MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2019-07-17 12:04:00 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Moj brat jak umierał, martwil się czy zabezpieczył finansowo dzieci, co nie przeszkadzało mu martwić się czy spędził z nimi za życia wystarczająco dużo czasu. Może lepszym pomysłem jest zastanowienie się czy pracowało się najefektywniej, czy można było lepiej wykorzystać swoje umiejętności etc i zarabiać lepiej i mieć więcej czasu dla siebie i bliskich.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2019-07-17 12:14:42 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

A może najlepszym pomysłem jest w takich momentach nie myśleć o pracy czy dobrze czy źle itp... Poprostu na ile pozwala sytuacja spędzić ten czas z rodziną nie myśleć o tym. Bo tak naprawdę co dadzą wyrzuty sumienia? Chyba nic.. Myślę że większość tutaj z nas zdaje sobie sprawę z tego że za dużo poświęca czasu pracy a za mało rodzinie. Niestety takie są czasy, że jeżeli chcemy żeby dzieci miały lepszy start w życiu musimy się poświęcić.
Nie wyobrażam sobie pytań do mnie czego się boisz, czego zalujesz?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #3 Ocena: 0

2019-07-17 12:20:42 (6 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2019-07-17 12:04:00, Adacymru napisał(a):
Może lepszym pomysłem jest zastanowienie się czy pracowało się najefektywniej, czy można było lepiej wykorzystać swoje umiejętności etc i zarabiać lepiej i mieć więcej czasu dla siebie i bliskich.

*BRAVO*
Myślę, że jest taki zawód spełniający powyższe.
Złodziej. Najlepiej taki
co napada na banki.

Do góry stronyOffline

darraj

Post #4 Ocena: 0

2019-07-17 12:27:32 (6 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Cytat:
Niestety takie są czasy, że jeżeli chcemy żeby dzieci miały lepszy start w życiu musimy się poświęcić.

Kiedyś były inne? Nasi rodzice, się poświęcali, dziadkowie też, o praaaa, nie wspomnę, nasze dzieci będą się poświęcać. To błędne koło i co to znaczy, poświęcać? Chyba określanie normalnego życia, poświęceniem, to gruba przesada.

[ Ostatnio edytowany przez: darraj 17-07-2019 12:28 ]

"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

gosian

Post #5 Ocena: 0

2019-07-17 12:55:15 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Cytat:

2019-07-17 12:27:32, darraj napisał(a):
Cytat:
Niestety takie są czasy, że jeżeli chcemy żeby dzieci miały lepszy start w życiu musimy się poświęcić.

Kiedyś były inne? Nasi rodzice, się poświęcali, dziadkowie też, o praaaa, nie wspomnę, nasze dzieci będą się poświęcać. To błędne koło i co to znaczy, poświęcać? Chyba określanie normalnego życia, poświęceniem, to gruba przesada.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>darraj</i> 17-07-2019 12:28 ]

Myślę że kiedyś były inne czasy, inna mentalność i inne poglądy na życie. Pochodzę z małego miasteczka i mimo że rodzice mieli jakieś pieniądze odlozone, nikt nie myślał żeby kupić posiadłość itd. Teraz jest nacisk na edukację. A jak wiadomo ta kosztuje.
Normalne życie, uważam za takie gdzie doba jest podzielona na trzy 8-8-8 praca, relax, sen. Oczywiście moge tak zrobić żyć od wypłaty do wypłaty, nie mieć własnego lokum i jeszcze państwo mi dopłaci HB. Tylko co z tego na przyszłość będą miały moje dzieci? Niewiele. A i ja odchodząc z myślą że moje dzieci nie mają nic, źle bym się czuła. To co mam zawdzięczam tylko sobie i mężowi, naszej ciężkiej pracy. Nikt mi nic nie dał. Jest ciężko, dlatego myślę, że pracując więcej i zapewniając dzieciom jakiś start w życie lepszy niż mój w jakiś sposób się poświęcamy. Ale to nie jest tak że jest mi z tym nie wiadomo jak źle. Wiem, że robię to dla dzieci.
Zaraz możesz napisać że można zmienić pracę gdzie da mi czas na 8-8-8.. Niestety nie w moim przypadku. Jest jak jest. Nadal mam marzenie żeby otworzyć swój mały interes i może kiedyś się uda, a wtedy system ósemek będzie tylko kwestią czasu :-) narazie inwestuje pieniądze w inny cel,ktory da dzieciom lepszy start
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2019-07-17 12:58:52 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

po prostu zle to nazwalas to nie jest poswiecenie tylko troska : P

Do góry stronyOffline

gosian

Post #7 Ocena: 0

2019-07-17 13:05:55 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Cytat:

2019-07-17 12:58:52, cris82 napisał(a):
po prostu zle to nazwalas to nie jest poswiecenie tylko troska : P

Chyba masz rację cris *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2019-07-17 13:46:26 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

no troska tak bezgraniczna ze pozwala ci bez zalu poswiecic ostatnia namiastke wolnosci i wolnego czasu hehe ale to juz nie wazne bo za ta mala istotke moglabys oddac swoje zycie bez wahania wiec czym jest kilka extra godzin w pracy czy lat
: P

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #9 Ocena: 0

2019-07-17 14:52:17 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2019-07-17 11:58:06, cris82 napisał(a):
zadaj to pytanie inaczej bo nie bardzo rozumiem co ci chodzi po glowie z ta roznica miedzy majetnymi a nie majetnymiw ostatnich godzinach zycia : P

o tym

Cytat:

2019-07-17 11:42:52, cris82 napisał(a):

ci najbogatsi moga miec faktycznie dylematy jezeli poswiecili zycie pracy i nagle trzeba kopnac w kalendarz mniej majetni chyba nue maja takich problemow
: P

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2019-07-17 15:22:32 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

pytanie rozwin ciezko stwierdzic o co dokladnie ci chodzi

Do góry stronyOffline