Str 1146 z 1206 |
|
---|---|
DADAM1986 | Post #1 Ocena: 0 2022-02-20 15:47:00 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Mnie podcierala moja babcia jak juz taki ciekawy jestes.
Pokolenie ludzi pamietajacych WW2. Takich co ostatnie skarpetki za rodzine by oddali. Cudowni ludzie. Skoro ta kobieta ma prawo wyklinac na osoby stojace przed nia za brak scierki na twarzy to ja czuje sie bardzo ok przeganiajac takiego trolla z pola widzenia. A to co kto mysli malo mnie po 2 latach tego cyrku interesuje. Ale swoje mowie juz glosno. Maski opadly, a zaklopotanie to slowo juz nieistniejace w moim slowniku. |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2022-02-20 15:51:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Dadam, na razie to z wypowiedzi wynika, ze sam postepujesz jak ostatni cham. Zaczepiajac ludzi, potem ich wyzywajac, po co?
Tylko dlatego, ze smieja byc starsi od Ciebie czy miec inne poglady? Taki przyklad dla dzieci, towarzystwo dla zony w 'przyjemnym' inaczej incydencie? OT, ale prosze hamuj sie nieco w wypowiedziach i uzyj moze jednak tego zaklopotania, przynajmniej na forum, przyda sie. |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2022-02-20 15:52:46 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A starszs pokolenie zapewne mówi, ze mlodzi to chamy.
Carpe diem.
|
daavid | Post #4 Ocena: 0 2022-02-20 16:05:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2022-02-20 15:47:00, DADAM1986 napisał(a): A to co kto mysli malo mnie po 2 latach tego cyrku interesuje. Ale swoje mowie juz glosno. Maski opadly, a zaklopotanie to slowo juz nieistniejace w moim slowniku. To za rok uznasz, że możesz przyłożyć komuś sztachetą bo coś się dzieje, co nie jest zależne ani od Ciebie, ani od tej osoby? |
DADAM1986 | Post #5 Ocena: 0 2022-02-20 16:16:22 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Wiem Karjo jak to brzmi. Frustracja ponosi i rynsztokowy jezyk sie przebija. Wybaczcie.
Przez ostatnie 2 lata zawiodlem sie bardzo na niektorych. Wladza/rzad stracily w moich oczach jakikolwiek autorytet. Wiele razy bylem wyszydzany za bycie nieszczepionym pomimo, ze nigdy nic nikomu nie narzucalem. A do calkowitej furii doprowadza mnie jak “bezzebny Andrzej” po zawodowce, codziennie zagladajacy do kieliszka mowi na mnie plaskoziemca. Na poczatku puszczalem to mimo uszu, ale przychodzi mi to coraz trudniej. Andrzej jest tutaj metafora. Mam nadzieje, ze ktos moj przekaz tutaj rozumie. Chociaz miejscami wulgarny to jednak szczery jak zawsze. |
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2022-02-20 17:07:19 (4 lata temu) |
Spokojnie, wszystkim ostatnie 2 lata daly sie we znaki.
Dostaly mocno w kosc nasze wiezi rodzinne, przyjaznie, frustracja dobija i mamy najrozniejsze przejawy. Ale to nie usprawiedliwia bycia jak ten 'bezzebny Andrzej', ktory moze miec swoja historie i swoje powody. Warto zawalczyc o siebie, o bycie ponad takie komentarze. Zagotowalam sie na berlinskim lotnisku w Wigilie, kiedy policjant z pelnym przekonaniem i oburzeniem zapytal, kto mi pozwolil byc nieszczepiona. Ale kopanie sie z koniem nie mialo sensu, wazniejsze bylo spedzic swieta w dobrym towarzystwie, wiec usmiechem na paszczy wiecej uzyskalam niz pouczaniem i agresja. Nie wiem, na ile pocieszy, ze jeden straszak przemija, ale na tyle zabawa sie spodobala, ze mamy kolejne. Wiec (wiem, nie zaczna sie od wiec) utrzymajmy to forum na poziomie, niech bedzie dla nas odskocznia, miejscem spotkan i wymiany zdan, nawet bardzo odmiennych od naszych ![]() |
niebieskieucho | Post #7 Ocena: 0 2022-02-20 18:41:36 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2022-02-19 22:33:13, niebieskieucho napisał(a): Już jest przygrywka do pretekstu by wznowić zamordystyczne praktyki na okoliczność nowej pLandemi. Nie zdziwiłbym się gdyby meRdia wszystkich zniewolonych krajów zaśpiewały o tym w jednym chórze https://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,smiertelny-wirus-lassa-w-europie--moze-dotrzec-tez-do-polski--nowa-pandemia--,artykul,13447236.html/ Wygląda na to, że chyba wykrakałem. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2022-02-20 18:45:30 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2022-02-20 16:16:22, DADAM1986 napisał(a): Wiem Karjo jak to brzmi. Frustracja ponosi i rynsztokowy jezyk sie przebija. Wybaczcie. Przez ostatnie 2 lata zawiodlem sie bardzo na niektorych. Wladza/rzad stracily w moich oczach jakikolwiek autorytet. Wiele razy bylem wyszydzany za bycie nieszczepionym pomimo, ze nigdy nic nikomu nie narzucalem. A do calkowitej furii doprowadza mnie jak “bezzebny Andrzej” po zawodowce, codziennie zagladajacy do kieliszka mowi na mnie plaskoziemca. Na poczatku puszczalem to mimo uszu, ale przychodzi mi to coraz trudniej. Andrzej jest tutaj metafora. Mam nadzieje, ze ktos moj przekaz tutaj rozumie. Chociaz miejscami wulgarny to jednak szczery jak zawsze. Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Nie jest to powód, żeby zachowywać się w chamski sposób w stosunku do napotykanych osób. Forum podróżnicze, ktore czytałam od lat tępilo jakiekolwiek wypowiedzi inne od oficjalnej narracji, tez różnie określali się tam nawzajem. Zwyczajnie przestałam czytać te tematy i tyle. Jak Karjo pisze, trzebay być ponadto i nie dawać sie wkręcać w kłótnie czy inne negatywne zachowania. Carpe diem.
|
Gwontownik | Post #9 Ocena: 0 2022-02-20 20:03:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Wieści z Kanady
Tymczasem nasz wódz ma odłowić jutro koniec obowiązku kwarantanny po pozytywnym teście. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-02-2022 20:05 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2022-02-20 20:18:40 (4 lata temu) |
Konferencja prasowa kanadyjskiego konwoju:
|