MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 118 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 117 | 118 | 119 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 118 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2020-12-20 07:38:41 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

@niebieskieucho, @xxxx1234, @Gwontownik dziękuję Wam za odpowiedzi.Czy są odpowiedzi dla mnie zrozumiałe.. a w zasadzie tak. Czy jestem przeciwnikiem teorii spiskowych ? - Tak. Czy wierzę w wiadomości podawane przez najważniejszych nadawców ? - Nie.

Ja jestem jednak już z gatunku przemijającego. Ze świata, gdzie nieprzyjaciół łatwo było rozpoznać, tak jak przyjaciół. Fałsz jest fałszem, a prawda - prawdą. Wierzysz w przysięgi, które składasz.

Bez względu na szaleństwo świata - bądźmy porządnymi ludźmi. Bądźmy prawymi, chrońmy słabszych. Nasze codzienne postępki, nasze codzienne wybory - czynią z nas dobrych lub złych.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-12-20 08:00:42 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2020-12-19 21:42:14, Richmond napisał(a):
Cytat:

2020-12-19 19:27:01, gosian napisał(a):
Kent tak samo.. Teraz pytanie na ile rząd podejdzie do tego na poważnie.. Będą sprawdzać podróżujących i pytać się gdzie i w jakim celu jadą? Będą sprawdzać domy?

Czytałam wczoraj, ze sprawdzaja na M20, zatrzymuja ludzi i dają mandaty.

Firmy w Tier 4 muszą być zachwycone, ze niedługo zbankrutują.

tier 4? :-o

ku$%e myslalem ze sa tylko 3 :-] ...
oni chca nas wykonczyc psychicznie hehe

zona wczoraj dzwonila mowila o tym zakazie przepieszczania sie w swieta ten rzad to jakas patologia :) jedzie z "ekipa" do siostry tylko jej powiedzialem ze ma sie tlumaczyc ze nic nie wie bo od tygodnia nie ogladala tv :-]

w polandii dzisiaj pietwszy raz przymrozek od tygodnia ale niebo piekne cudownie niebieskie jak to w Polsce czasami mysle ze mamy najpiekniejsze niebo na ziemi 0+)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2020-12-20 08:07:50 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Hi xxx
I would encourage all To take Vaccine.its not compulsory as yet but until then it's voluntary...if not you will have to retain PPE...

Nie chce cie martwic, ale tego co pamietam z mojej 10 letniej kariery w H&S Care, okreslenia encourage (bez wzgledu na wlasciwe znaczenie) uzywalo sie w kontekscie ma byc zrobione i basta. Opiekunowie mieli np za zadanie encourage podopiecznych aby zrobili to czy tamto i mialo byc zrobione. Ze wzgledu na cala mase pc i ogolnie respect i dignity nie mozna bylo powiedziec wprost, tylko uzyc nowomowy na okretke (encourage, support, promote).

Wyglada na to, ze managerowie domow opieki maja teraz prikaz "encourage" pracownikow do szczepionek, czyli po prostu ma byc zrobione i koniec kropka.

@kanonier, to ty badz uczciwy i honorowy, a ja sie pytam gdzie sie mozna zapisac do tych Iluminati i spolka:-8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2020-12-20 08:09:03 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2020-12-20 07:38:41, Kanonier30 napisał(a):
@niebieskieucho, @xxxx1234, @Gwontownik dziękuję Wam za odpowiedzi.Czy są odpowiedzi dla mnie zrozumiałe.. a w zasadzie tak. Czy jestem przeciwnikiem teorii spiskowych ? - Tak. Czy wierzę w wiadomości podawane przez najważniejszych nadawców ? - Nie.

Ja jestem jednak już z gatunku przemijającego. Ze świata, gdzie nieprzyjaciół łatwo było rozpoznać, tak jak przyjaciół. Fałsz jest fałszem, a prawda - prawdą. Wierzysz w przysięgi, które składasz.

Bez względu na szaleństwo świata - bądźmy porządnymi ludźmi. Bądźmy prawymi, chrońmy słabszych. Nasze codzienne postępki, nasze codzienne wybory - czynią z nas dobrych lub złych.
w zasadzie to cię rozumie i nie jestem wrogo nastawiony do nikogo. A to że słabszym należy pomoc jest tak logiczne i normalne że nikt do tego namawiać nie musi. Co do teorii spiskowych' i wiarzenia w nie. Ja też nie wierzę w teorię spiskowe i chyba nikt tak nie czyni kto trochę rozsądku posiada. Lecz czym innym jest teoria spiskowa, a czym innym fakty oparte na realnych zdarzeniach które każdy widział. Teraz weź sobie przełęcz niniejszy wątek od początku i zobacz w stosunku do ilu prognostycznych wypowiedzi zostało użyte stwierd,dnie " to teorie spiskowe" i porównaj z wydarzeniami które już nastąpiły.
Bądź realistą
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2020-12-20 09:28:13 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

Cytat:

Kent tak samo.. Teraz pytanie na ile rząd podejdzie do tego na poważnie.. Będą sprawdzać podróżujących i pytać się gdzie i w jakim celu jadą? Będą sprawdzać domy?

Cytat:

Cytat:

Tak napewno , w piątek zatrzymywali ludzi na AUTOSTRADZIE :-] brytyjskie społeczeństwo jest tak zakłamane i do tego bojaźliwe, co rzad powie to świętość i będą pisac ze zatrzymywali ,bo jak on siedzi w domu to kazdy ma siedzieć bo wirusa moze powstrzymać tylko siedzenie w domu, co z tego ze policja nie moze zatrzymywac na autostradzie samochodów bez ważnych powodów, takim nie moze byc rutynowa kontrola , do tego w piątek mozna bylo jechac na zakupy kupic chociażby słonia w słoiku i za przeproszeniem go... to kogo obchodziło!!!

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2020-12-20 09:29:03 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Tak, to jest zrozumiałe. Teorie spiskowe stają się rzeczywistością. Problem z tym rządem i PM, to wprowadzanie ludzi w błąd. A w zasadzie złamanie słowa...brak honorowego postępowania.
Jeżeli nie mam pewności, jako szef rządu, że w czasie Bożego Narodzenia będą warunki do zapewnienia społeczeństwu normalnych warunków do spotkań, do przemieszczania się - to nie deklaruję tego publicznie, jako rządowej obietnicy.

Nagle wycofuję się rakiem i zmieniam w ogóle przepisy dotyczące okresu świątecznego... . Ludzie czują się zdezorientowani i oszukani. Niemniej, to tylko nauka co do Borisa Johnsona. Takiego premiera wybrali Brytyjczycy. Rok temu. Szkoda, że o Jego cechach, jak notoryczne kłamanie - przekonują się dopiero teraz.

Mnie to nie ziębi, ani nie grzeje. Osobiście nie ma wpływu na moje życie. Szkoda jednak na to patrzeć. Na te konferencje prasowe, na niekończące się wywiady, newsy i żal od ludzi. No cóż, jeszcze dojdzie Brexit...

Wybory, wybory... wybory, których dokonujemy czynią z nas dobrych lub złych. Powtarzam się, wiem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2020-12-20 09:37:56 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Na moje życie tez nie na wpływu. Tzn mialem dzis isc do pracy ale nie ide bo nie mam po co , mize pójdę jutro i pojutrze szukac jakis zbłąkanych dusz , ale moje plany na święta sie nie zmienią, będę robić to co zaplanowałem, na autostradzie policja nie ma prawa mnie zatrzymać i chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie pomysli ze naprawdę policja zatrzymuje na autostradzie . Policja eskortuje potencjalną "ofiare" na najbliższy zjazd i wtedy moze go zatrzymać . Tak czy inaczej Wesołych Swoat I spędźcie je tak jak chcecie

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #8 Ocena: 0

2020-12-20 09:45:37 (5 lat temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Kanonier30

Pisałeś tutaj, że jesteś zwolennikiem UE ja też byłem zwolennikiem UE do czasu aż dowiedziałem się kim był altiero spinelli był KOMUNISTOM a to jego idea przyświeca UE, możesz napisać co Ty o tym myślisz?

UE powinna być "tworem" który zapewnia wolny rynek i to tyle.
Tak jak napisał gdzieś Jurek idziemy w stronę komunizmu Niemcy z ich przydupasem Francją będą tym czym była Rosja w ZSRR,a covid19 jest tylko narzedziem, który ma to wszystko przyspieszyć (i to są moje obawy)

Kanonier30 jako zwolennik UE czy możesz w jakiś sposób odnieść się do tego co tutaj napisałem bo z całym szacunkiem nie wiem jak można pochodzić z Polski i być zwolennikiem komunizmu jakim jest UE, a to co tutaj napisałem o altiero spinelli i UE to nie są żadne teorie spiskowe to są fakty ogólnodostępne w mediach.

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2020-12-20 10:00:12 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wielim, nie w piątek tylko wcześniej. Była to wiadomość od lokalesa, nie Brytyjczyka. Pisał, ze policja kursuje miedzy Ashford, a zjazdem na Eurotunnel, w te i z powrotem. Oznakowane i nieoznakowane samochody. Być może maja jakas konkretną akcje w tym rejonie.

Ja tez nie wierzę, ze policja zatrzymuje ludzi na autostradzie, bo to jest zwyczajnie niebezpieczne.

No i wiele osób może nie dożyć następnych świat, a te im zabrali.
Moje plany sie nie zmieniły, bo nie miałam planów. Ale rozumiem rozżalenie i niezadowolenie, tych którzy zaplanowali i przygotowali święta. Teraz zostaną z nadmiarem jedzenia, ktore pewnie pójdzie do kosza, a z drugiej strony będzie krzyk, ze ludzie nie maja pieniedzy na jedzenie.

Do tego załatwili wszystkich tych, którzy wyjeżdżali i mieli bilety na samolot czy pociąg.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2020-12-20 10:08:32 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Richmond to musiala byc jakas akcja albo ktoś sobie jaja robil , kilka dni wcześniej ludzie tłumnie ruszali na zakupy i nikt nie mial prawa ich sie zapytac gdzieci po co jadą a co dopiero zatrzymac

Do góry stronyOffline

Strona 118 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 117 | 118 | 119 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,