Wątek historyczny
Opinia moderatora: Poprawiony link. Konefka
Str 23 z 38 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2020-12-28 11:07:15 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
|
stanislawski | Post #2 Ocena: 0 2020-12-28 11:17:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2020-12-27 15:16:48, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2020-12-26 13:05:35, stanislawski napisał(a): Cytat: 2020-12-26 00:23:21, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2020-12-25 21:27:24, sqlserver napisał(a): Norwegia to wikingowie a Australia nie odkupywała ziemi od Aborygenów tylko ich zamykali w rezerwatach i wybijali Australia nie okupowała, bo sama była krajem kolonialnym- brytyjskim więzieniem i nie zamykała aborygenów tylko robili to Brytyjczycy. Norwegia, a Wikingowie wiek VIII, a XVI i XVII to jest różnica i nijak się ma do wypowiedzi. Jak chcesz być uczciwy to i Brytyjczycy byli pod okupacja Wikingów w VI do XII wieku. Na początek Rzymianie, a potem Wikingowie. Po Wikingach Normanie. Jacy Brytyjczycy? --- Nie od VI do XII wieku. --- Gdzie wsadzisz w ten swój "timeline" Anglów, Sasów i Jutów? I jako kogo? Cytat: 2020-12-26 15:03:54, stanislawski napisał(a): Tak masz rację. Pierwsze podboje wyspy przez Rzymian zaczęły się w I wieku p.n.e i zmieniał się tylko okupant z Rzymian na Wikingów, potem Normanie” – piszesz „Nie od VI do XII wieku.” Śledzisz „ciąg logiczny” swojej własnej wypowiedzi? Stanisławski Bywają zdrów. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 27-12-2020 15:31 ] I wszystko jasne. |
PannaZMokraGlow | Post #3 Ocena: 0 2020-12-28 11:51:05 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
27 panstw UE jednoglosnie poparlo umowe.
UK bedzie glosowac 30-go. SNP mowi ze bedzie glosowac przeciwko. Ciekawe kto poza tym zqglosuje przeciwko. |
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2020-12-28 12:01:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
snp przeciwko ale bezsens hehe
unia za torysi raczej tez partia pracy poprze bo lepsza taka niz twardy brexit a oni chca byc jezyczkiem uwagi ?? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 28-12-2020 12:26 ] |
daavid | Post #5 Ocena: 0 2020-12-28 12:01:26 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2020-12-28 11:51:05, PannaZMokraGlowa napisał(a): 27 panstw UE jednoglosnie poparlo umowe. UK bedzie glosowac 30-go. SNP mowi ze bedzie glosowac przeciwko. Ciekawe kto poza tym zqglosuje przeciwko. Farage z tego co słyszę, chwali Johnsona ![]() |
|
|
PannaZMokraGlow | Post #6 Ocena: 0 2020-12-28 15:21:48 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Przeklejone z innego watku, o kartach EKUZ / EHIC:
Cytat: 2020-12-28 14:51:40, Matt96 napisał(a): Ja już jestem skołowany, na BBC i Daily Mail piszą że karty wydane przed końcem 2020 są ważne do końca daty ważności karty wg nowej umowy po brexitowej to po co mam aplikować o nową kartę jak moja jest ważna do marca 2023 , może ktoś to wyjaśnić . Article SSCI.75 mowi, ze przez okres ktorego ramy czasowe zostana okreslone pozniej, European Health Insurance Cards pozostana wazne wedlug daty ich waznosci. Umowe przeglosowala juz UE. UK bedzie glosowac w najblizsza srode. |
Kanonier30 | Post #7 Ocena: 0 2020-12-28 16:14:34 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Szlag mnie trafi ! Jak można podawać informacje, że Unia jednogłośnie poparła Umowę? Jedynie ambasadorowie krajów Unii zaakceptowali Umowę i to jest podkreślane we wszystkich mediach zależnych od Niemców, bo jeszcze trwa prezydencja niemiecka.
Przestańcie pisać bzdury, bo od tego są serwisy BBC, TVN i wszelkie podobne. Umowa wejdzie w życie, gdy 27 państw członkowskich zaakceptuje umowę w głosowaniu parlamentarnym. Do tego głosowanie w Parlamencie Europejskim i Radzie Europejskiej. Zgadzam się, że problemów nie będzie... chyba. Ale nie można rzucać takich 'fake news' - wystarczy tvn24 @Panna, ja nie rozumiem Twojej ekscytacji samodzielną analizą umowy. Ekscytacją brytyjskiego stanowiska w negocjacjach z Unią. Prawa, jakie Ty masz w tym kraju, są wywalczone przez 'znienawidzoną' Komisję Europejską. Bez faktu, że Rzeczpospolita (wraz z obywatelami) należy do EU27, to dostalibyśmy 'paszporty w jedną stronę' i za przeproszeniem kopa w dupsko od Home Office i Pani Priti Patel. De facto z tej kobiety taka Brytyjka, jak ze mnie Francuz, ale już mniejsza... Wracając zaś do karty EHIC, to aplikację złożyć można, a nawet powinno się. Jest to zawarte w Umowie o Wyjściu. Natomiast nikomu nie narzucam, co ma robić - mam w d..pie czy jeden z drugim będzie miał kartę czy nie. Na Forum staramy się pomagać w wątkach, jak EKUZ/EHIC link, a nie dyskutować w stylu 'moja racja jest najmojsza'... Obecne porozumienie, to przede wszystkim deal handlowy. Jeszcze może zostać wielokrotnie poprawiony. @Jurek.. uważaj naprawdę w obrażaniu innych krajów, w tym Francji. Przyhamuj się. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 28-12-2020 16:28 ] |
PannaZMokraGlow | Post #8 Ocena: 0 2020-12-28 16:25:31 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-12-28 16:14:34, Kanonier30 napisał(a): Szlag mnie trafi ! Jak można podawać informacje, że Unia jednogłośnie poparła Umowę? Jedynie ambasadorowie krajów Unii zaakceptowali Umowę i to jest podkreślane we wszystkich mediach zależnych od Niemców, bo jeszcze trwa prezydenja niemiecka. Przestańcie pisać bzdury, bo od tego są serwisy BBC, TVN i wszelkie podobne. Umowa wejdzie w życie, gdy 27 państw członkowskich zaakceptuje umowę w głosowaniu parlamentarnym. Do tego głosowanie w Parlamencie. Zgadzam się, że problemów nie będzie... chyba. Ale nie można rzucać takich haseł. @Panna, ja nie rozumiem Twojej ekscytacji samodzielną analizą umowy. Ekscytacją brytyjskiego stanowiska w negocjacjach z Unią. Prawa, jakie Ty masz w tym kraju, są wywalczone przez 'znienawidzoną' Komisję Europejską. Wracając zaś do karty EHIC, to aplikację złożyć można, a nawet powinno się. Jest to zawarte w Umowie o Wyjściu. Natomiast nikomu nie narzucam, co ma robić - mam w d..pie czy jeden z drugim będzie miał kartę czy nie. Na Forum staramy się pomagać w wątkach, jak EKUZ/EHIC, a nie dyskutować w stylu 'moja racja jest najmojsza'... Obecne porozumienie, to przede wszystkim deal handlowy. Jeszcze może zostać wielokrotnie poprawiony. @Jurek.. uważaj naprawdę w obrażaniu innych krajów, w tym Francji. Przyhamuj się. Przeciez to Ty nieustannie atakujesz Wielka Brytanie. Co za roznica ktory kraj jest "obrazany"? Przyganial kociol garnkowi. Co do moich wiadomosci medialnych w telefonie, to moze rzeczywiscie powinnam przestac w nie wierzyc- przepraszam jesli to falszywa informacja. Moze powinnam sprawdzic ktora to tym razem agencja. --- To byl The Independent. https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-deal-eu-agreement-boris-johnson-b1779486.html?amp&utm_source=upday&utm_medium=referral Ambasadorowie europejscy daja umowie zielone swiatlo, na podstawie czego umowa moze wejsc w zycie od 1. stycznia pomimo iz parlament bedzie obradowal dopiero w lutym. [ Ostatnio edytowany przez: PannaZMokraGlowa 28-12-2020 16:32 ] |
Kanonier30 | Post #9 Ocena: 0 2020-12-28 16:31:55 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
@Panna... Przeciez to Ty nieustannie atakujesz Wielka Brytanie. Co za roznica ktory kraj jest "obrazany"? Przyganial kociol garnkowi.
Nie atakuję, a przede wszystkim nie używam zwrotów wulgarnych, jak nie zauważyłaś, to trudno. Bez względu o jaki kraj chodzi. Na innym Forum, na innej stronie będzie zwrot 'stara k.. Polska'. Miło? Ponadto uwaga była nie do Ciebie. ----- Ambasadorowie mogą sobie dawać 'zielone światło. Taka ich rola w Brukseli. Do ratyfikacji droga daleka. Wszystko jest 'provisional' - inaczej powtórka z zamknięcia przez Francję granicy i blokada Globalnej Brytanii ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 28-12-2020 16:38 ] |
stanislawski | Post #10 Ocena: 0 2020-12-28 16:42:26 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2020-12-28 16:14:34, Kanonier30 napisał(a): Szlag mnie trafi ! Jak można podawać informacje, że Unia jednogłośnie poparła Umowę? Jedynie ambasadorowie krajów Unii zaakceptowali Umowę i to jest podkreślane we wszystkich mediach zależnych od Niemców, bo jeszcze trwa prezydencja niemiecka. Przestańcie pisać bzdury, bo od tego są serwisy BBC, TVN i wszelkie podobne. Umowa wejdzie w życie, gdy 27 państw członkowskich zaakceptuje umowę w głosowaniu parlamentarnym. Do tego głosowanie w Parlamencie Europejskim i Radzie Europejskiej. Zgadzam się, że problemów nie będzie... chyba. Ale nie można rzucać takich 'fake news' - wystarczy tvn24 @Panna, ja nie rozumiem Twojej ekscytacji samodzielną analizą umowy. Ekscytacją brytyjskiego stanowiska w negocjacjach z Unią. Prawa, jakie Ty masz w tym kraju, są wywalczone przez 'znienawidzoną' Komisję Europejską. Bez faktu, że Rzeczpospolita (wraz z obywatelami) należy do EU27, to dostalibyśmy 'paszporty w jedną stronę' i za przeproszeniem kopa w dupsko od Home Office i Pani Priti Patel. De facto z tej kobiety taka Brytyjka, jak ze mnie Francuz, ale już mniejsza... Wracając zaś do karty EHIC, to aplikację złożyć można, a nawet powinno się. Jest to zawarte w Umowie o Wyjściu. Natomiast nikomu nie narzucam, co ma robić - mam w d..pie czy jeden z drugim będzie miał kartę czy nie. Na Forum staramy się pomagać w wątkach, jak EKUZ/EHIC link, a nie dyskutować w stylu 'moja racja jest najmojsza'... Obecne porozumienie, to przede wszystkim deal handlowy. Jeszcze może zostać wielokrotnie poprawiony. @Jurek.. uważaj naprawdę w obrażaniu innych krajów, w tym Francji. Przyhamuj się. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 28-12-2020 16:28 ] A kiedy tak TVN24 powiedziało? Nie mówię, że nie, ale jakbyś tak przytoczył, byłoby korzystnie. |