MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 117 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 116 | 117 | 118 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 117 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2020-12-19 23:51:17 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

A ja pojadę do bliskich znajomych na wigilię i zostanę tam do drugiego dnia świąt, niech ku.. zatrzymają moj samochod to wroce do domu i pojadę drugim , "stay home helps...." dobrze ze Domminick Cumming dostal podwyżkę o 45 tysięcy funtów , wyj.. w ten rząd , jakby nie było lockdoenow to kazdy by to mial , inna ciekawostka , w Wuhan od maja nie ma przypadku koronawirusa i ludzie bawią się na imprezach, zadna rządowa kur... nie powstrzyma mnie przed impreza na święta, jestem taksówkarzem, mialem tysiące klientów od marca , dzis wypiłem wódkę pierwszy raz od 2 miesięcy, oddycha mi sie zaj... , planuje impreze , nie dajcie sie zwariowac bo tu chodzi by każdy sie zaszczepił
Tego wirusa wg danych statystycznych powinienem mieć już w 4 dniu pracy w czerwcu 2020 jest ku... grudzień czy mialem czy nie boris h... ci w d..

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 19-12-2020 23:55 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2020-12-19 23:59:31 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

No Wielim chyba sporo dzisiaj wypiłeś tej wódki :-)

Ja bardziej boję się kary finansowej za spotkanie w święta. Bo jak dowala któryś tysiąc to trochę szkoda...
Poczekajmy dzień, może więcej będzie jakiś nowości nt
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #3 Ocena: 0

2020-12-20 00:00:51 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-12-19 23:51:17, Wielim napisał(a):
A ja pojadę do bliskich znajomych na wigilię i zostanę tam do drugiego dnia świąt, niech ku.. zatrzymają moj samochod to wroce do domu i pojadę drugim , "stay home helps...." dobrze ze Domminick Cumming dostal podwyżkę o 45 tysięcy funtów , wyj.. w ten rząd , jakby nie było lockdoenow to kazdy by to mial , inna ciekawostka , w Wuhan od maja nie ma przypadku koronawirusa i ludzie bawią się na imprezach, zadna rządowa kur... nie powstrzyma mnie przed impreza na święta, jestem taksówkarzem, mialem tysiące klientów od marca , dzis wypiłem wódkę pierwszy raz od 2 miesięcy, oddycha mi sie zaj... , planuje impreze , nie dajcie sie zwariowac bo tu chodzi by każdy sie zaszczepił
Tego wirusa wg danych statystycznych powinienem mieć już w 4 dniu pracy w czerwcu 2020 jest ku... grudzień czy mialem czy nie boris h... ci w d..

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 19-12-2020 23:55 ]

:-] caly Wielim.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2020-12-20 00:07:15 (5 lat temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2020-12-19 23:51:17, Wielim napisał(a):

Ja zamierzam zrobic to samo, tyle, ze to do mnie przyjada dzieci. Tez mam dosc tego cyrku. Kare finansowa wlicze w koszt Wigilii.
I tez caly czas pracuje, cala moja rodzina rowniez i nawet kataru w tym roku nie bylo. Mam tego serdecznie dosc. Ukradli nam rok z zycia a to pewnie dopiero poczatek.

[ Ostatnio edytowany przez: iwona38 20-12-2020 00:11 ]

Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2020-12-20 00:09:03 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Czyli sklepy będą dzisiaj otwarte czy zamknięte w Londynie?
Zaprosiłam znajomych na Wigilę, będą mogli normalnie przyjść, czy trzeba jak Wielim?

Może mi ktoś krótko objaśnić bo nie mam czasu się w to wgłębiać?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2020-12-20 00:16:07 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2020-12-19 23:32:53, kinga77 napisał(a):
Hi Anna

I would encourage all To take Vaccine.its not compulsory as yet but until then it's voluntary...if not you will have to retain PPE...

Well...na razie się nie będę przejmować,ale do d..py to wszystko,sorry czasem mam dość,co tydzień testy itp,teraz każą się szczepić,tzn niby nie każą ale niebawem tak będzie.

Według tego co czytałam, szczepionka nie powstrzymuje przed roznoszeniem wirusa, tylko ma sprawić, ze osoba zarażona przejdzie go lekko.

Czyli PPE powinno sie dalej używać.

Szczepionka ma być panaceum na wszystko, a chyba tak nie będzie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #7 Ocena: 0

2020-12-20 00:27:32 (5 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Ja mam swoje dzieci w domu dla nich robię wigilię i święta,to najważniejsze, reszta rodziny w Polsce,połowa i tak nie obchodzi bo im Bóg i religia nie pozwala.
Znajomi przyjdą w drugi dzień świąt jak zwykle.

Wielim ja Ci się wcale nie dziwię,ciężko jest ,a na lepiej się nie zanosi,nie wiem ile ludzie jeszcze tak wytrzymaja większosc da się zaszczepić pewnie nawet wbrew przekonaniom dla świętego spokoju.
Ja tu Wam życzę pomimo wszystko jak najlepiej i obyście się dobrze i zdrowo mieli!I nie dawali się we wszystkim omamić.Wiadomo że na wiele rzeczy nie mamy wpływu,ale na niektóre tak.Kilka razy zapomniałam na stacji paliw i w sklepie założyc maskę,dopiero jak wyszłam mi się przypomniało i dotarło do mnie że nikt mi nie zwrócił uwagi.Teraz celowo nie zakładam czasem i też nic.Widac nie można nikogo zmusić,ale jednak większość nosi,bo tak trzeba.Ze szczepieniami będzie to samo.Coz i takim sposobem idziemy stadnie na "rzeź".Nie wiem co możni tego świata zaplanowali z nami zrobić,ale w gruncie rzeczy mi ta wiedza jest do niczego nie przydatna, jestem tylko pionkiem i sama nic nie wskóram.Jedno jest pewne, wszystko się sypie i jesteśmy udupieni,ani ruszyć się nie można,krat nie trzeba a jest jak w więzieniu, skończyło się to dobre

[ Ostatnio edytowany przez: kinga77 20-12-2020 00:30 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2020-12-20 00:38:56 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja mam tego dosyc , tego calego śmietnika , chociaz moj biznes poszedl w dół to mimo wszysto spotykałem tych 10-20 klientow w dzien , niektórym pomagałem w bagażach, od połowy brałem gotówkę, powiedzmy ze sezon upadł, mialem max 10 klientów dziennie , od marca 200 dni , to ile tych wirusów, statystycznie cały czas jestem chory, NHS nie wyrabia i tak dalej... Londynskie szpitale sa puste , te prawdziwe, te sztuczne Nightingale to legenda, szkoda tylko dzieci w szpitalach hjak GOSH ,dzieci sa tam same przez tą paranoję. Przywiozłem Lego , musiałem zostawić I wyjsc . Bo wysokie ryzyko... a ja zyje , pasazery żyją, ludzie na Oxford st żyją na święta ide do innego household papa

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 20-12-2020 00:41 ]

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #9 Ocena: 0

2020-12-20 05:46:55 (5 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Jestem ciekawa czy dzieci które wzięły lego żyją , przecież dotykały tego a Ty najpewniej zostawiłeś wirusa na opakowaniu 😜

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #10 Ocena: 0

2020-12-20 05:55:59 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Przeciez opakowanie sie dezynfekuje.

To ladnie z Twojej strony... Wielim *THUMBS UP*. Oby wiecej takich ludzi.

[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 20-12-2020 05:59 ]

Do góry stronyOffline

Strona 117 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 116 | 117 | 118 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,