Str 5 z 36 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
SweetLiar |
Post #1 Ocena: 0 2019-09-28 20:34:27 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2019-09-28 20:13:55, Adacymru napisał(a):
A co powinni, zamknąć takie dziecko w domu?
Eksploatowanie, robienie politycznego pionka i umieszczanie w centrum ogólnoświatowej fobii zdrowego dziecka może przynieść katastrofalne skutki psychologiczne, a tutaj mamy osobę chorą. Ty może zamknęłabyś w domu. Ja bym nie zamknęła, ale też nie wysłałabym do występów w cyrku
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 28-09-2019 20:35 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
admiralbibol |
Post #2 Ocena: 0 2019-09-28 22:58:00 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Jestem zdania ze wszystkie ekoswiry w ramach zmniejszania emisji powinni protestowac w domu. Forma protestu mogloby byc powstrzymywanie sie od oddychania na pol godziny, co godzine ! Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
daavid |
Post #3 Ocena: 0 2019-09-29 10:20:30 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Nie wiem dlaczego pastwicie się nad dzieckiem. Fakt - ktoś z niej robi pośmiewisko, ale od Was oczekuje innego zachowania.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #4 Ocena: 0 2019-09-29 15:21:37 (6 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Ależ nikt nie pastwi się nad Gretą bo każdy rozumny człowiek wie, że za tym cyrkiem stoi ktoś inny a to dziecko jest tylko narzędziem.
Jakby ktoś miał wątpliwości to niech spróbuje sam - zrobić transparent, wyjść na ulicę i liczyć, że zjadą się wielkie media z reportażem oraz za parę tygodni będzie się spotykać z wielkimi tego świata. Takich protestów było mnóstwo nie tylko w Szwecji ale za protestującymi nie stali ,,oficerowie prowadzący''(wkleiłem zdjęcie z pewną panią narodowości niemieckiej, która robi za opiekuna, polecam mały risercz kim ta pani jest).
Dlaczego opiekunowie Grety nie pojadą z nią do Chin, bezsprzecznie jednego z największych trucicieli i śmieciowych naszej planety, który wszelkie traktaty ekololo ma gdzieś? Otóż dla Chin liczy się interes Chin, liczy się by gospodarka rosła i produkowała a Chiny były silne bez płacenia grubych miliardów frycowego dla jakiś zielonych wariatów. 90% plastiku w oceanach pochodzi z biednych krajów, gdzie nie istnieją systemy recyklingu tylko wszystko płynie Jangcy czy Gangesem wprost do oceanów. Po drugie widziałem gdzieś niezbyt popularny i nagłośniony raport NASA, że ociepleniu czy oziębieniu klimatu nie zastopujemy bo są związane z poważniejszymi czynnikami niż kopcąca elektrownia węglowa. Dlatego też okresy zlodowacenia czy wyjątkowego ocieplenia następowały już w czasach, gdzie największym trucicielem atmosfery CO2 były odbyty dinozaurów.
I w ogóle ci co wykorzystują to dziecko to mają słabych pijarowców - tylko stasiu zauważył że cały ten plastik jest biodegradowalny i ekologiczny, jak i produkty które spożywa. Masło? Wiecie ile co2 produkują krowy? Wiecie, że krowy są gwałcone przez byki byśmy jedli wołowinę i pili mleko? Stop gwałceniu krów, to wydaje się jakimś absurdem ale to jest autentyczne hasło lewicowej ,,ekolożki'', która chce zyskać popularność Grety. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 29-09-2019 15:25 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
admiralbibol |
Post #5 Ocena: 0 2019-09-29 17:22:45 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
 [ Ostatnio edytowany przez: admiralbibol 29-09-2019 17:26 ] Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #6 Ocena: 0 2019-09-29 19:39:16 (6 lat temu) |
Mój ojciec (a właściwie siostra) ma małą stadninę. Konie i kucyki, przyjeżdżają dzieci czasem po traumie czy autystyczne pojeździć w ramach terapii. No i parę koni to jakieś naprawdę rasowe klacze, takie z papierami i certyfikatami. Mają opiekuna, dietę, biegają i mój ojciec czasem je wozi do kawalera albo kawaler przyjeżdża do którejś. Wiadomo, mały sprzedaż, zysk.
No i dzięki postępowemu socjalizmowi i jego wersji ekologicznej dowiedziałem się, że mój ojciec to barbarzyńca który wozi klacze by były gwałcone. Mówię: ,,Kurna, łojciec, czemu pozwalasz na te gwałty ty bezduszny człowieku?". A on że żadna z klaczy nie protestowała ani paszczą ani na piśmie. Nie wspominały, że boli je głowa, że nie są w humorze i tak dalej. I żeby ta ekolożka to się puknęła w czoło i żeby jej jakiś chłop choć raz w życiu dogodził.
Ostrzegłem go, by królików też nie dopuszczał bo wyczerpuje to znamiona gwałtu. Dobrze, że krów nie ma.
Aha, a oficer prowadzacy Grety umieścił na czarnej liście ,,zabójców planety" Argentynę. Ktoś może wyjaśnić czy Argentyna to emituje jakoś dużo co2, wyrzuca plastiki czy ta głupia niemra* miała jakiś inny powód? (*- głupia niemta to nie Greta tylko ta niemiecka zwariowana socjalistka ekologiczna) [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 29-09-2019 19:43 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #7 Ocena: 0 2019-09-29 21:33:26 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zaskakujace podejscie do 16-latki, widzianej jako bezmyslna i bezwiedna ameba bez zdolnosci do samodzielnego myslenia i zachowania.
Zaskakujaco lekcewazace podejscie do problemu nadmiernej eksploatacji planety przez czlowieka.
Wypowiedz o hodowli koni/krolikow itp. zupelnie bezcelowa w kontekscie tematu.
|

|
 |
|
daavid |
Post #8 Ocena: 0 2019-09-29 21:41:15 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2019-09-29 21:33:26, karjo1 napisał(a):
Zaskakujace podejscie do 16-latki, widzianej jako bezmyslna i bezwiedna ameba bez zdolnosci do samodzielnego myslenia i zachowania.
Zaskakujaco lekcewazace podejscie do problemu nadmiernej eksploatacji planety przez czlowieka.
Wypowiedz o hodowli koni/krolikow itp. zupelnie bezcelowa w kontekscie tematu.
Niby masz racje, tylko zobacz co tak naprawdę się dzieje. Jest dużo hałasu, tylko pytanie o co. Greta przebiła się z radykalną krytyką rzeczywistości, ale cały czas brakuje konkretów. Z tym się nikt nie przebił.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #9 Ocena: 0 2019-09-29 21:44:14 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Samym konkretem jest zastanowienie sie nad samym soba, poczatek od malych krokow, na skale jednostki do swiadomego wplywu wyborcow na swoich przedstawicieli.
Przynajmniej moim zdaniem.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #10 Ocena: 0 2019-09-29 22:18:28 (6 lat temu) |
Ależ pełna zgoda. O planetę trzeba dbać, segregować śmieci, martwić się o dotkniętą katastrofą ekologiczną Szwecję i świat, nadmierną emisję co2, które pokoleniu Grety łamie złamało dzieciństwo. Czemu więc Greta nie uda się tam, którzy ten problem kreują najbardziej? Przecież Europa, zwłaszcza ta zachodnia a Szwecja to już w ogóle to kraj wyjątkowo pro-ekologiczny.
A wzmianka o bykach gwałcących krowy jak najbardziej na miejscu. Dlaczego? Ano nastała moda na bycie Gretą i wymyślanie kolejnych akcji w celu zaistnienia i popularności. I zgadzam.się - więcej krów to logicznie więcej co2. Po co światu krowy? Po co światu plankton, który bodajże emituje rocznie tyle co2 ile wyprodukowała ludzkość od rewolucji przemysłowej. Nie mówiąc o wybuchach wulkanów. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|