Str 1145 z 1206 |
|
---|---|
Emeryt56 | Post #1 Ocena: 0 2022-02-20 13:48:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Powiem tak : Krajo mnie wywołała do "tablicy" to napisałem kilka faktów o których sądziłem że warto wiedzieć. Widzę że to wzbudziło złość w stosunku do mojej osoby. To tak jak spuścić "manto" reporterowi bo podaje nie mile widziane fakty.
Jak któreś fakty o których piszę wydają się nie wiarygodne to można się dopytać czy samemu sprawdzić. Ja nie jestem w żadnej parti ani nie prowadzę działalności politycznej i nikogo nie namawiam do żadnej "teorii". Jestem zwolennikiem demokracji i uważam się za pacyfistę. |
Emeryt56 | Post #2 Ocena: 0 2022-02-20 14:00:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat: 2022-02-20 09:08:02, DADAM1986 napisał(a): W ogole sie z Toba nie zgadzam Emeryt. Jestes wygodnicki jak moj ojciec, ktory tez z majatkami pieprzyl od 2 lat o plaskoziemcach, debilach itp Cwaniak na nieruchomosciach siedzi, od kazdego tylko jezdzi zebrac czynsz. Ma wlasny las i zapasy drewna opalowego sobie zrobil chyba na 20 lat jak ostatnio tam bylem. To w duzym skrocie. Restrykcje popiera, tez pieprzyl cos o demokratycznym rzadzie w Polsce… Jak na poczatku listopada 2021 nie wytrzymalem I powiedzialem mu jak skurwiałym ojcem I czlowiekiem jest oraz ze jego najemcy to ludzie na minimalnym dochodzie ktorzy wlasnie najbardziej cierpia to zrobil mine jak dziecko z downem. Powiedzialem, ze za pieklo zgotowane Ci “starzy” jak on powinni zdechnac. Dla mnie ojca juz nie ma. UJ z nim. Mnie kasy tez nie brakuje Emeryt, kilkanascie lat bez ruszania palcem bysmy przezyli, ALE mam empatie. Tobie jej brak gosciu. Zycze Ci porzadnej sraczki na kolejnym wyjezdzie. To że się zemną nie zgadzasz to mi nie przeszkadza ale że mnie nie znając bezpodstawnie mnie opluwasz to może tylko świadczyć jaki Ty sam jesteś. Chyba nieświadomie, musiałem Cię gdzieś urazić, jak tak to przepraszam. . |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2022-02-20 14:02:26 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zapytalam, przy czym nie mialam na mysli wywolania burzy.
Ale chyba nie do konca jest tak z tym protestem dotyczacym tylko USA regulacji, bo szczepienia sa obowiazkowe w Kanadzie, przynajmniej dla pracownikow wszelkich form transportu oraz podroznych? |
DADAM1986 | Post #4 Ocena: 0 2022-02-20 14:56:33 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Chris ja nic nie mam do wynajmowania komus domu bo sam W Swansea mam swoj + 2 wynajete polskim rodzinom pracujacym.
Roznica w pobieraniu czynszu jest taka, ze jak miesiac temu zepsul sie elektryczny prysznic najemcom to zalozylem nowy w ciagu 12 godzin bo uwazam ze tak trzeba. Niektorzy landlordzi miesiacami nie kiwna palcem I jeszcze sie ciesza, ze zaoszczedzili. Ojca sam troche podpatrzylem, ale nigdy nie byl milym czlowiekiem, ani dobrym ojcem. Samo to, Ile czasu w tygodniu ja spedzam z dziecmi to moj ojciec ze mna przez kilka lat. Wiecej komentarza nie potrzeba. |
DADAM1986 | Post #5 Ocena: 0 2022-02-20 15:04:55 (4 lata temu) |
Odnosnie rodzicow tak ogolnie to zauwazylem bardzo powielajaca sie prawidlowosc u wielu rodzin w ostatnich latach.
Otoz te “przypadki”, ze ich tak nazwe urodzeni w latach 50/60-tych nagminnie wykorzystywali swoich rodzicow, aby moim pokoleniem (wnukami) sie zajmowali podczas gdy oni mogli sie dorabiac. Nigdy nie bylo ich w domu bo kasa, kasa, wiecznie malo. Teraz kiedy moje pokolenie ma swoje dzieci oni wnukami nawet na chwile sie nie chca zajac. Mamrocza cos o tesknocie, jednoczenie nie majac checi na zadne odwiedziny. Wciaz pogon tylko za pieniedzmi. Czekam na rozwoj wydarzen i za kolejne 20 latek spodziewam sie, ze te gnojki, te babusie i dziadziusie beda chcieli zeby im dupe podcierac ![]() |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2022-02-20 15:17:24 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
I jak to wszystko ma się do Covida?
P.S. Królowej też nie ominęło. Carpe diem.
|
DADAM1986 | Post #7 Ocena: 0 2022-02-20 15:22:54 (4 lata temu) |
Do covida a no ma sie w chociazby ten sposob, ze od poczatku pandemii martwia sie tylko o siebie. Egoizm na 100%. Becza na skype, ze rodzina najwazniejsza, ale nie przyjada bo straszny wirus. W mieszyczasie jadac kilka razy do Niemiec do pracy, bez maseczek itp. Ten niemiecki wirus jest mniej grozny od UK wersji i nazwalem go GELD.
|
DADAM1986 | Post #8 Ocena: 0 2022-02-20 15:30:16 (4 lata temu) |
Obnazylo i nadal obnaza totalna hipokryzje takich ludzi.
W ogole, dlaczego to pokolenie uwaza sie za jakichs najwazniejszych? Pieprzona starszyzna plemienna?! 2 tygodnie temu w IKEA Cardiff idziemy z zona cos zjesc. Na koncu kolejki 3-osobowa rodzina bez maseczek, a za nia babka okolo 60 w maseczce. Pytam dlaczego trzyma 5-6 metrowy odstep od tamtych a ona do mnie, ze te takie I owakie bez maseczek… kazalem jej wypxxx i nie wracac przed koncem pandemii. Wybiegla w pool o hi i pewnie mnie gdzies zglosila, ale bez konsekwencji do dzisiaj. Jestes stara I wrazliwa? To siedz na dupie w domu. |
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2022-02-20 15:36:32 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-02-20 15:04:55, DADAM1986 napisał(a): .... Czekam na rozwoj wydarzen i za kolejne 20 latek spodziewam sie, ze te gnojki, te babusie i dziadziusie beda chcieli zeby im dupe podcierac ![]() A tobie kto tyłek podcierał? |
daavid | Post #10 Ocena: 0 2022-02-20 15:39:26 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2022-02-20 15:30:16, DADAM1986 napisał(a): Obnazylo i nadal obnaza totalna hipokryzje takich ludzi. W ogole, dlaczego to pokolenie uwaza sie za jakichs najwazniejszych? Pieprzona starszyzna plemienna?! 2 tygodnie temu w IKEA Cardiff idziemy z zona cos zjesc. Na koncu kolejki 3-osobowa rodzina bez maseczek, a za nia babka okolo 60 w maseczce. Pytam dlaczego trzyma 5-6 metrowy odstep od tamtych a ona do mnie, ze te takie I owakie bez maseczek… kazalem jej wypxxx i nie wracac przed koncem pandemii. Wybiegla w pool o hi i pewnie mnie gdzies zglosila, ale bez konsekwencji do dzisiaj. Jestes stara I wrazliwa? To siedz na dupie w domu. To jest chamskie zachowanie z Twojej strony. Możesz mieć inne poglądy, tak samo ta kobieta, nawet jeśli nie ma racji. |