MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sobota 30 marca 2019 - breksitowy poranek

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 7 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NightFury

Post #1 Ocena: +1

2018-06-26 14:36:54 (7 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2018-06-26 14:09:48, Jurny_Jurek napisał(a):
Napisalem 51% glosujacych z opcji za leave... naprawde w kraju tak wysoko rozwinietym, ktory tak chwaliliscie ze wzgledu na poziom edukacji, zycia, tolerancje, opieke socjalna i same achy i ochy - tak nagle znalezliscie tylu zlych, niewyksztalconych, bezmyslnych wrogow wolnosci bo zaglosowali nie tak jak chcieli emigranci z innych krajow?

Oj szybko oceniacie i szufladkujecie ludzi jak cos pojdzie nie teges (nie to zebym bronil brytyjczykow bo w innym watkach przeciez to ja pisze co jest s tym kraju chore, glupie, nienormalne i ze niedlugo ich ci curry houses chefs i tak przerosna liczbowo)

Nie wiem kto tak zachwalał. Nie przypominam sobie żebym gdzieś piała i ochami na prawo i lewo strzelała.
Ja sie juz od jakiegoś czasu zastanawiam jakim cudem ten kraj zdobył reputacje „kraju wysokorozwiniętego”?
Tak, Jureczku naprawdę tak to z mojej perspektywy wyglada. Widzę osoby nie umiejące czytać i pisać, nieporadne życiowo do tego stopnia ze trzeba im mowić zeby wynieśli śmieci czy zrobili pranie. Osoby które maja stwierdzone ograniczenie umysłowe i takie którym w szkole sie nie chciało bo „tysiące powodów” włącznie z kolorem włosów czy faktem ze droga do szkoły nie była betonowana.
Patrzę na ludzi którzy nie maja bladego pojecia o internecie ( osoby starsze sa usprawiedliwione) i na takich którym sie totalnie ale to totalnie nie chce. Byleby od benefitu do benefitu.
To nie jest ocena to stwierdzenie faktu. I to nie jest jakis drobny ułamek ale co drugi lokator. Gdybym miała zacząć rzucać procentami to bym powiedziała ze 65% lokatorów z którymi mam do czynienia to osoby absolutnie nie nadające sie do podejmowania jakichkolwiek decyzji i z doświadczeniami życiowymi na poziomie wód gruntowych.
Oni nie czytają (bo jak) nie oglądają telewizji (tv licence kosztuje sporo w przeliczeniu na liczbę flaszek taniego wina), nie maja umiejętności zeby posprawdzać w internecie, nie uczęszczają do kołek dyskusyjnych o tematyce politycznej, edukacje zakończyli w 10 roku życia...ich opinia o EU jest wyrobiona na podstawie tego co John mieszkający obok powiedział, fakcie ze sklepikarz w monopolowym ma inny odcień skory a sąsiadka z góry ma „akcent”. Zagłosowali i wybrali.
Przewrotne jest to ze Brexit czy tak czy inaczej ich w żaden sposób nie dotyczy. Benefity sa sprawa wewnętrzna kraju, podróżować to oni daleko nie bedą i o RODO pojecia nie maja. Zmienili los dziesiątkom tysięcy ludzi włączając w to młodych Brytyjczyków ale tak naprawdę nie swój.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2018-06-26 15:01:10 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

[/LIST]
Cytat:

2018-06-26 14:23:55, Severance_ napisał(a):
Cytat:

2018-06-26 13:41:18, Jurny_Jurek napisał(a):

No i ten wątek antymuzułmański - w interesie muzułmanów było głosować za leave wię jako obywatele tego kraju i takby tak zagłosowali więc skończ z tą islamofobią bo wezwę okazje, który napiętnuje ten hate speech :)

Pozwolilam sobie rowniez wspomniec ludzi po 70tce, a to jak sie postarasz mozesz podciagnac pod dyskryminacje ze wzgledu na wiek (ageism) :-]

Cytat:

2018-06-26 13:31:27, AlmostFamous napisał(a):
„Zreszta demokracja to mrzonka, jak Katalonczycy demokratycznie glosuja za swoim panstwem to dostaja paly po garbach ku przyzwoleniu straznikow tej demokracji czyli ue, timmermansow i junckerow. Demokracja ma dzialac tak na ile jej pozwola jej straznicy.„

Co za bzdura...

...alez on ma racje! Jesli pominiemy histeryczny wpis na temat Katalonii, to pozostanie..: Demokracja ma dzialac tak na ile jej pozwola jej straznicy (sic!)

PS: faktycznie ciezko jest od wielu miesiecy znalezc na MW temat wolny od @jaTroll, szkoda.

Histeryczny? No tak, palowanie ludzi pod lokalami wyborczymi to element zycia w duzym miescie, jak zamachy. I kazda demokracja ma swoich straznikow, jakbys nie wiedziala to jest to tutaj przytoczona przez ciebie manipulacyjnie Electoral Commision - to ona pilnuje ordynacji, prawa wyborczego, liczy glosy. Wiec to nie jest bzdura ale mozesz trolowac dalej, razem z innymi zawiedzionymi i zmieniac znaczenie slowa ,,may be" na tyle, by inni tez sie wystraszyli, ze np. zmienia sie proporcje podzialu mandatow, progi wyborcze a w UK przestanie istniec demokracja.

I to chyba czesc z was jest wrogami demokracji bo te ,,glupki z biedadzielni co nie piszo" nie powinni chyba wedlug was glosowac. Uzytkownicy tego forum ewoluuja, kiedys przyjechali z biednego kraju raczkujacej demokracji a po 13 latach ucza jej Brytyjczykow. No no, popatrz.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 26-06-2018 15:05 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #3 Ocena: 0

2018-06-26 15:24:23 (7 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Tak czytam to wszystko i pierwsze co mnie naszło.

Ile jeszcze wątków zostanie otwartych w tym temacie ?

Widzę w ostatnich kilku dniach "Przegniłą Brytanie ", " Brexit i " plus ten nowo założony sobota skończy się w Anglii robota .
Nie wiadomo o co chodzi w każdym z tych tematów , bo gdzie jest najwięcej pożytecznych informacji dotyczących wyjściu UK z EU ?

Temat jest złożony , bo tak jak pisze Jurny , na wyjściu z UE Anglików zależało Berlinowi , który miał za opozycję Wyspy , zależało Rosjanom , gdzie zależy im , aby w wojnie hybrydowej rozwalić UE i zależało na tym USA , które za panowania Trumpa chce rozwalić porządek , który panuje na świecie i osłabić UE , Rosję i Chiny .

Kłócicie się o jakieś procenty i jedni drugich przekonujecie jacy to Anglicy są niepełnosprawni i powinno im się zakazać decydować o swoim kraju.

Nie popieram tego Brexitu , bo Cameroon strzelił sobie samobója , a Putin wyczuwając się jaki dostał prezent i mając swoją agenturę nie tylko w UK , pociągnął za sznurki i poszło.

Do tego jak pisze Jurny decyzja o możliwości wpuszczenia Turków bez wiz , których jest prawie sto milionów spowodowała , że ...
przykład z mojej pracy , gdzie robi ok 2 tysięcy ludzi na różne zmiany.

Managerowie , senior managerowie głosowali za wyjściem .
Nie wiem , czy interesują się polityką , czy nie , ale firma jest naładowana Polakami , Litwinami , Rumunami , a państwo Anglicy będący managerami tłumaczyli się , że głosowali za wyjściem , bo boją się napływu Turków ...

Była też kobieta 67 letnia , która nie ukrywała się , że jest rasistką , pracowała ponad 20 lat w firmie i jak miała policzyć ile godzin zostało jej do końca pracy , to na palcach liczyła .

Tak więc nie tylko plebs głosował za wyjściem .

Zostawiając Anglików , którzy mogą , a my razem z nimi bardzo to odczuć , ale też mogą jako pierwsi uporządkować sobie na nowo wszystkie umowy i wyprzedzić inne kraje europejskie , jeżeli ta Unia padnie na twarz .

Wszystko jest robione , żeby nas wymiksować , religię chrześcijańską i muzułmańska zlikwidować , zmieść państwa narodowe ...

Wreszcie społeczeństwo ruszy i skończy się agentka Merkel , pijaczek Juncker ,bez matury Schulz , aby tylko nie było powrotu do granic i nacjonalizmu , bo to całej Europie nie będzie służyć .
Z tym , że trzeba się z tym liczyć i planując życie brać pod uwagę różne warianty , dlatego mając dobry zawód mam mieszkanie w Polsce i próbuje tutaj żyć lepiej niż w Polsce , ale bez sadomasochizmu , żeby martwić się , co to będzie się działo.

Chcieli , żeby wyrabiać papiery na rezydenturę , papiery są wyrobione i trzeba czekać .

Wracając do tego referendum to chciałbym się zapytać , czy jeżeli Ci Anglicy bez szkoły nie mają prawa głosować , bo nic nie wiedzą na temat Unii , to czy mają prawo robić to Szwajcarzy , którzy mają system referendalny , gdzie nie wiemy , kto jest prezydentem , premierem , a ostatnio decydowali i mogli wywrócić cały system bankowy ?

"Szwajcarzy w tę niedzielę biorą udział w referendum, które ma zakazać bankom dodatkowego kreowania pieniądza. Zorganizowała je grupa Inicjatywy Vollgeld, której celem jest wprowadzenie restrykcji uniemożliwiającym bankom udzielanie kredytów w kwotach większych od kwot zdeponowanych. Taka polityka sprawi, że otrzymywanie kredytów stanie się dużo trudniejsze. - To cofnie bankowość do Średniowiecza - ostrzegają eksperci."

Anglicy , nawet bez szkoły nie mogą decydować o swojej przyszłości ( nie popieram wyjścia z Unii , trzeba ją doprowadzić do wcześniejszych lat i współpracy gospodarczej , dawne EWG , a nie państwo federalne Stany Zjednoczone Europy ) , a Szwajcarzy mogą rozwalić cały system bankowy , który można popierać lub nie i spowodować ekonomiczną falę tsunami , która doprowadziłaby do plajt przedsiębiorstwa , inwestycję , stratę pracy przez ludzi ...

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/referendum-w-szwajcarii-dot-bankowosci-moze-niezle-namieszac/q74bper

Ale wszyscy Szwajcarzy są wyuczeni , sami tam bankowcy żyją ...

Na szczęście nie przeszedł ten pomysł , czyli w Szwajcarii nie ma ludzi bez szkoły ...
Sama śmietanka i elita ... nawet broń im pozwolili mieć , używać metod naturo terapii tak jak medycyny konwencjonalnej , a to wszystko dzięki systemowi referendalnemu.

Czemu tam się nie pytają , kto jest bez szkoły ???

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 26-06-2018 16:09 ]

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: +1

2018-06-26 16:48:00 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-06-26 15:24:23, zuczek2246 napisał(a):

Byc moze kilka wiecej. Dlaczego Ci to przeszkadza? Ja to sie dziwie, ze mamy tylko trzy aktywne watki w tym temacie. Uwazam, ze Polacy w UK za malo sie interesuja tym tematem i niewielu z tych ktorzy tu mieszkaja udziela sie w dyskusjach!
Z tonu Twojej wypowiedzi wynika, ze Ty i ten drugi macie momopol na wiedze w tym temacie, a tymczasem...BoJo puscil smierdzacego baka na temat Turkow (juz od dawna wiadomo, ze bylo to kolejne klamstwo), a ty dalej o Turkach! A co mnie to obchodzi..?!

Pytasz ironicznie gdzie jest najwiecej pozytecznych informacji na temat Brexitu...? Nigdzie! W tym problem, ze nigdzie nie ma informacji! Dlatego wlasciciele duzych biznesow/firm miedzynarodowych w koncu sie ruszyli i ostrzegaja rzad GB, ze opuszcza GB- nie wiem dlaczego dopiero teraz, pewnie liczyli na to, ze jednak dojdzie do jakiegos porozumienia, ze rzad GB mial jakis, jakikolwiek plan na wypadek Brtexitu..wyglada jednak na to, ze planu nie bylo i do zadnego porozumienia nie dojdzie.
Do twoich dziecinnych uwag na temat Schulza czy Junkera nawet sie nie odniose (tak samo nudne jak i historyjka o Turkach).
Mozesz prosze zacytowac wypowiedzi forumowicza albo forumowiczow ktorzy zabroniliby niewyksztalconym Brytyjczykom prawa w glosowaniach czy to wyborczych czy innych..?

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 26-06-2018 16:48 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #5 Ocena: 0

2018-06-26 17:00:23 (7 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2018-06-26 16:48:00, Severance_ napisał(a):
Cytat:

2018-06-26 15:24:23, zuczek2246 napisał(a):

Mozesz prosze zacytowac wypowiedzi forumowicza albo forumowiczow ktorzy zabroniliby niewyksztalconym Brytyjczykom prawa w glosowaniach czy to wyborczych czy innych..?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Severance_</i> 26-06-2018 16:48 ]

Jedna z osób żali się , jaki to ten naród brytyjski jest ciemny i zacofany , bo pracuje w socjalu i ma z nimi kontakt.

Czytaj ten wątek ze zrozumieniem .

Mam prawo napisać co chcę i dziecinadę uprawiacie , na kilku wątkach naraz w jednym temacie .

Napisz mi o czym jest Brexi i ...
O czym jest Sobota kończy się w Anglii robota ...
Przegniła Brytania ... ???

A o Turkach poszło w eter w momencie , kiedy miało być głosowanie na temat Brexitu .

Jeżeli w tym nie widzisz problemu i gry , żeby wywalić UK z UE to powodzenia Ci życzę i zajmij się pisaniem w 3 tych wątkach , które napisałem , chętnie Cię na nich trzech poczytam JAK BĘDZIESZ MIAŁA COŚ CIEKAWEGO DO NAPISANIA W TEMACIE , a nie czepiania się do mnie , czy Jurnego , że mamy monopol na coś .

Jakbyś nie wiedziała - jeżeli czepiasz się nas DWÓCH - to mamy DUOPOL .

Czekam na Twoje porady i newsy w 3 wątkach dotyczących tego samego problemu ...

Możesz wykazać się swoją wiedzą i jechać na trzy wątki naraz ...*BRAVO*

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #6 Ocena: 0

2018-06-26 17:00:39 (7 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Jakby ktoś zwrócił uwagę to ja nigdzie nie napisałam ze niepiśmienni bez szkoły nie mogą głosować. Ani słowa nie wspomniałam o tym zeby kogoś uczyć demokracji. Powyższe insynuacje sa po prostu odbiciem procesów myślowych innych użytkowników. :)
Ja po prostu napisałam kto miedzy innymi brał udział w głosowaniu. A ocenę tego zjawiska pozostawiłam każdemu indywidualnie.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #7 Ocena: 0

2018-06-26 17:14:43 (7 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2018-06-26 17:00:39, NightFury napisał(a):
Jakby ktoś zwrócił uwagę to ja nigdzie nie napisałam ze niepiśmienni bez szkoły nie mogą głosować. Ani słowa nie wspomniałam o tym zeby kogoś uczyć demokracji. Powyższe insynuacje sa po prostu odbiciem procesów myślowych innych użytkowników. :)
Ja po prostu napisałam kto miedzy innymi brał udział w głosowaniu. A ocenę tego zjawiska pozostawiłam każdemu indywidualnie.

A w Szwajcarii jak jest z tymi referendami ?

Wszyscy są po wyższych szkołach ?

Chyba sodóweczka do głowy uderzyła ?

Są u siebie w kraju i to są ich sprawy , a że Ty w socjalu robisz i naoglądałaś się patologii , to nie znaczy , że nie ma tego w Szwajcarii , gdzie przeprowadza się referenda i jedno z nich mogło spowodować ekonomiczne tsunami na CAŁY ŚWIAT .

Tam sami bankowcy głosowali *ROFL* żeby systemu bankowego nie zmieniali ...

Temat jest Sobota 30 marca 2019 - breksitowy poranek - czyli rozumien co się wydarzy w przyszłości , jakieś nowe newsy dotyczące tego co będzie się działo , a nie wracanie do tego , że połowa Anglików , która głosował jest bez szkoły .

Ile milionów ludzi głosowało , żeby wyjść z Unii?

Te wszystkie miliony są bez szkoły ???

Następna sprawa .

Nie chciałbym , żeby gość u mnie w domu mówił mi co mam robić , co jest złe , a co dobre dla mnie w moim domu.

Pakujemy się jak nie podoba się i come back do Polski , Francji , Skandynawii , Niemiec ...

Ludzie dali się zmanipulować , ale to nie było tylko menelstwo angielskie , ale też oł ał , a u mnie w robocie - managerowie , senior managerowie , a sprowadzanie tego , że tylko patola głosowała za wyjściem , czyli 50 procent tych co głosowali , kilkanaście , kilkadziesiąt milionów ludzi ??? jest delikatnie pisząc nieporozumieniem ...

Chcieli , wyszli ... i nie była to tylko patola , a zmanipulowane społeczeństwo nakręcone przez agenturę niemiecką , rosyjską i amerykańską , którym zależy , żeby UK wyszło z Unii osłabiając Europę , a Niemcy nie będą mieli głównego opozycjonisty , za którymi poszłyby kraje z Europy Środkowo Wschodniej ...

Wsio ...

Macie tematy dotyczące przyszłości to dzielcie się , a nie jedziecie po Jurnym jako trollu , bo ma swoje zdanie w tym temacie .

Jak ja się włączam to zaczyna się pisanie o monopolu ( duopolu ) .

Wasze argumenty są ok , ale jak ktoś ma inne zdanie to jest trollem albo monopolistą ( duopolistą ) .

To takie brytyjskie , a jedziecie po angolach ...*ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 26-06-2018 17:32 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2018-06-26 17:47:56 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Sam tez moze przesadzasz twierdzac ze wynik jest efektem manipulacji tych lepiej wyksztalconych ja obstawiam ze spelnila sie wola narodu a glownym powodem byla imigracja juz obecna pamietajcie ze nhs bylo wabikiem moze dla tych bardziej ogarnietych bo patola ma wszystko w d. im sie naleza dwa nowe domy na kazde15?w nowym budownictwie a co dopiero opieka medyczna...za to "kontrola granic" urzekla wszystkich ; )

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #9 Ocena: 0

2018-06-26 17:54:11 (7 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2018-06-26 17:47:56, cris82 napisał(a):
Sam tez moze przesadzasz twierdzac ze wynik jest efektem manipulacji tych lepiej wyksztalconych ja obstawiam ze spelnila sie wola narodu a glownym powodem byla imigracja juz obecna pamietajcie ze nhs bylo wabikiem moze dla tych bardziej ogarnietych bo patola ma wszystko w d. im sie naleza dwa nowe domy na kazde15?w nowym budownictwie a co dopiero opieka medyczna...za to "kontrola granic" urzekla wszystkich ; )

Napisz mi , gdzie Farage i te jego UKIP ?

Czemu wciskał te głupoty ludziom ?

Z przekonania , czy może grania dla innego kraju ?

Na moment przejdę na polskie podwórko , bo i tak nie w temacie masło maślane od samego początku.

Czemu PIS przejeło władzę ?

Kelnerzy u Swoy ???*ROFL**ROFL**ROFL*

A może Usrael i ich znane służby zorganizowały nam nowe rządy ?

Tak to się robi - to samo było z tym brexitem .

Za Wałęsą poszło dziesiątki milionów ludzi .

Musiał być bodzieć , ktoś to musiał zorganizować .

Nie ma przypadku , tak samo z tym Brexitem ...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2018-06-26 18:06:20 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

A w pl jest ci potrzebny ukip albo farage zeby zaglosowac w ewentualnym referendum za wyslaniem ukraincow do domu ? Nikt nie szedl za walesa bo mial fajne wasy spoleczenstwu nie podobal sie system w ktorym zyli i ty tez bys wiedzial jak zaglosowac nie sluchajac brauna zaufaj mi wystarczy sama wiedza ze jest ich milion i slychac ich na kazdym kroku

To jest zupelnie naturalne w sytuacji kiedy zwala sie milion ludzi w tak krotkim czasie nie ma sie czego wstydzic

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,