Wujek "Bill" też wie co "nas" czeka:

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 21-02-2022 17:04 ]
Str 1148 z 1206 |
|
---|---|
Thorin | Post #1 Ocena: 0 2022-02-21 17:01:17 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Dlatego proponuje wszystkim "cieszyć" się wakacjami bo zimą (lub nie wykluczone wcześniej) zobaczymy kolejną pandemie, zresztą światowe media już oto zadbały:
![]() ![]() Wujek "Bill" też wie co "nas" czeka: ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 21-02-2022 17:04 ] |
daavid | Post #2 Ocena: 0 2022-02-21 17:47:40 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2022-02-21 16:08:47, iwona38 napisał(a): Gwontownik ja wiem co ty masz na mysli ale dla mnie pozbawienie kogos pracy i wynagrodzenia rowna sie przymus. Jak mi zabraniaja isc do kina czy do pubu to jest to dyskryminacja sanitarna, zdrowotna, pies ja zwal jak chcial. A na zamykanie prywatnych biznesow to ja nawet nazwy nie mam, bo kultura wypowiedzi mi nie pozwala. Nie mozna nazywac tego "miekkim" bo dla niektorych ludzi to jest byc albo nie byc. Jak nie masz wyboru, bo jak to nazwac jak nie przymus? Czy kierowca jezdzacy od 40stu lat ciezarowka moze nagle zaczac sprzatac chodniki? No moze, tylko kto splaci jego kredyty, kto oplaci jego dom, i szkoly dla dzieci? To jest zwykle s...stwo i nazywajmy to po imieniu a nie owijajmy w ladny papierek. Szczepienia sa przymusowe choc rzady twierdza, ze nie ma takiego przymusu, no jaja poprostu z nas sobie robia. No tak, niektórzy byli/ są przymuszani, różnie to w różnych krajach jest, służba zdrowia, nauczyciele, wojskowi, ale chyba nie kierowcy ciężarówek. Co więcej, ci bywają uprzywilejowani, czego w zasadzie nie rozumiem bo niby wg jakich przesłanek nasi brytyjscy kierowcy latali sobie po Europie i byli zwolnieni z kwarantanny, podczas gdy reszta musiała sobie radzić w inny sposób. W Kanadzie kierowcy mają inaczej? [ Ostatnio edytowany przez: daavid 21-02-2022 17:48 ] |
iwona38 | Post #3 Ocena: 0 2022-02-21 18:20:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Daavid a ty z choinki sie urwales czy jak?
A o co byl ten caly protest w Kanadzie? Kanada wprowadziła obowiązek szczepień na COVID-19 dla kierowców ciężarówek 15 stycznia. Zgodnie z obowiązującymi od tego dnia przepisami, niezaszczepieni kanadyjscy kierowcy, wjeżdżający na terytorium Kanady z USA, muszą poddać się testowi na COVID-19 oraz obowiązkowej kwarantannie. Wiem, ze cos tam przesuneli z tym terminem ale chyba wkoncu to wprowadzono ale z inna data. Wiesz jakie koszty ma taki kierowca? Jak pojdzie na kwarantanne po kazdym wjezdzie to rownie dobrze moze zamknac interes. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 21-02-2022 18:23 ] Nie kupuje w Amazonie.
|
daavid | Post #4 Ocena: 0 2022-02-21 18:25:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Ale po co ta choinka. Ja nie mieszkam w Kanadzie. Jak nie wiem to pytam.
|
iwona38 | Post #5 Ocena: 0 2022-02-21 18:28:38 (4 lata temu) |
Myslalam, ze jak zabierasz glos w dyskusji to wiesz o czym mowisz. Ja jak nie wiem to szukam. Ale w sumie dobrze, ze chociaz pytasz.
Nie kupuje w Amazonie.
|
|
|
niebieskieucho | Post #6 Ocena: 0 2022-02-21 18:41:37 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2022-02-21 17:01:17, Thorin napisał: Dlatego proponuje wszystkim "cieszyć" się wakacjami bo zimą (lub nie wykluczone wcześniej) zobaczymy kolejną pandemie, zresztą światowe media już oto zadbały I to wprowadza się w czyn. Z biuletynu w tum. góglowskim: "Szokujące twierdzenie - Chiny wypuściły kolejną broń biologiczną podczas igrzysk olimpijskich W bombowym wywiadzie z JD Ruckerem (patrz zamieszczone poniżej filmy), byłym wirusologiem z Hongkongu i demaskatorem KPCh, dr Li-Meng Yanem – który przez cały czas miał rację, jeśli chodzi o pochodzenie SARS-CoV-2 z przejmowaniem funkcji – publicznie twierdził, że KPCh i PLA wypuszczają nową, zmodyfikowaną broń biologiczną dla sportowców i uczestników igrzysk olimpijskich w Pekinie. To celowe uwolnienie, mówi dr Yan, ma na celu zainfekowanie uczestników z kilkudziesięciu krajów na całym świecie, którzy następnie nieświadomie przeniosą gorączkę krwotoczną do swoich krajów, wyzwalając kolejną falę globalnej pandemii. Dzisiejszy podcast ujawnia zaskakującą strategię zwalczania tej broni biologicznej przy użyciu cząsteczek żywności znalezionych w sklepie spożywczym. Dowiedz się o glikoproteinach CD38 i antocyjanach, które mogą blokować najgorsze efekty niektórych broni biologicznej." https://www.brighteon.com/afa7fb73-a9fe-4b77-9434-13b9242c477d https://www.brighteon.com/e7b7880f-9eaf-4389-b22d-12802cfc69e4 Ciekaw jestem czy coś się z tego rozbucha, czy też jest to jakiś niewypał? Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
dominikana36 | Post #7 Ocena: 0 2022-02-21 19:16:14 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
To juz drugi raz nie przejdzie moi drodzy. Przynajmniej nie w takiej formie.
Moze oczywiscie byc kolejna runda jesienia ale juz musieliby zaserwowac cos mocniejszego. Zreszta zobaczymy. Jak na razie mamy oficjalny koniec ![]() ![]() Szczerze licze na zakonczenie glupot z podrozami, sa juz kraje, kt daly sobie spokoj, moze Anglia bedzie nastepna. Jest grupa ludzi, kt przyplaci dzisiejsze zmiany duzymi zaburzeniami. Kowidomaniacy beda musieli zrewidowac swoje poglady, tym bardziej w obliczu oswiadczenia, ze dawka nr 4. bedzie dostepna tylko dla niewielkiej grupy. Lub tez zabarykadowac sie w domu. |
DADAM1986 | Post #8 Ocena: 0 2022-02-21 22:17:44 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Testowanie i pandemia skonczy sie w tym samym momencie co zaprzestanie placemia pracownikom “budzetowki” za siedzenie na kwarantannie.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2022-02-21 23:15:44 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No Kanada pieknie sie wpisuje w demokracje:
'Nie przestaniemy ścigać każdego, kto był zaangażowany w protesty w związku z tzw. Konwojem Wolności. Znajdziemy was - powiedział tymczasowy szef policji w Ottawie Steve Bell. W stolicy Kanady, po blisko trzech tygodniach, zakończyły się antyrządowe manifestacje, których uczestnicy sprzeciwiali się restrykcjom covidowym oraz ingerencji państwa w sferę prywatną. Protesty kierowców tirów przeciwko obowiązkowym szczepieniom przerodziły się tam w ruch społeczny.' |
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2022-02-21 23:29:50 (4 lata temu) |
Strach sie bac. "Elity zachodnie" chyba zapomnialy kto tu jest suwerenem. My to znamy z czasow komunizmu ale obawiam sie, ze do zachodniego spoleczenstwa to nadal nie dociera i jeszcze dlugo nie dotrze. Moze jak im zabiora smartfony i dostep do internetu to sie troche obudza, bez tego nikle szanse.
Czytalam wlasnie artykul, ze najglupsze pokolenie w historii wchodzi w doroslosc i chyba cos w tym jest. link Nie kupuje w Amazonie.
|