Cytat:
2019-04-12 14:45:54, Marta2509 napisał(a):
Cytat:
2019-04-12 14:30:29, stanislawski napisał(a):
Cytat:
2019-04-12 09:53:26, littleflower napisał(a):
I rozbawila i zdenerwowalo w jednym
Biuro turystyczne TUI poinformowalo mnie ze nie moze mi sprzedac wakacji bo w dniu wyjazdu paszporty beda tylko 5 miesiecy wazne. Chodzilo mio wyjazd do krajow ktore sa albo w EU albo gdzie wymagiem (na stonie gov tychze krajow) paszport musi byc wazny minimum 3 miesiace np Turcja czy Tunezja. Pani z TIU tlumaczyla ze ang GOV i linie litnicze z powodu Brexitu wymagaj conajmniej paszport by byl wazny 6 miesiecy. Nie pomoglo tlumaczenie ze mam polski paszport ani ze chce jechac do kraju ktory paszportu nie wymaga wogole albo waznosc by byla minimum 3 miesiace. Brexit takze jeszczenie nastapil i nie pownni byc zmian wprowadzonych zanim nastapi - mam settle status wiec nie powinnam miec problemow by wyjechac i wjechac dopoki z/do UK
Nie rozumiem... byłaś u pani tak tradycyjnie, że ona się siedzi za biurkiem z jednej strony, ty z drugiej i ona ci najwija jaka oferta byłaby dla ciebie dobra itd.?
Pewnie tak, przeciez sa stacjonarne biura TUI.
Littleflower, kup przez internet.
Bylam w biurze stacjonarnym (na miescie) bo tam zawsze mozna negocjowac ceny czy dodatki a w tym roku chcialam isc na latwizne i miec fajne wakacje typu all inclusive - zaplacic raz i miec w d**** reszte po za wstawieniem sie na lotnisko, wiem ze to drozej i nieoplacalne ale i tak chcialam
Czy sa inne biura tutaj niz Tiu i Tompson ktore organizuja all exclusive stacjoarne ?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."