Str 10 z 25 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
cris82 |
Post #1 Ocena: 0 2019-05-15 10:33:28 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ciekawy jest fakt ze 3 z tych ksiezy wspolpracowalo z SB szkoda ze w samym dokumencie o tym nie wspomniano jest troche nieuczciwe nie powiadomic o tym opinii publiczne nie kazdy ma swiadomosc ze srodowisko koscielne bylo pelne agentow
ktorzy z powolaniem niewiele mieli wspolnego
oczywiscie nie rozmywam odpowiedzialnosci tych na gorze ktorzy zamiatali wszystko pod dywan takiego k...wa nic nie usprawiedliwi
piszac o polanskim ze sa w Polsce ludzie i to w mediach ktorzy go bronia jednoczesnie atakujac kosciol uslyszalem ze "odgrzewam starego kotleta i przywoluje duchy przeszlosci"a przeciez te sprawy sa sprzed 30lat taka mysl
mysle ze trzeba z tym zrobic porzadek ale nie wiem czy pedofilia w kosciele to dzisiaj aktualny problem bo sprawa zostala tak rozdmuchana przez pare lat ze po pierwsze nie wiem kto myslacy zostawilby dziecko sam na sam z ksiedzem a sami ksieza za chwile beda sie bac poklepac dziecka po glowie moze to i dobrze
z drugiej strony jest to jakis marginalny problem w skali kraju i na przestrzeni 30 lat a po drugiej stronie cala masa pokrzywdzonych niczego winnych ludzi nie latwo byc ksiedzem w tych czasach tak sobie mysle
trzeba miec tupet zeby pisac ze pis ma cos wiecej za paurami w tej kwestii od po
ktora nie robila z tym ni przez 8lat kompletnie nic... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-05-2019 10:36 ]
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #2 Ocena: 0 2019-05-15 10:48:37 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jaki jest sens powoływać się cały czas na to co PO zrobiła lub nie? PiS rządzi już długi czas i za to powinni być rozliczani.
Problem z pedofilią nie polega na niskich karach, tylko na niskiej wykrywalności. Kościół (mówię o pedofilach w kościele) niestety przyczyniał się do tego bo ukrywał zwyrodnialców i zacierał dowody zamiast informować organy ścigania o przestępstwie.
Nie wiem, czy to jest "marginalny problem w skali kraju". W małej Irlandii odszkodowania dostały tysiące osób. Biorąc pod uwagę skalę u nas powinno być więcej.
Z tymi ubekami w kościele wcale nie jest tak, że przysyłano pedofili do stanu kościelnego. Raczej łatwiej było ich pozyskać - z uwagi na wiedzę o czymś niemoralnym.
Przypomnę, że pedofilia kiedyś nie była tak mocno karana. Ci zwyrodnialcy jak Trynkiewicz kilkadziesiąt lat temu dostawali kary w zawiasach, w dodatku na dość krótki czas. Nie za jakieś zdjęcia ect. tylko za fizyczne gwałty. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 15-05-2019 10:50 ]
|

|
 |
|
cris82 |
Post #3 Ocena: 0 2019-05-15 10:58:48 (6 lat temu) |
haha jaki sens dobre ubawiles mnie
sens jest przeogromny ukazuje hipokryzje politykow ja wiem ze politycy PO jak slysza o swoich niespelnionych obietnicach to najchetniej odpowiadsja ze to bylo rok dwa czy 4 lata temu po co o tym gadac...
minimum uczciwosci chociaz na tym forum pis uj@ zrobil a po dokladnie tyle samo i nie trzeba tu juz nic dodawac chyba ze prowadzisz kampanie dla platformy
|

|
 |
|
andypolo |
Post #4 Ocena: 0 2019-05-15 10:59:36 (6 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Cytat:
2019-05-15 10:33:28, cris82 napisał(a):
ciekawy jest fakt ze 3 z tych ksiezy wspolpracowalo z SB szkoda ze w samym dokumencie o tym nie wspomniano jest troche nieuczciwe nie powiadomic o tym opinii publiczne nie kazdy ma swiadomosc ze srodowisko koscielne bylo pelne agentow
ktorzy z powolaniem niewiele mieli wspolnego
oczywiscie nie rozmywam odpowiedzialnosci tych na gorze ktorzy zamiatali wszystko pod dywan takiego k...wa nic nie usprawiedliwi
Sam Sekielski wypowiadał się, źe w filmie głównie chciał pokazać układy w KK i tuszowanie spraw przez biskupów. Nie chciał w filmie poruszać tematu SB. Powiedział, że więcej spraw, między innymi przynależność księży do SB poruszy w książce, ktòra będzie wydana na jesień.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #5 Ocena: 0 2019-05-15 11:06:20 (6 lat temu) |
ksiazki ktorej nie przeczyta 10mln ludzi w ciagu 2 dni ani kolejnych 200lat a wystarczylo kilka zdan dla podkreslenia calej prawdy o kosciele
|

|
 |
|
|
admiralbibol |
Post #6 Ocena: 0 2019-05-15 12:09:02 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
szajbus bajbus w natarciu
szajba
"Dopowiedziała, że po tym, jak zaczęła angażować się w fundację, jeden z księży powiedział jej: "uważaj na siebie, bo masz do czynienia z mafią, ale nie cofaj się"."
zawsze w takich akcjach zglaszaja sie anonimowi informatorzy, podejrzewam ze aska jest pierwsza osoba do ktorej ksiadz by poszedl po rade/ostrzezenie itd
szajba^n Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2019-05-15 12:53:47 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2019-05-15 11:06:20, cris82 napisał(a):
ksiazki ktorej nie przeczyta 10mln ludzi w ciagu 2 dni ani kolejnych 200lat a wystarczylo kilka zdan dla podkreslenia calej prawdy o kosciele
Jakiej prawdy? Że TW to pedofile a inni nie?
|

|
 |
|
mela1984 |
Post #8 Ocena: 0 2019-05-15 16:52:18 (6 lat temu) |
Z nami od: 21-08-2013 Skąd: uk |
Cytat:
2019-05-13 18:02:13, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2019-05-13 16:11:28, karjo1 napisał(a):
Religia wrocila do szkol po 1989r, wiec jak najbardziej ok.30 lat temu.
Papieze na wiele rzeczy przymykali oczy.
Najbardziej oburzajaca jest polityka zamiatania pod dywan, za to jak bardzo wygodna...
Ta kobieta jest z mojego rocznika i jak najbardziej Wielim ma racje - religii uczono wówczas w salkach katechetycznych. Zresztą w tym akurat przypadku nie ma to większego znaczenia - do molestowania dochodziło na plebanii gdzie dziewczynki sprzątały. Co też nie mieści mi się w głowie dlaczego dzieci miałyby robić księdzu porządki?
Takie były zwyczaje u nas na wsi,tylko nie księdzu,ale dyrektorce szkoły dzieci sprzątały,przynosiły wodę i opał,to nie dziwię się że takie coś miało miejsce na lekcjach religii
|

|
 |
|
nEUROn |
Post #9 Ocena: 0 2019-05-15 19:21:36 (6 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Profesor....
Ponad 80 procent przypadków owych nadużyć dotyczy chłopców w wieku od 12 tam do 17 lat. To przepraszam bardzo, co to jest za pedofilia? To nie jest żadna pedofila, to jest pederastia - takie poglądy na temat pedofilii wygłosił Ryszard Legutko z PiS.
Jacek Karnowski
"Najbliższa niedziela to będzie ważna data w historii Polski. Nie zawiedziemy naszych kapłanów, i będziemy tam, gdzie należy być w niedzielę, prawda? Nie zagramy w scenariuszu Sorosa, prawda? PODAJ DALEJ"
odp...
"To szczególnie istotne, żeby pójść z dziećmi i przynajmniej na godzinę zostawić sam na sam z księdzem. Soros musi wiedzieć, że nie żartujemy!"
"Pis nie chce komisji.
KK sam się rozliczy będąc sędzią we własnej sprawie jak to robił przez 30lat.
Ręka wyjęta księdzu z majtek dziecka, to ręka podniesiona na rząd."
|

|
 |
|
terefereqq |
Post #10 Ocena: 0 2019-05-15 20:02:09 (6 lat temu) |
Z nami od: 27-11-2012 Skąd: Bedford |
Niestety w Polsce chyba każdy słyszał o skłonnościach księży i to już daaawno dawno temu. Jednakże sprawcy byli bezkarni dzięki swoim przełożonym co ukazał ów film.Mam nadzieję, że pokazane w filmie "przyznania" się księży w końcu "ruszy" sprawę a przełożeni zostaną również osądzeni za współudział bo tak wg prawa być powinno. Współczuję wszystkim, którzy zostali zranieni na resztę swojego życia. Zastanowił mnie i poruszył fakt potraktowania przez żonę jednego z poszkodowanych, nieźle mu "dołożyła".
|

|

|
|