Str 25 z 38 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Kanonier30 |
Post #1 Ocena: 0 2020-12-29 19:31:33 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
@Turefu. To dobrze, że podkreślasz swoje prawa do 'drukowania'. Ja znam British Nationality Act 1981. Wątek nie dotyczy obywatelstwa, a więc napisałem o INTERPRETACJI prawa przez Home Office.
The Windrush scandal. Przykład interpretowania prawa, gdzie tym razem Home Office musiał przyznać się do błędu.
Rafał Ziemiewicz (nic dalej nie będę pisał) uzasadnienie - Zakaz wjazdu dla obywatela EEA - dzieje się tak, gdy istnieje obawa, że osoba taka będzie naruszała bezpieczeństwo lub porządek publiczny Wielkiej Brytanii...to jak widać bardzo pojemne określenie, które dziwnie współgra z zapisami British Nationality Act 1981.
-----
Nie uważam, że kogokolwiek wsadzą do samolotów czy innego środka transportu.
Przykładami jednostkowymi odbierania obywatelstwa się nie zajmowałem. Miałem swoje sprawy z Home Office i musiałem wcielić się w rolę solicitor od prawa imigracyjnego etc.
-----
Przepraszam za niewłaściwe wpisanie Twojego nick.
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 29-12-2020 19:39 ]
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #2 Ocena: 0 2020-12-29 20:10:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Wiem @cris82, że zmieniłeś obywatelstwo czy też masz podwójne obecnie. Natomiast masz świadomość, że Twoje obywatelstwo z nadania brytyjskiego Home Office w dowolnej chwili, z dowolnego powodu może zostać Ci odebrane?"
tak wiem o tym bardzo dobrze bo czytam twoje wpisy na mw od paru lat a ty bardzo lubisz to podkreslac hehe : )
a tobie twoje francuskie juz zabrali?czy we francji nie zabieraja ?
ja mam dopiero rok lub dwa to sie nie wypowiadam bo to za krotko
zona 4 lub 5 i chyba ma szczescie bo jej jeszcze nikt nie zabral ; )
moze dodam ze w pl idzie sie do wiezienia za zjedzenie sliwki w czekoladzie w biedronce
wiec odebranie obywatelstwa przy takim bezprawiu to pikus ; )
"Francja to jest jedyny sojusznik dla Polski, aby przycinać niemieckie zapędy nad dominacją w Unii. Wielka Brytania poszła swoją drogą - teraz to już 'kraj trzeci'."
haha jasne tylko najpierw wybory musialaby wygrac platforma tylko w czyim interesie dzialalby wtedy polski rzad ...bardzo skomplikowana sytuacja : )
z platforma robilismy w unii za kwiatka do kozucha z pisem jestesmy czarna owca tylko za to ze Polska jest za malo teczowa zawsze bedziemy w unii na marginesie bo to niemiecki projekt a po co im niby silna Polska
"W ŻADNYM kraju Unii Europejskiej nie rozpoczęto takiej nagonki, w tym na Polaków, jak w Wielkiej Brytanii. "
dla mnie brexit nic nie zmienil ta niechec byla najwieksza w momencie najwiekszej migracji po 2006 -na moje oko : P [ Ostatnio edytowany przez: cris82 29-12-2020 20:51 ]
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #3 Ocena: +1 2020-12-29 20:30:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Chcialabym poprosic, by przynajmniej nazwy krajow byly wspominane wielka litera, ot chocby Polska, Francja.
Dziekuje.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #4 Ocena: 0 2020-12-29 21:36:36 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cały ten interes z Brexitem jest grubymi nićmi szyty, dla zdobycia władzy kilku oszołomów. Obecna Brexit Party wybiła się na tej idei, na idei wartości narodowych o samostanowieniu o sobie, niezależności. Gdy w tym samym czasie Britain First, której założenia są znacznie lepsze w zakresie suwerenności kraju, traktowana była (i jest dalej) na pograniczu, prawie jak organizacja przestępcza. Nie jestem politologiem, ale mnie to wygląda na tzw "kiełbasę wyborczą". I jakiej ideologii wokół brexitu by nie roztaczano, zawsze partia Farage'a miała zbudowane poparcie. Bo łatwiej jest komuś (wyborcy) coś obiecać, rozsiewając mrzonki o ulgach podatkowych i podniesieniu standardu życia, niż obiecywać benefity na skutek efektów pracy, pracy dla dobra kraju, własnej społeczności w pierwszej kolejności.
Nie to, abym był 'za' UE i brakiem suwerenności członków tego porozumienia, bo mnie osobiście takie rozwiązanie też się nie podoba. Unia taka, jaka miała być, miała szansę przetrwać, już przeminęła i nie ma możliwości powrotu do niej, a wymagała tylko paru kosmetycznych rozwiązań. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 29-12-2020 21:59 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
andypolo |
Post #5 Ocena: 0 2020-12-29 22:40:07 (4 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Opinia moderatora: Post edytowany z personalnej wycieczki. Konefka plus temat edytowany z off topów (30.12 )
|

|
 |
|
|
Kanonier30 |
Post #6 Ocena: 0 2020-12-30 13:19:55 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
@cris82...bez obrazy, te wczorajsze dywagacje były napędzane chwilą, gdy wspomniałem tę kampanię na rzecz Brexitu. Rzecz jasna mój pogląd. Co do obywatelstwa...to nie chciałem, aby zabrzmiało obraźliwie, personalnie. Taka sugestia na temat Home Office, jako przerośniętego administracyjnego molocha... zostawmy więc kwestie obywatelstwa. O tym jest inny wątek i tam nie zabieram głosu. Po co?
-----
Umowa już okrzyknięta wielkim sukcesem po stronie Brukseli i po stronie Londynu. Jaka będzie rzeczywistość przekonamy się na własnej skórze za jakiś czas. Taki los przeciętnych obywateli czy to brytyjskich, polskich czy francuskich  [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 30-12-2020 13:20 ]
|

|
 |
|
cris82 |
Post #7 Ocena: 0 2020-12-30 13:34:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat:
2020-12-10 12:07:15, cris82 napisał(a):
bedzie dobrze bedzie deal! trzymajmy kciuki juz nic innego nie mozna zrobic
to bylo takie oczywiste  takie do przewidzenia juz na poczatku tego watku gdzie pisalem ze ciezko mi uwierzyc w brak porozumienia w sytuacji gdzie co drugie auto w uk jest niemieckie lub francuskie
z satysfakcja stwierdzam ze to moja kolejna sprawdzona prognoza
kolejna to taka ze nikt mi nie odbierze brytyjskiego obywatelstwa czas pokaze czy mam racje [ Ostatnio edytowany przez: cris82 30-12-2020 13:35 ]
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #8 Ocena: 0 2020-12-30 17:41:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2020-12-29 08:45:07, andypolo napisał(a):
Pisownia aż w oczy kole. 😁
Przyznaję, pisałem to na telefonie w nocy, na kilkuminutowej przerwie party-poświątecznej, bez sprawdzania, bez ładu i składu.
Ten wpis przypomina przypomina teraz gre szachowa Michaiła Tala, niby chaos a koniec końców i tak zainteresowany zrozumiał. Wiec sukces.
Co do Francji i jej gwarancji przed II WŚ, możliwosc ataku na austriackiego akwareliste zanim ten ich napadł, obecne rzady niemal skrajnych socjalistów, chcących z niemcami rządzić głupimi bidusami z ue. Tak, były okresy gdzie Francja była "przyjacielem" Polski ale to wynik tamtejszej opinii o tym, że niepodległa i silna Polska bedzie doskonałym buforem przed sowietami i ew.niemcami (to samo mówi się o dzisiejszej UA). I dokładnie tak było - lata 30ste to głaskanie hitlera i pozwalanie na zajmowanie Czech i robienie wszystkiego, by adolf poszedł na wschód gdy okazało sie, że wojna jest nieunikniona. Idac w listopadzie 1939 wraz z anglikami gdzies wiosna byliby w Berlinie i nie pomogliby dobrzy niemieccy generalowie. Te tchorzliwe i kłamliwe żabojady liczyły, że po PL bedzie wojna nazizm-komunizm i francja z uk beda bezpieczne bo hitler wykrwawi sie na wojnie ze stalinem.
Ja do francji nie mam żadnej sympatii, jest rzadzona przez głupich ludzi, ma mega problem z mniejszosciami a probuje grac imperialne mocarstwo. Mimo, ze brytole rownie cynicznie nas rozgrywali to jednak po wygranej bitwie o anglie walczyli z hitlerem a nie na ochotnika organizowali łapanki franxuskich żydów by adolf sie uśmiechał i nie zrobil z vichy generalnej gubernii. Tobie oczywiscie nie zabraniam twojej opinii o tej powolnie upadajacej ,,najstarszej córze kościoła". Tam za 30 lat bedzie wojna domowa - najpierw afryka płn kontra miejscowi a jak przybysze wygraja - to beda lali sie miedzy soba o marsylie lol. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 30-12-2020 17:43 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #9 Ocena: 0 2020-12-30 17:56:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2020-12-30 13:19:55, Kanonier30 napisał(a):
@cris82...bez obrazy, te wczorajsze dywagacje były napędzane chwilą, gdy wspomniałem tę kampanię na rzecz Brexitu. Rzecz jasna mój pogląd. Co do obywatelstwa...to nie chciałem, aby zabrzmiało obraźliwie, personalnie. Taka sugestia na temat Home Office, jako przerośniętego administracyjnego molocha... zostawmy więc kwestie obywatelstwa. O tym jest inny wątek i tam nie zabieram głosu. Po co?
-----
Umowa już okrzyknięta wielkim sukcesem po stronie Brukseli i po stronie Londynu. Jaka będzie rzeczywistość przekonamy się na własnej skórze za jakiś czas. Taki los przeciętnych obywateli czy to brytyjskich, polskich czy francuskich  [ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 30-12-2020 13:20 ]
Ale jest umowa i to nie taka zła jak trąbiła propaganda prounijna, że 1 stycznia 2021 roku w UK skończy sie wszystko i bedzie biednie jak w 1946. Ewentualny gleboki kryzys to walka z covidem lockdownami i dług/bezrobocie. Jak zawsze "eksperci" pisali głupoty, jedni i drudzy straszyli - igrzyska dla ludu skończyły się niespodziewanie dla ludu bo politycy rozumieli, że w obliczu wzrostu potęgi chin i ue i UK muszą sobie handlować i sprzedawać usługi bo liczy sie każdy % wymiany handlowej.
Wybacz karjo, mój telefon jest bardzo inteligentny i rozpoznaje moja anypatie do takich ruskich i nawet jak napisze wielką literą - to publikuje z małej. Muszę zmienić telefon 😉 I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #10 Ocena: 0 2021-01-02 11:52:37 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Zdaje mi się, że teraz będziemy mogli przywozić tutaj rzeczy z Duty Free np. w PL?
|

|

|
|