodne zrodelko.
Posluzylam sie wlasna wiedza o takiej sytuacji. Dla mnie jest odmowa procedury, dla Ciebie - odroczenie w czasie (do dopelnienia szczepien, do uzyskania negatywnego wyniku niewiarygodnego testu). Roznica w nazewnictwie, w praktyce efekt ten sam. |
iwona38 | Post #8 Ocena: 0 2023-05-07 13:26:13 (2 lata temu) |
Ja sie przedstawiam jako pracownik NHS?
Wszystko z toba ok? Podanie chemii przy zlych wynikach krwi moze cie zabic. Podanie przy pozytywnym tescie, podkresle, jeszcze raz, malo miarodajnym tez cie moze zabic? Czy to dalej zidiocenie ludzi? Nie kupuje w Amazonie.
|
CuriousCatAlive | Post #9 Ocena: 0 2023-05-07 13:36:33 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
A to moze Cie z kims pomylilam.
Rowniez sie nie zgodze ze moze zabic bo raz przy bardzo slabych wynikach jednak podano mi ostatnia chemie planowo, moze zeby juz nie zmieniac dalszych terminow leczenia, tylko po prostu zorganizowano mi pozniej transfuzje. Standardowo sie przeklada chemie zamiast transfuzji. Przy okazji, zastanawiam sie czy zadajac mi pytania w stylu czy testowali mnie przeciwko grypie naprawde zastanawiasz sie na co jeszcze mnie testowali i tak bardzo chcesz wiedziec, kto wie jak tam u Ciebie, czy chcesz sie z kims tu klocic ze "zidiocial"? "Curiosity killed the cat", they say.
|
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2023-05-07 13:41:20 (2 lata temu) |
Chce wiedziec czy przeszlo ci przez glowe, ze testowanie na srovida jest poprostu glupie. Czy wydaje ci sie normalne, ze mamy tylko jedna chorobe teraz? I pytam o to wlasnie ciebie, bo walczysz z prawdziwa choroba i pewnie zalezy ci na zdrowiu.
Pewnie pytam z ciekawosci twojej reakcji. Nie kupuje w Amazonie.
|