MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1143 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1142 | 1143 | 1144 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 1143 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jolantina

Post #1 Ocena: 0

2022-02-19 18:45:40 (4 lata temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Cytat:

2022-02-18 22:08:17, niebieskieucho napisał(a):
Cytat:

2022-02-14 20:42:29, Gwontownik napisał(a):
Cris dalej swoje.
Cris. Ty jako inwestor powinieneś wiedzieć jak postępować gdy media i rządy namawiają cie do pewnej inwestycji i co później z tego wynika. W tym przypadku jest to samo. A wiesz dokąd prowadzi ślepe podążanie za stadem?

Jest gorzej. To co dzieje się w Kanadzie kowidem śmierdzacej przekracza najbujniejszą fantazję. Przytaczam słowo wstępne w tłumaczeniu góglowym:
"Wygląda na to, że kanadyjskie biegi bankowe trwają, gdy reżim Trudeau wypowiada wojnę obywatelom

Dzięki tyrańskim działaniom Chrystia Freeland – wielbicielki grupy Davos i wicepremiera Kanady – mieszkańcy Kanady szybko wycofują swoje fundusze z największych kanadyjskich banków. Dwa dni temu Freeland ogłosił, że kanadyjskie przepisy dotyczące terroryzmu finansowego zostaną rozszerzone, aby przejąć wszystkie fundusze – konta bankowe, kryptowaluty, centra finansowania społecznościowego itp. – należące do osób, które wspierały pokojowy protest kierowców ciężarówek w konwojach.

I tak po prostu Chrystia Freeland zerwała umowę społeczną między bankowymi klientami detalicznymi a samymi bankami. Za jednym zamachem, Freeland red skłonił cały naród do zrozumienia, że ​​ich pieniądze nie są bezpieczne w żadnym banku w Kanadzie, ponieważ rząd może teraz przejąć wszystkie twoje prywatne fundusze bez należytego procesu, dowodów lub jakichkolwiek przepisów prawa.

Odnosząc się do zagrożenia, nie tylko prywatne konta bankowe zostały przejęte przez rząd kanadyjski, ale Trudeau nakazał giełdom kryptowalut przejęcie środków z 34 portfeli kryptowalut, które są teraz nazwane przez sam rząd."

Pytanie w przestrzeń trójwymiarową. Czy może to być zaraźliwe? Wygląda to na testowanie skuteczności pomysłów tego szaleńca.
Reszta tu:
https://www.brighteon.com/74fc4688-15cf-47d8-b550-15f90680d232/

Obrazek
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2022-02-19 18:55:25 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Z tego co mi wiadomo to działania kanadyjskiego rządu są popierane przez większość obywateli. Mówię to w oderwaniu od samego tematu. Moim zdaniem ludzie coraz bardziej żyją i zamyka się w swoich bańkach co kończy się tym, że wydaje nam się, że wszyscy wokół nas mają te same poglądy, zachowują się tak samo itd, itp a zazwyczaj jest to dalekie od prawdy.

Cytat:

2022-02-19 13:07:10, Gwontownik napisał(a):
Główna przyczyną depresji jest nadmiar tv I innych mendiów prezentujących "tragizm sytuacji", a ta przekłada się na ogólny stan zdrowia.

TV raczej w odwrocie i nie serwuje aż tak oderwanego od rzeczywistości świata jak robią to social media. Z tych wszystkich prawdopodobnie chiński tiktok jest najgorszy. Jako, że trafia głównie do dzieci to na efekty przyjdzie nam poczekać.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 19-02-2022 18:59 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2022-02-19 19:14:54 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Chyba masz przestarzale informacje, premiera popiera teraz tylko 16% Kanadyjczykow, to najgorszy wynik od 30 lat.
link

I dobrze sie usmialam, ze stwierdzenia, ze
"TV raczej w odwrocie i nie serwuje aż tak oderwanego od rzeczywistości swiata".
Ja wiem, ze niektorzy dalej wierza w te brednie codziennie nam serwowane w tv ale zeby wierzyc, ze cos sie zmienia na dobre to juz chyba lekka przesada *ROFL*
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-02-19 19:40:44 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Nie wszystko. PiS jest przy wladzy, a to gniazdo zla i korupcji. To tak parafracując autora tych teorii.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2022-02-19 19:54:50 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zdzwilabym sie, gdyby premiera tak masowo popierano w chwili, gdy otwarcie dochodzi do blokad srodkow na kontach bankowych zwyklych obywateli pod pozorem 'terroryzmu'.
Pomijajac pozostaly balagan pt.' covid'.
Ale mamy na forum czlowieka z Kanady, moze cos wiecej?

Z drugiej strony, Austria, kandydat do fotela burmistrza, krzepki 96-latek urwal sie z kwarantanny (mial pozytywny wynik testu), by udac sie na wywiad telewizyjny.
Ponoc czul sie dobrze, nie mial objawow, a kolejny zrobiony test byl negatywny, tylko sie 'zapodzial'. Po ujeciu nastepny test byl pozytywny i zastanawiaja sie, jak potraktowac czlowieka.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #6 Ocena: 0

2022-02-19 22:33:13 (4 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Już jest przygrywka do pretekstu by wznowić zamordystyczne praktyki na okoliczność nowej pLandemi. Nie zdziwiłbym się gdyby meRdia wszystkich zniewolonych krajów zaśpiewały o tym w jednym chórze
https://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,smiertelny-wirus-lassa-w-europie--moze-dotrzec-tez-do-polski--nowa-pandemia--,artykul,13447236.html/
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Thorin

Post #7 Ocena: 0

2022-02-20 00:55:19 (4 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Ja sie tez nie zdziwie wszedzie o tym pisza, no to po wakacjach hahaha

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #8 Ocena: 0

2022-02-20 01:04:35 (4 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2022-02-19 19:14:54, iwona38 napisał(a):
Chyba masz przestarzale informacje, premiera popiera teraz tylko 16% Kanadyjczykow, to najgorszy wynik od 30 lat.
link

I dobrze sie usmialam, ze stwierdzenia, ze
"TV raczej w odwrocie i nie serwuje aż tak oderwanego od rzeczywistości swiata".
Ja wiem, ze niektorzy dalej wierza w te brednie codziennie nam serwowane w tv ale zeby wierzyc, ze cos sie zmienia na dobre to juz chyba lekka przesada *ROFL*

Odnośnie sondażu poparcia dla Premiera Kanady.

Te 16% co go bezwzględnie popiera to wygląda na katastrofę ale co pod tym się kryje ?
Czyli te 84 % go nie popiera bo : dla swoich członków parti jest za miękki ( na Śląsku by powiedzieli : miękkim robiony) i dał się anarchistom wpuścić w maliny, zalegalizował marihuanę, Jest w mniejszości w Parlamencie czyli większość to jest jego naturalnymi przeciwnikami politycznymi.
Ten artykuł co podałaś jest z 16 Lutego a dzisiaj jest 19 Luty czyli w miarę na czasie z tym że fakty z sondażu ( Maru Public Opinion) są trochę inaczej interpretowane w artykule (z 17 Lutego w National Post)co się też powołują na sondaż przeprowadzony przez : Maru Public Opinion.
https://nationalpost.com/news/politics/two-thirds-of-canadians-support-use-of-emergencies-act-and-want-freedom-convoy-cleared-out-poll
Dwie trzecie Kanadyjczyków popiera decyzję premiera Justina Trudeau o powołaniu się na ustawę o sytuacjach nadzwyczajnych i uważa, że ​​nadszedł czas, aby usunąć protestujących z konwoju wolności w Ottawie, nawet jeśli ludzie ucierpią w tym procesie, ujawnia nowy sondaż.
Większość Kanadyjczyków (54 proc.) mówi, że „wstydzi się” tego, jak politycy pozwolili protestom wymknąć się spod kontroli.

Śmiało można powiedzieć że Premier Kanady stał się ofiarą własnej polityki rozmiękczania władzy. To znaczy że policja obecnie boi się interweniować bo w czasie siłowej akcji mogą komuś np złamać rękę i przez sąd mogą być uznani winni bo nie wybrali bardziej pacyficznej opcji. Za tego premiera takie są tendencje.
Partia (Liberalna) Premiera Kanady jest w mniejszości w Parlamencie brakuje im 11 głosów po mimo tego opozycja nie proponuje głosowania nad "votum nieufności" bo wszyscy wiedzą że tak nie może być aby garstka niezadowolonych obalała legalny rząd. Od tego są wybory.
W Kanadzie niema afer że ktoś próbuje fałszować wybory do Parlamentu.

Dla przypomnienia o co jest ten protest co się przerodził w protest okupacyjny:
Gdy wybuchła pandemia w Marcu 2020 roku USA zamknęło lądowe przejścia graniczne z Kanadą. Oczywiście zrobiono wyjątki (pod pewnymi rygorami sanitarnymi) dla kierowców do przewozu towarów.
Amerykanie otworzyli swoją granicę po 19 miesiącach 08 Listopada 2021. W tym czasie Amerykańskie wymagania sanitarne dla kierowców ciężarówek przyjeżdzających z Kanady się zmieniały. Jedne z ostatnich wymagań to pełne zaszczepienie i była wyznaczona data wejścia w życie tego wymagania.
Z powodu różnych względów około 10% się nie zaszczepiło, zwrócili się do własnych związków zawodowych. Władze związkowe im odpowiedziały że ich rozumią ale że to są wymagania z strony USA to niewiele mogą zrobić i poradzili im aby się przestawili na dostawy krajowe. Jednak pewne grupy tz "anty-maseczkowe" zauważyły że to dla nich okazja aby "zaistnieć" bo taki sfrustrowany kierowca w dużej ciężarówce to wzbudza strach i respekt, bo w takim wozie taranowym nikt się mu nie oprze. Jednym słowem protest zwykłych kierowców ciężarówek zastał zawładnięty przez wszelkiej maści anarchistów, wywrotowców, głosicieli spisku światowego itd. (czytaj sympatyków kierowców) i zwykły protest kierowców przerodził się w protest okupacyjny z ciężarówkami co stoją na środku ulicy urządzając koncert klaksonów. Tak jest od 3 tygodni, a ludzie mieszkają obok, ani spać ani nie pracować. Do tego jest sporo (około 100) z kierowcami małoletnich dzieci a to po to aby policja nie pacyfikowała siłowo.
Teraz jest weekend więc Policja jest w akcji.

Złośliwe języki podpowiadają że Kanada już od kilku lat ma na Ukrainie wojsko szkolące Ukraińców posługiwania się nową bronią to może z rewanżu ktoś organizuje "majdan" w Kanadzie

Ktoś może powie: Emerycie piszesz tak bo jesteś za maseczkami i szczepieniami i wszelkimi restrykcjami sanitarnymi a co za tym idzie za tz "resetem ekonomicznym" oraz redukcją populacji na ziemi. Jak ktoś o mnie tak myśli to jest w błędzie.

To mi przeszkadza jak większości z was, a może jeszcze bardziej bo mam czas i środki a jestem po części uziemiony.
Ja zazwyczaj dużo podróżuję a tu wszędzie restrykcje. W ubiegłym roku to tylko raz byłem w PL ale w tym roku to już byłem raz na Dominikanie i dwa razy na Kubie a rok dopiero się zaczął.

Z ciekawostek to lecąc na Kubę w samolocie przed lądowaniem na podłodze rozpylają jakieś środki wirusobójcze, miało zapach jak środki na "stonkę". Po wylądowaniu przed budynkiem był jakiś dywanik czymś tam namoczony po którym należało przejść, umyć ręce oraz wszystkim sprawdzali temperature ciała.

Ps Rozpisałem się bo Krajo mnie wywołała do tablicy.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #9 Ocena: 0

2022-02-20 02:35:35 (4 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Z cyklu: zaszczepie sie , bede za maseczkami, bede gnoil jak ktos zadaje pytania, ale jak podrozoje i mnie do dotyka no to ponarzekam i wtopie sie w tlum, ze tez jestem przeciwko razem z wami bo widze ze swiat sie budzi i nie chce by wytykami palcami... :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 20-02-2022 02:36 ]

Do góry stronyOffline

DADAM1986

Post #10 Ocena: 0

2022-02-20 09:08:02 (4 lata temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

W ogole sie z Toba nie zgadzam Emeryt.
Jestes wygodnicki jak moj ojciec, ktory tez z majatkami pieprzyl od 2 lat o plaskoziemcach, debilach itp
Cwaniak na nieruchomosciach siedzi, od kazdego tylko jezdzi zebrac czynsz. Ma wlasny las i zapasy drewna opalowego sobie zrobil chyba na 20 lat jak ostatnio tam bylem. To w duzym skrocie. Restrykcje popiera, tez pieprzyl cos o demokratycznym rzadzie w Polsce…

Jak na poczatku listopada 2021 nie wytrzymalem I powiedzialem mu jak skurwiałym ojcem I czlowiekiem jest oraz ze jego najemcy to ludzie na minimalnym dochodzie ktorzy wlasnie najbardziej cierpia to zrobil mine jak dziecko z downem.
Powiedzialem, ze za pieklo zgotowane Ci “starzy” jak on powinni zdechnac. Dla mnie ojca juz nie ma. UJ z nim.
Mnie kasy tez nie brakuje Emeryt, kilkanascie lat bez ruszania palcem bysmy przezyli, ALE mam empatie. Tobie jej brak gosciu. Zycze Ci porzadnej sraczki na kolejnym wyjezdzie.

Do góry stronyOffline

Strona 1143 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1142 | 1143 | 1144 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,