a pisze to dlatego ze ta opinia ze wiekszosc muzulmanow byla za wyjsciem jest dla mnue troche malo wiarygodna po rozmowach z ludzmi ale wiadomo mogli sciemniac : )
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-06-2018 11:14 ]
Str 6 z 38 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2018-06-26 11:11:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
myslalem ze mer londynu jest za pozostaniem w unii? chyba jednak woli ja bardziej od curry
a pisze to dlatego ze ta opinia ze wiekszosc muzulmanow byla za wyjsciem jest dla mnue troche malo wiarygodna po rozmowach z ludzmi ale wiadomo mogli sciemniac : ) [ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-06-2018 11:14 ] |
Severance_ | Post #2 Ocena: 0 2018-06-26 11:41:53 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-06-26 11:11:48, cris82 napisał(a): myslalem ze mer londynu jest za pozostaniem w unii? chyba jednak woli ja bardziej od curry To Priti Patel w czasie kampanii na rzecz Brexitu obiecala zlagodzenie zasad imigracyjnych dla imigrantow z "reszty swiata" zeby ocalic "Curry Houses" , nie wiem jak ktokolwiek mogl to przeoczyc! Brexit ministers misled us over immigration, say furious curry house bosses Mind your own biscuits and life will be gravy
|
AlmostFamous | Post #3 Ocena: 0 2018-06-26 13:31:27 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
„Zreszta demokracja to mrzonka, jak Katalonczycy demokratycznie glosuja za swoim panstwem to dostaja paly po garbach ku przyzwoleniu straznikow tej demokracji czyli ue, timmermansow i junckerow. Demokracja ma dzialac tak na ile jej pozwola jej straznicy.„
Co za bzdura... Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
Jurny_Jurek | Post #4 Ocena: 0 2018-06-26 13:41:18 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2018-06-26 11:00:00, Severance_ napisał(a): No i ta dyskusja o brytyjskiej demokracji..oczywiscie prym wiedzie pierwszy, forumowy troll, a tymczasem sam brytyjski "electoral regulator" wzywa do szybkiej reformy zasad wyborczych (dwa lata za pozno), poniewaz "DEMOKRACJA w UK JEST ZAGROZONA", tylko kilka z dlugiej ich zdaniem listy problemow: Cytat: -A change in the law to require all digital political campaign material to state who paid for it, bringing online adverts in line with physical leaflets and adverts. -New legislation to make it clear that spending in UK elections and referendums by foreign organisations and individuals is not allowed. - An increase in the maximum fine, currently £20,000 per offence, that the Electoral Commission can impose on organisations and individuals who break the rules. -Tougher requirements for political campaigns to declare their spending soon after or during a campaign, rather than months later. -A requirement for all campaigners to provide more detailed paperwork on how they spent money online. Ach, ta demokracja... Ach, czyli wciąż ci nie przeszło po decyzji suwerena? No cóż, możesz mi trolami tutaj jechać do woli, jak byłbym współczesnym nastolatkiem to może naruszałabyś mu safe zone i czułbym się offended - ale domyślasz się gdzie mam twoją opinię o mnie. Więc przy okazji przyjzyjmy się twojemu wywodowi o brytyjskiej demokracji, ze szczególnym uwzględnieniem tych wielkich liter, że ,,JEST ZAGROżONA!''. ,,The Electoral Commission has called for urgent reforms to electoral law after a series of online political campaign scandals, acknowledging concerns that British democracy “may be under threat”. Och, cóż za słaba manipulacja, przecież ,,może być'' a ,,jest'' to nie jest to samo. I przyjrzawszy się zarzutom tutejszej państwowej komisji wyborczej, chodzi o: ,,According to a leaked copy of a draft investigation obtained by the BBC, it is likely to find that the Brexit campaign broke spending rules – a finding that would raise further questions about why it has taken the Electoral Commission two years to reach this conclusion.'' Czyli chodzi o jasne i klarowne finansowanie źródeł kampanii referendalnych czy wyborczych by nie mieszały się do tego np. ruskie trole i nie mąciły w głowach nieświadomego plebsu. Oczywiście na czele tej komisji stoi ,,former MP'', który był z opcji za remain, cała jatka zaczęła się więc po bolesnym klapsie w tyłek. I nie ma słowa, by zmieniać ordynację i rezultat procentowy, w obronie którego pisałem nieśmiało strofując imigrantów zarobkowych z Polski by odpuścili sobie uczenie demokracji tak doświadczonej demokracji. I jestem jak najbardziej za zmianami w finansowaniu takich referendów czy wyborów, przejrzystości i rozliczania polityków z tego, co mówią i obiecują. Najlepiej karą więzienia o zaostrzonym rygorze, to jedyny bicz na oszustów politycznych. Z tej okazji trzeba aresztować Farage'a i Johnsona za bycie na usługach ruskich troli i reprezentowanie interesów obcego mocarstwa - no ale tu też trzeba dokonać wtedy przeglądu i przyznać, że Tusk to agent niemiecki a Kaczyński też ruski. I też aresztować. No i ten wątek antymuzułmański - w interesie muzułmanów było głosować za leave wię jako obywatele tego kraju i takby tak zagłosowali więc skończ z tą islamofobią bo wezwę okazje, który napiętnuje ten hate speech ![]() Na otarcie łez pozostaje mi tylko cię pocieszyć, że sobota 30 marca 2019 roku będzie zwykłym i normalnym dniem. Nikt cię stąd nie wyrzuci, wykopie czy przegna. Ci na górze się dogadają bo zwyczajnie muszą, im więcej UK tracić będzie na exicie tym więcej umów będzie się ratyfikować by dojść do poziomu takiej Norwegii, która w UE nie jest i nikt tam tak bardzo za nią nie płacze. A jak Ci nie przejdzie to cóż - polecam zmianę kraju na taki, gdzie ludzie umieją głosować po twojej myśli. Pozdrawiam serdecznie. Cytat: 2018-06-26 13:31:27, AlmostFamous napisał(a): „Zreszta demokracja to mrzonka, jak Katalonczycy demokratycznie glosuja za swoim panstwem to dostaja paly po garbach ku przyzwoleniu straznikow tej demokracji czyli ue, timmermansow i junckerow. Demokracja ma dzialac tak na ile jej pozwola jej straznicy.„ Co za bzdura... A może jaśniej na temat odrzucenia referendum w Katalonii, wysyłania policji z pałami do lokali wyborczych i aresztowania ówczesnego premiera autonomii katalońskiej? Bo se ,,co za bzdura'' to każdy może napisać. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 26-06-2018 13:43 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
NightFury | Post #5 Ocena: 0 2018-06-26 13:59:43 (7 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2018-06-26 09:33:00, Jurny_Jurek napisał(a): Czyli co, 51% glosujacych Brytyjczykow to bezrobotne Geoff'y co nie umieja pisac i czytać Frekwencja wyniosła 72%. 50% od tego....całkiem możliwe. Niestety nie ma statystyk jaki % osób jest niepiśmienny. W tym przypadku demokracja polega na tym ze osoba która nie ma bladego pojecia o Europie i jej państwach/strukturach może decydować o losie osoby która coś na ten temat wie ale głosować nie może. Ot np młodzi. 16-17 latkowie głosować nie mogli a mieli zdanie w temacie swojej przyszłości. [ Ostatnio edytowany przez: NightFury 26-06-2018 14:00 ] Music leads me through my life
|
|
|
AlmostFamous | Post #6 Ocena: 0 2018-06-26 14:07:00 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Zbyt jasno mi się nie chce. Omijam tematy gdzie wypowiadasz swoje zdanie, bo często czytać się nie da. Niestety coraz trudniej znaleźć temat w którym Cię nie ma i przez przypadek znów przeczytałem co napisałeś - niestety.
Nie interesuje mnie referendum w Katalonii. Katalonia jest częścią Hiszpanii. Może bardziej demokratycznie by było jakby wszyscy Hiszpanie zagłosowali czy chcą Katalonię czy nie. Ja tez bym chciał, żeby moje osiedle w dużym mieście nie było częścią tego miasta. I zapewniam, ze mieszkańcy tego osiedla napewno by zagłosowali za opuszczeniem miasta. Ale czy to mi daje prawo do wprowadzenia referendum, które by miało jakiekolwiek znaczenie? I władze miasta musiałby się temu dostosować? To tylko taki śmiesznawy przykład. Nie widzę opcji, żeby takie referenda miały miejsce. Czy to w Hiszpanii czy w Polsce czy gdziekolwiek indziej. A jeśli już miałby być to tylko za zgoda państwa, którego są częścią a nie bo widzi mi się... Także to głosowanie Katalończyków było mrzonka a nie demokracja w tym konkretnym temacie. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
stanislawski | Post #7 Ocena: 0 2018-06-26 14:08:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Mniej więcej wiadomo, ile osób jest "niepiśmiennych" - a dokładnie ile jest analfabetami. Wszelkiego rodzaju, tzn. może znać litery, ale jak nie umie odczytać rozkładu jazdy na przystanku (zbyt skomplikowane) - to analfabeta.
To nawet co dziesiąty Brytyjczyk. |
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2018-06-26 14:09:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Napisalem 51% glosujacych z opcji za leave... naprawde w kraju tak wysoko rozwinietym, ktory tak chwaliliscie ze wzgledu na poziom edukacji, zycia, tolerancje, opieke socjalna i same achy i ochy - tak nagle znalezliscie tylu zlych, niewyksztalconych, bezmyslnych wrogow wolnosci bo zaglosowali nie tak jak chcieli emigranci z innych krajow?
Oj szybko oceniacie i szufladkujecie ludzi jak cos pojdzie nie teges (nie to zebym bronil brytyjczykow bo w innym watkach przeciez to ja pisze co jest s tym kraju chore, glupie, nienormalne i ze niedlugo ich ci curry houses chefs i tak przerosna liczbowo) I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Severance_ | Post #9 Ocena: 0 2018-06-26 14:23:55 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-06-26 13:41:18, Jurny_Jurek napisał(a): No i ten wątek antymuzułmański - w interesie muzułmanów było głosować za leave wię jako obywatele tego kraju i takby tak zagłosowali więc skończ z tą islamofobią bo wezwę okazje, który napiętnuje ten hate speech ![]() Pozwolilam sobie rowniez wspomniec ludzi po 70tce, a to jak sie postarasz mozesz podciagnac pod dyskryminacje ze wzgledu na wiek (ageism) ![]() Cytat: 2018-06-26 13:31:27, AlmostFamous napisał(a): „Zreszta demokracja to mrzonka, jak Katalonczycy demokratycznie glosuja za swoim panstwem to dostaja paly po garbach ku przyzwoleniu straznikow tej demokracji czyli ue, timmermansow i junckerow. Demokracja ma dzialac tak na ile jej pozwola jej straznicy.„ Co za bzdura... ...alez on ma racje! Jesli pominiemy histeryczny wpis na temat Katalonii, to pozostanie..: Demokracja ma dzialac tak na ile jej pozwola jej straznicy (sic!) PS: faktycznie ciezko jest od wielu miesiecy znalezc na MW temat wolny od @jaTroll, szkoda. [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 26-06-2018 14:25 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Dinth1906 | Post #10 Ocena: 0 2018-06-26 14:34:43 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: koncerny, jak Airbus. W kolejnej odsłonie referendum niepodległościowe w Szkocji i wyjście Szkotów ze Zjednoczonego Królestwa. Tak naprawdę "no deal" to prezent dla szkockiego rządu SNP i łatwość w przekonaniu Szkotów, że lepiej być niepodległym państwem i wrócić do struktur Unii... 1. Referendum w sprawie niepodleglosci Szkocji ma byc przeprowadzone PO Brexicie, wiec w przypadku odzyskania przez Szkocje niepodleglosci, nie bedzie ona czlonkiem EU. Co wiecej, nie bedzie miala perspektyw na rychle dolaczenie do EU, gdyz ich gospodarka nie spelnia minimalnych wymogow (i co roku sie od nich coraz bardziej oddala). 2. Jakiekolwiek referendum Szkocji lezy jedynie w dobrej wierze wladz angielskich. Po przeprowadzeniu referendum w ktorym Szkoci zdecyduja sie na niepodleglosc, uznanie tej niepodleglosci rowniez lezy w dobrej wierze wladz angielskich. Bo jezeli Anglia nie bedzie chciala sie od Szkocji odlaczyc, to proby niepodleglosciowe skoncza sie jak w Katalonii. |