MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 23 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2020-12-28 11:07:15 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Jurek, specjalnie dla Ciebie:

Wątek historyczny

Opinia moderatora: Poprawiony link. Konefka

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2020-12-28 11:17:11 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2020-12-27 15:16:48, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2020-12-26 13:05:35, stanislawski napisał(a):
Cytat:

2020-12-26 00:23:21, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2020-12-25 21:27:24, sqlserver napisał(a):
Norwegia to wikingowie a Australia nie odkupywała ziemi od Aborygenów tylko ich zamykali w rezerwatach i wybijali

Australia nie okupowała, bo sama była krajem kolonialnym- brytyjskim więzieniem i nie zamykała aborygenów tylko robili to Brytyjczycy. Norwegia, a Wikingowie wiek VIII, a XVI i XVII to jest różnica i nijak się ma do wypowiedzi. Jak chcesz być uczciwy to i Brytyjczycy byli pod okupacja Wikingów w VI do XII wieku. Na początek Rzymianie, a potem Wikingowie. Po Wikingach Normanie.

Jacy Brytyjczycy?

---

Nie od VI do XII wieku.

---

Gdzie wsadzisz w ten swój "timeline" Anglów, Sasów i Jutów? I jako kogo?

Cytat:

2020-12-26 15:03:54, stanislawski napisał(a):

Tak masz rację. Pierwsze podboje wyspy przez Rzymian zaczęły się w I wieku p.n.e i zmieniał się tylko okupant z Rzymian na Wikingów, potem Normanie” – piszesz „Nie od VI do XII wieku.”

Śledzisz „ciąg logiczny” swojej własnej wypowiedzi?

Stanisławski
Bywają zdrów.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 27-12-2020 15:31 ]

I wszystko jasne.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

PannaZMokraGlow

Post #3 Ocena: 0

2020-12-28 11:51:05 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

27 panstw UE jednoglosnie poparlo umowe.

UK bedzie glosowac 30-go. SNP mowi ze bedzie glosowac przeciwko. Ciekawe kto poza tym zqglosuje przeciwko.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2020-12-28 12:01:05 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

snp przeciwko ale bezsens hehe

unia za torysi raczej tez partia pracy poprze bo lepsza taka niz twardy brexit a oni chca byc jezyczkiem uwagi ?? :-]

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 28-12-2020 12:26 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2020-12-28 12:01:26 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2020-12-28 11:51:05, PannaZMokraGlowa napisał(a):
27 panstw UE jednoglosnie poparlo umowe.

UK bedzie glosowac 30-go. SNP mowi ze bedzie glosowac przeciwko. Ciekawe kto poza tym zqglosuje przeciwko.

Farage z tego co słyszę, chwali Johnsona :-]

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #6 Ocena: 0

2020-12-28 15:21:48 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Przeklejone z innego watku, o kartach EKUZ / EHIC:

Cytat:

2020-12-28 14:51:40, Matt96 napisał(a):
Ja już jestem skołowany, na BBC i Daily Mail piszą że karty wydane przed końcem 2020 są ważne do końca daty ważności karty wg nowej umowy po brexitowej to po co mam aplikować o nową kartę jak moja jest ważna do marca 2023 , może ktoś to wyjaśnić .

Article SSCI.75 mowi, ze przez okres ktorego ramy czasowe zostana okreslone pozniej, European Health Insurance Cards pozostana wazne wedlug daty ich waznosci.

Umowe przeglosowala juz UE. UK bedzie glosowac w najblizsza srode.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #7 Ocena: 0

2020-12-28 16:14:34 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Szlag mnie trafi ! Jak można podawać informacje, że Unia jednogłośnie poparła Umowę? Jedynie ambasadorowie krajów Unii zaakceptowali Umowę i to jest podkreślane we wszystkich mediach zależnych od Niemców, bo jeszcze trwa prezydencja niemiecka.

Przestańcie pisać bzdury, bo od tego są serwisy BBC, TVN i wszelkie podobne.

Umowa wejdzie w życie, gdy 27 państw członkowskich zaakceptuje umowę w głosowaniu parlamentarnym. Do tego głosowanie w Parlamencie Europejskim i Radzie Europejskiej.
Zgadzam się, że problemów nie będzie... chyba. Ale nie można rzucać takich 'fake news' - wystarczy tvn24

@Panna, ja nie rozumiem Twojej ekscytacji samodzielną analizą umowy. Ekscytacją brytyjskiego stanowiska w negocjacjach z Unią.
Prawa, jakie Ty masz w tym kraju, są wywalczone przez 'znienawidzoną' Komisję Europejską. Bez faktu, że Rzeczpospolita (wraz z obywatelami) należy do EU27, to dostalibyśmy 'paszporty w jedną stronę' i za przeproszeniem kopa w dupsko od Home Office i Pani Priti Patel. De facto z tej kobiety taka Brytyjka, jak ze mnie Francuz, ale już mniejsza...

Wracając zaś do karty EHIC, to aplikację złożyć można, a nawet powinno się. Jest to zawarte w Umowie o Wyjściu. Natomiast nikomu nie narzucam, co ma robić - mam w d..pie czy jeden z drugim będzie miał kartę czy nie.
Na Forum staramy się pomagać w wątkach, jak EKUZ/EHIC link, a nie dyskutować w stylu 'moja racja jest najmojsza'...

Obecne porozumienie, to przede wszystkim deal handlowy. Jeszcze może zostać wielokrotnie poprawiony.

@Jurek.. uważaj naprawdę w obrażaniu innych krajów, w tym Francji. Przyhamuj się.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 28-12-2020 16:28 ]

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #8 Ocena: 0

2020-12-28 16:25:31 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-12-28 16:14:34, Kanonier30 napisał(a):
Szlag mnie trafi ! Jak można podawać informacje, że Unia jednogłośnie poparła Umowę? Jedynie ambasadorowie krajów Unii zaakceptowali Umowę i to jest podkreślane we wszystkich mediach zależnych od Niemców, bo jeszcze trwa prezydenja niemiecka.

Umowa wejdzie w życie, gdy 27 państw członkowskich zaakceptuje umowę w głosowaniu parlamentarnym. Do tego głosowanie w Parlamencie.
Zgadzam się, że problemów nie będzie... chyba. Ale nie można rzucać takich haseł.

@Panna, ja nie rozumiem Twojej ekscytacji samodzielną analizą umowy. Ekscytacją brytyjskiego stanowiska w negocjacjach z Unią.
Prawa, jakie Ty masz w tym kraju, są wywalczone przez 'znienawidzoną' Komisję Europejską. Wracając zaś do karty EHIC, to aplikację złożyć można, a nawet powinno się. Jest to zawarte w Umowie o Wyjściu. Natomiast nikomu nie narzucam, co ma robić - mam w d..pie czy jeden z drugim będzie miał kartę czy nie. Na Forum staramy się pomagać w wątkach, jak EKUZ/EHIC, a nie dyskutować w stylu 'moja racja jest najmojsza'...

Obecne porozumienie, to przede wszystkim deal handlowy. Jeszcze może zostać wielokrotnie poprawiony.

@Jurek.. uważaj naprawdę w obrażaniu innych krajów, w tym Francji. Przyhamuj się.

Przeciez to Ty nieustannie atakujesz Wielka Brytanie. Co za roznica ktory kraj jest "obrazany"? Przyganial kociol garnkowi.

Co do moich wiadomosci medialnych w telefonie, to moze rzeczywiscie powinnam przestac w nie wierzyc- przepraszam jesli to falszywa informacja. Moze powinnam sprawdzic ktora to tym razem agencja.

---
To byl The Independent.
https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-deal-eu-agreement-boris-johnson-b1779486.html?amp&utm_source=upday&utm_medium=referral

Ambasadorowie europejscy daja umowie zielone swiatlo, na podstawie czego umowa moze wejsc w zycie od 1. stycznia pomimo iz parlament bedzie obradowal dopiero w lutym.

[ Ostatnio edytowany przez: PannaZMokraGlowa 28-12-2020 16:32 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2020-12-28 16:31:55 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

@Panna... Przeciez to Ty nieustannie atakujesz Wielka Brytanie. Co za roznica ktory kraj jest "obrazany"? Przyganial kociol garnkowi.

Nie atakuję, a przede wszystkim nie używam zwrotów wulgarnych, jak nie zauważyłaś, to trudno. Bez względu o jaki kraj chodzi. Na innym Forum, na innej stronie będzie zwrot 'stara k.. Polska'. Miło?
Ponadto uwaga była nie do Ciebie.

-----

Ambasadorowie mogą sobie dawać 'zielone światło. Taka ich rola w Brukseli. Do ratyfikacji droga daleka. Wszystko jest 'provisional' - inaczej powtórka z zamknięcia przez Francję granicy i blokada Globalnej Brytanii :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 28-12-2020 16:38 ]

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2020-12-28 16:42:26 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2020-12-28 16:14:34, Kanonier30 napisał(a):
Szlag mnie trafi ! Jak można podawać informacje, że Unia jednogłośnie poparła Umowę? Jedynie ambasadorowie krajów Unii zaakceptowali Umowę i to jest podkreślane we wszystkich mediach zależnych od Niemców, bo jeszcze trwa prezydencja niemiecka.

Umowa wejdzie w życie, gdy 27 państw członkowskich zaakceptuje umowę w głosowaniu parlamentarnym. Do tego głosowanie w Parlamencie Europejskim i Radzie Europejskiej.
Zgadzam się, że problemów nie będzie... chyba. Ale nie można rzucać takich 'fake news' - wystarczy tvn24

Prawa, jakie Ty masz w tym kraju, są wywalczone przez 'znienawidzoną' Komisję Europejską. Bez faktu, że Rzeczpospolita (wraz z obywatelami) należy do EU27, to dostalibyśmy 'paszporty w jedną stronę' i za przeproszeniem kopa w dupsko od Home Office i Pani Priti Patel. De facto z tej kobiety taka Brytyjka, jak ze mnie Francuz, ale już mniejsza...

Wracając zaś do karty EHIC, to aplikację złożyć można, a nawet powinno się. Jest to zawarte w Umowie o Wyjściu. Natomiast nikomu nie narzucam, co ma robić - mam w d..pie czy jeden z drugim będzie miał kartę czy nie.
Na Forum staramy się pomagać w wątkach, jak EKUZ/EHIC link, a nie dyskutować w stylu 'moja racja jest najmojsza'...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 28-12-2020 16:28 ]

A kiedy tak TVN24 powiedziało? Nie mówię, że nie, ale jakbyś tak przytoczył, byłoby korzystnie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 23 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,