MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 106 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 105 | 106 | 107 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 106 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2020-12-08 10:11:36 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

U mnie w Tesco już automatyczny system liczący zainstalowano.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier30

Post #2 Ocena: 0

2020-12-08 10:19:20 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Myślę, że jest to również rzecz degeneracji społeczeństwa angielskiego. Taka specyficzna forma dekadencji, gdzie wszystko jest podane, organizowane przez system państwa, samorządów. Gdzie nie ma poszanowania dla wartości pieniądza i tego co daje jego posiadanie - tony żywności wyrzucane do śmietników i na wysypiska... etc

C.K. Norwid:

Do kraju tego, gdzie kruszynę chleba

Podnoszą z ziemi przez uszanowanie

Dla darów Nieba....

Tęskno mi, Panie...

Obżarstwo, łakomstwo. Narodowa pycha, a więc poczucie wyższości nad innymi nacjami - spotykane niemal na co dzień. Ogromny wpływ tradycyjnych mediów, jak prasa. Zwłaszcza brukowa, gdzie przystępnie i językiem zrozumiałym dla każdego nierozgarniętego / imbecyla wyjaśnia się kwestie imigracji, Brexitu, pandemii...

Faza schyłkowa zamożnego, 'zachodniego' społeczeństwa, gdzie myślenie samodzielne nie jest standardem.

:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 08-12-2020 10:23 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2020-12-08 10:20:35 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

A Szwajcarzy jak jacyś foliarze i płaskoziemcy, może zamiast dociekać i sie martwić o opinie ekspercka poprosza stanislawskiego? Jak w ogóle można wątpić w bezpieczeństwo czegoś, co nie przeszło wymaganych badań? Szfaycarski ciemnogród i tyle:

,,Urząd ds. rejestracji i kontroli leków Swissmedic w Bernie ocenił, że w dokumentacji szczepionek nadal brakuje ważnych danych, dotyczących bezpieczeństwa, skuteczności i jakości, i przekazał te wymagania producentom, czyli firmom Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna.

- Nie mamy danych na temat skuteczności badań klinicznych i ważnych grup, które uczestniczyły w tych rozległych badaniach - powiedział Claus Bolte, szef działu autoryzacji w Swissmedic, podczas konferencji prasowej zorganizowanej w poniedziałek przez Federalny Urząd Zdrowia (BAG).

Jedną z informacji, której domaga się Swissmedic, są dane na temat wcześniej przebytych chorób u osób, które brały udział w badaniach. Regulator podkreśla, że zatwierdzenie tak szybko opracowanych szczepionek wymaga dużego zaufania do producentów i organów władzy dlatego ważne jest, by dokładnie zbadać ich wpływ na różne grupy ludzi."

A tak wyglądały etapy wdrażania szczepionki i poszczególne fazy jej rozwoju:

💰- brakuje niezbędnych danych...
💰💰- brakuje niektórych danych
💰💰💰- nie zakończono procesu...
💰💰💰💰- niebawem będziemy...
💰💰💰💰💰- dopełniono niezbędnych formalności.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2020-12-08 10:32:24 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Szwajcaria ma duza populacje starych ludzi i widocznie nie chca ich wybic szczepionka.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Unre4L

Post #5 Ocena: 0

2020-12-08 10:35:43 (5 lat temu)

Unre4L

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-03-2020

Kanonier30 - trafny komentarz.
Richmond - Pamiętaj England first! We wszystkim najlepsi.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2020-12-08 10:51:12 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Szwajcaria 'przyklepie' szczepionkę na początku 2021. Pytaniem jest, że wcale nie musi to być szczepionka Pfizera, bo Moderna też starała się o dostęp do szwajcarskiego rynku już kilka miesięcy temu - w fazie badań.
Natomiast wiadomo jest, że tak szybkie zatwierdzenie, ekspresowe wprowadzenie szczepionki w UK budzi w społeczeństwach innych krajów obawy o wiarygodność. Nie tylko producenta, ale organów wydających zgodę na obrót farmaceutyczny. Budzi obawy o wiarygodność rządzących.

W Wielkiej Brytanii do kolejnych wyborów parlamentarnych zostały cztery lata, a więc Johnson nie musi obawiać się utraty poparcia. W innych krajach sytuacja polityczna jest inna i rząd - który 'wyłoży się' na pospiesznym programie szczepień - może stracić władzę. Zatem konsekwencje poważne.
Poza tym - w obliczu spodziewanego NO DEAL - rządowi brytyjskiemu są potrzebne inne spektakularne sukcesy, gdyż po 1 stycznia otwiera się Puszka Pandory - rzeczywiste skutki Brexitu dla Wielkiej Brytanii. Społeczeństwo trzeba więc urabiać, jak to się walczy z pandemią, jak doskonale i błyskawicznie wprowadza się program szczepień dla ratowania ludzkiego życia...

Do góry stronyOffline

xxxemi

Post #7 Ocena: 0

2020-12-08 12:36:09 (5 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Z nami od: 28-12-2011

Nie wiem co oni planują, ale zważywszy na fakt że dostalam wiadomość od st. John Ambulance (bo jestem, a raczej byłam first aider w firmie gdzie pracuje) o tym że oferują mi trening do szczepien na Covid to raczej to będzie olbrzymie przedsięwzięcie😟
Śmieja się ze mnie ze nie chce się zaszczepic, że anti Vax ze mnie, a że oni do pubu nie wyobrażają sobie nie isc.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2020-12-08 13:10:52 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

,,I wonder how Bill Gates is going to spend his first day in control of Margaret Keenan, 90, from Coventry."

lollollol ten ćwierk made my day jak to mówią.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

DADAM1986

Post #9 Ocena: 0

2020-12-08 14:01:39 (5 lat temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

Planujemy wyjazd 16.12.2020 do Polski z dziecmi.
Dzisiaj rano dostalismy sms ze szkoly, ze moja czterolatka musi byc 14 dni na kwarantannie.
Jak widzicie kwarantanna skonczy jej sie po 16.12.
Czy mozemy mimo kwarantanny jechac czy nie?
Chodzi mi o informacje o opuszczeniu UK.
Da sie to jakos ominac, zakombinowac z tym wyjazdem czy generalnie jestesmy uziemieni bo ktos z nauczycieli mial pozytywny wynik testu?!
Prosze o rady, a moze ktos mial/ma podobnie?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2020-12-08 14:05:50 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A kto zarzadzil to self-isolation? Ktos z NHS albo Test and Trace skontaktowal sie z Wami czy tak tylko powiedzieli w szkole? Jak to drugie, to i tak nie ma Was w systemie i nikogo nie bedzie obchodzilo czy lecisz/jedziesz zagranice.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 106 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 105 | 106 | 107 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,