MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zmiany Klimatyczne

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 6 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

admiralbibol

Post #1 Ocena: 0

2019-09-29 22:19:58 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Ale konkretnie o co jej chodzi poza spotykaniem sie z takimi jak merkel to wciaz nie wiadomo. Korwin ladnie podsumowal : jest to osoba ktora pelna emocji powtarza to co obejrzala w telewizji dla idiotow dzien wczesniej.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2019-09-29 22:40:34 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2019-09-29 21:44:14, karjo1 napisał(a):
Samym konkretem jest zastanowienie sie nad samym soba, poczatek od malych krokow, na skale jednostki do swiadomego wplywu wyborcow na swoich przedstawicieli.
Przynajmniej moim zdaniem.

Możesz segregować śmieci, używać mniej plastiku, ale są gotowe rozwiązania, ktore mogą coś zmienić. Ja nigdy nie mogę zrozumieć dlaczego Niemcy mogą skupować wszystkie butelki, łącznie z plastikowymi "Petamu", a nigdzie indziej nie da się tego zrobić. Najdurniej jest w Polsce - Namysłów niepasteryzowany nie skupują, pasteryzowany - skupują (może naopak). Sprawdziłem dlaczego. Bo ileś procent butelek ma być zwrotnych....
Emisja spalin ma być niższa, ale cały czas konsumujemy więcej energii i Greta nic z tym nic nie zrobi. Mogą zrobić np. firmy motoryzacyjne wypuszczając tańsze samochody na baterie tylko, że baterie nie są za bardzo ekologiczne i jest problem z ich utylizacją.
Chodzi mi tak naprawdę o to, że te informacje z tego "zlotu ONZ" to papka medialna, ale jakby tak napisać konspekt o tym czego można się dowiedzieć to chyba byłby problem z treścią. Ile można napisać o tym co było w TV? Jedno zdanie?

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 29-09-2019 22:53 ]

Do góry stronyOnline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2019-09-29 22:49:44 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-09-29 21:44:14, karjo1 napisał(a):
Samym konkretem jest zastanowienie sie nad samym soba, poczatek od malych krokow, na skale jednostki do swiadomego wplywu wyborcow na swoich przedstawicieli.
Przynajmniej moim zdaniem.

A więc zastanówmy się zamiast ślepo kupować te ckliwe historyjki o zatroskanej losem planety nastolatki, która poszła na wagary pod parlament zamiast do kina lub na wycieczkę. Nastolatki sterowanej przez grupy aktywistów klimatycznych, finansowanych m.in przez George’a Sorosa i jego Open Sociaty (fundacja przeznaczyła 24,9 mln dolarów na finansowanie grup aktywistów klimatycznych – wynika z raportu Media Research Center, obejmującego lata 2000-2017. Z funduszy miały skorzystać co najmniej 22 organizacje)

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 29-09-2019 23:18 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2019-09-30 02:24:25 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Z dwojga zlego wole Sorosa finansujacego ekoterrorystow niz Kreml utrzymujacy farmy trolli w wielu krajach. To jak widze nikomu nie wadzi.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2019-09-30 08:25:59 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Najlepiej to jakby i nie było Sorosa jak i farm troli kremlowskich czy soków z buraka. Ale świat nie znosi próżni dlatego andy z Ameryki zostań Gretą i kedź na Islandię krzyczeć, by zlikwidować farmy troli na Kremlu. Zobaczymy czy wjedzie CNN, BBC czy cjocoażby osiedlowa tv z Powidza.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #6 Ocena: 0

2019-09-30 15:23:42 (6 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Zmiany klimatyczne bezsprzecznie są zauważalne i potwierdzone naukowo. Po prostu powierzchnia naszej planety się mocniej nagrzewa.
Dla zwykłego zjadacza chleba nie jest możliwe prawidłowo ocenić na ile to jest spowodowane naszą działalnością gospodarczą (przemysłową) a na ile zwiększonym promieniowaniem słońca.
Ja nie jestem działaczem "pro-ecolo" ale jak widzę jak się pakuje w plastyki małe przedmioty na "sklepowych półkach" to się zastanawiam kiedy to się skończy.
Ja osobiście jestem gotowy do większych wyrzeczeń w celu ochrony środowiska ale żeby to było dobrze zorganizowane i o zasięgu miedzy-narodowym.

Fenomen "Grety" mi nie przeszkadza a że to jest spektakl to wszyscy wiedzą, ale w "zbożnym " celu. Hmm... cel uświęca środki ?
Można by powiedzieć że szkoda dziewczyny bo jest manipulowana przez dorosłych i w dorosłym życiu może mieć pretensje do obecnych działaczy że jej skradziono życie nastolatki.
Zresztą , z jej chorobą to jak by nie była zaangażowana w ruchu ekologicznym to by znalazła jakieś mniej "szlachetne" wyzwanie.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2019-09-30 15:41:28 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-09-30 15:23:42, Emeryt56 napisał(a):

Fenomen "Grety" mi nie przeszkadza a że to jest spektakl to wszyscy wiedzą, ale w "zbożnym " celu. Hmm... cel uświęca środki ?

Nie, niestety nie wszyscy widzą, że to jest spektakl. Manipulowanie małoletnią jest obrzydliwe, a do dogo manipulowanie małoletnią, która nie jest do końca zdrową osobą jest obrzydliwie podwójnie. Ale jak zauważyłeś cel uświęca środki i zamiast swoim turnee po świecie nabijać kasę podopiecznym Sorosa mogłaby normalnie chodzić do szkoły, w skrajnych przypadkach zamknięto by ją w domu

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #8 Ocena: 0

2019-09-30 22:33:51 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Roksane Wegiel tez powinno sie ukarac, niech sobie nie mysli !
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2019-09-30 22:57:07 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Obrzydliwe to jest jak dorosli ludzie wyrazaja sie na temat Grety- w jednej wypowiedzi to ze jest dzieckime, nie przeszkadza tej samej osobie wysmiewac jej. Wysmiewanie dziecka jest pewnie takie dorosle i takie dojrzale...

Dziewczyna ma 16 lat, i nawet z depresja i Aspergera Syndromem moze miec swoje poglady.
Ada

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2019-09-30 23:05:43 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Pełna zgoda. Nie wolno się wyśmiewać, nie tylko z dzieci.

Jest tylko jedno "ale". Otóż po co to wszystko? Pisałem już wcześniej, ze jakoś nie można nic się dowiedzieć o propozycjach dotyczących zmian. Zauważ, że co do konieczności dokonywania "zmian" jest prawie pełna zgoda. Wyłamuje się Polska z ruskim węglem (tak czy siak to mały truciciel). Takie Chiny trują już na potęgę, produkują bez norm ekologicznych i nikt nic nie mówi o tym.
Tak na marginesie. Przyjeżdża jakiś Trump np. do UK i są masowe protesty (rozumiem je bo Trump antagonizuje rózne grupy). Wiesz co się zawsze działo jak ludzie protestowali np. przeciwko temu co Chińczycy robią np. w Tybecie? Otóż chińska delegacja nigdy nawet nie miała okazji widzeć tych protestów bo służy porządkowe wywoziły protestujących za miasto.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 30-09-2019 23:07 ]

Do góry stronyOnline

Strona 6 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,