MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Tylko nie mów nikomu”

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

Str 5 z 25

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maverick_foreve

Post #1 Ocena: 0

2019-05-12 18:41:20 (6 lat temu)

Maverick_forever1

Konto usunięte

Cytat:

2019-05-12 18:25:44, Fisolka napisał(a):
Cytat:

2019-05-12 09:39:51, Adacymru napisał(a):
Nie sądzę że ktoś chce bronić pedofilii na MW

Ada bardzo chcialabym w to wierzyc ale sadze, ze problem jest bardziej zlozony. Wiele osob nadal nie dopuszcza kategorycznie mysli, ze ksiadz moze byc zdegradowanym moralnie pedofilem. Dla wielu nadal ksiadz rowna sie sam Bog... Wiec bronia zboczencow stygmatyzujac ich ofiary.

Darraj ...
Bardzo bym chciala rowniez wierzyc, ze polska zasciankowosc nie zagniezdzila sie na MW ale rozum podpowiada mi, ze plyne z watkiem wlasnej naiwnosci.
Krotko mowiac kto mysli inaczej lub ma inne zdanie jest wrogiem i trzeba go zaszczuc.

'Nie mow nikomu'
Jestem osobiscie wstrzasnieta tym dokumentem z powodu bardzo osobistych doswiadczen...Nie, nie jestem ofiara ksiedza pedofila jesli ktos tak to zrozumie. Niemniej jednak do dzis na widok sutanny dostaje obrzydzenia!
Zostalam wychowana w religijnej rodzinie gdzie ksiadz byl niemal Bogiem, ktory w niezrozumialy dla mnie sposob podlegal w oczach ludzi jakies dziwnej boskiej amnestii za kazdym razem kiedy dopuszczal sie demoralizujacych czynow. Nigdy nie zaakceptowalam i nie zaakceptuje tego stanu rzeczy!

Ponadto wczoraj po obejrzeniu tego dokumentu runely dwa wazne dla mnie autorytety, chociaz ich fundamenty kruszyly sie stanio znaczaco. Mowie o Walesie i Papiezu Janie Pawle.
Dla mnie osobiscie to wszystko burzy resztki mojej wiary w ludzi!

Dzisiejsze komentarze Glodzia pokazaly, ze kosciol jest jeszcze bardziej zepsuty niz ktokolwiek sadzil. Zniszczyl caly pozytywny aczklwiek pewnie tylko PRowy wydzwiek wczesniejszych przeprosin episkopatu.

Czyli Boga nie ma bo urzędnicy KK gwałcili dzieci?

EDIT: Urzędnicy KK (Czytaj księża)

[ Ostatnio edytowany przez: Maverick_forever1 12-05-2019 18:43 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2019-05-12 18:41:55 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

hehe glodz mam znajomego ktory jest mysliwym mowil ze glodz w kole do ktorego nalezy ma ksywe "szklana"

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #3 Ocena: 0

2019-05-12 18:48:51 (6 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Czyli Boga nie ma bo urzędnicy KK gwałcili dzieci?

Zwyczajnie ksieza sprzeniewierzyli cale powierzone im zaufanie.
I nadal zaslaniaja sie deklaracja, ze nie czlowiek a Bog bedzie ich osadzal.
Jakie to wygodne!

[ Ostatnio edytowany przez: Fisolka 12-05-2019 18:51 ]

,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

ZosiaS

Post #4 Ocena: 0

2019-05-12 18:50:09 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Cytat:

2019-05-12 17:52:33, cris82 napisał(a):
np TY nazywajac to starym kotletem dewaluujac sprawe za ktora nigdy nie odpowiedzial bo uciekl przed wymiarem sprawiedliwosci

Nie Krzysiek, nie dewaluuję.
Trzeba umieć stanąć twarzą w twarz z problemem, tu i teraz, a nie wyciągać duchy przeszłości, kiedy już brak pomysłów na ripostę.

Tomasz Sekielski:
Gdy złośliwi pytają, czemu nie zajmuję się np. murarzami pedofilami, odpowiadam, że Kościół jest instytucją szczególnego zaufania i że dla dzieci wychowywanych w wierze katolickiej ksiądz to jest namiestnik Boga, który z nimi rozmawia. Księża są świadomi tej swojej pozycji. I niektórzy w kontaktach z dziećmi to wykorzystują w obrzydliwy sposób, a inni w obrzydliwy sposób udają, że nic się nie dzieje. Bardzo często ci, którzy o wszystkim wiedzieli, zamiast działać, przenosili zboczeńców z parafii na parafię. Tak to wygląda od lat.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2019-05-12 18:51:34 (6 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Maverick_foreve

Post #6 Ocena: +1

2019-05-12 18:59:10 (6 lat temu)

Maverick_forever1

Konto usunięte

Cytat:

2019-05-12 18:51:34, Konto usunięte napisał(a):
Ogólnie to bozi nie ma. ;)

Nikt nie jest doskonały:-]

Do góry stronyOffline

Maverick_foreve

Post #7 Ocena: 0

2019-05-12 19:17:58 (6 lat temu)

Maverick_forever1

Konto usunięte

Cytat:

2019-05-12 18:50:09, ZosiaS napisał(a):
Cytat:

2019-05-12 17:52:33, cris82 napisał(a):
np TY nazywajac to starym kotletem dewaluujac sprawe za ktora nigdy nie odpowiedzial bo uciekl przed wymiarem sprawiedliwosci

Nie Krzysiek, nie dewaluuję.
Trzeba umieć stanąć twarzą w twarz z problemem, tu i teraz, a nie wyciągać duchy przeszłości, kiedy już brak pomysłów na ripostę.

Tomasz Sekielski:
Gdy złośliwi pytają, czemu nie zajmuję się np. murarzami pedofilami, odpowiadam, że Kościół jest instytucją szczególnego zaufania i że dla dzieci wychowywanych w wierze katolickiej ksiądz to jest namiestnik Boga, który z nimi rozmawia. Księża są świadomi tej swojej pozycji. I niektórzy w kontaktach z dziećmi to wykorzystują w obrzydliwy sposób, a inni w obrzydliwy sposób udają, że nic się nie dzieje. Bardzo często ci, którzy o wszystkim wiedzieli, zamiast działać, przenosili zboczeńców z parafii na parafię. Tak to wygląda od lat.

Ja nie bronie księży bo dla mnie to są tylko urzędnicy tak jak prawnicy , sędziwie i o zgrozo politycy. Wszyscy powinni być karani za swoje czyny , bez względu na swoją pozycję i autorytet. Mnie lekarz w Polsce powiedział, że nie przeżyję 6 miesięcy z moją odmianą raka. Chyba , że zapłacę 20 tysięcy Złotych to wtedy się zastanowi. Oczekujesz moralności od księży ? Nie wspomnę już o pani naczelnik urzędu skarbowego , która zamknęła moją firmę w Polsce tylko za to, że nie dostała łapówki. Pedofilia to najgorsza zbrodnia i takie instytucje jak KK , Urząd Skarbowy , oraz inne instytucje sprawujące kontrole nad człowiekiem są i będą bezkarne. Pan Bóg ich wszystkich rozliczy w każdym razie.

Do góry stronyOffline

MrAquario

Post #8 Ocena: 0

2019-05-12 19:52:35 (6 lat temu)

MrAquario

Konto usunięte

...aż musiałem obejrzeć o co tyle hałasu

Cytat:

2019-05-12 18:25:44, Fisolka napisał(a):

...runely dwa wazne dla mnie autorytety, chociaz ich fundamenty kruszyly sie stanio znaczaco. Mowie o Walesie i Papiezu Janie Pawle.
Dla mnie osobiscie to wszystko burzy resztki mojej wiary w ludzi!

jeśli chodzi o tego pierwszego to nigdy nie był dla mnie autorytetem, ten drugi... pomilczę sobie, tutaj i tak jest już gorąco :-D

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #9 Ocena: 0

2019-05-12 22:26:04 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Wiekszosc z was ma w nosie ofiary a chodzi wam o nawalanie w Kosciol. Tego chyba nie trzeba podlewac cytatami, kto chce znajdzie wyzej.
Mieszanie spraw finansowania Kosciola jest slabe.Ciekawia mnie statystyki, czy wsrod Ksiezy jest takich zboczencow niz wsrod nauczycieli.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #10 Ocena: +1

2019-05-12 22:32:55 (6 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Cytat:

2019-05-12 22:26:04, admiralbibol napisał(a):
Wiekszosc z was ma w nosie ofiary a chodzi wam o nawalanie w Kosciol. Tego chyba nie trzeba podlewac cytatami, kto chce znajdzie wyzej.
Mieszanie spraw finansowania Kosciola jest slabe.Ciekawia mnie statystyki, czy wsrod Ksiezy jest takich zboczencow niz wsrod nauczycieli.

Nauczyciele z dozywotnim zakazem pracy z dziecmi po wyroku za pedofilie nie dostaja nigdy specjalnej 'misji' ponownej pracy z dziecmi od swojego zwierzchnika...tylko biskupi tak lekcewaza prawo swieckie. Zaden dyrektor szkoly nie odwazylby sie zatrudnic swiadomie pedofila do pracy z dziecmi.
To jest mozliwe wylacznie w kk...
A jesli sie myle to daj mi jakis przyklad.
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 5 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,