Str 37 z 38 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Emeryt56 |
Post #1 Ocena: 0 2019-04-02 11:37:11 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat:
2019-04-02 11:12:21, Kanonier30 napisał(a):
Mine zaś interesuje propaganda połączona z uruchomieniem Settle Status dla obywateli Unii w Wielkiej Brytanii - jak kraj pozostający nadal członkiem Unii - być może w dłuższym okresie czasu, jeśli nie opuszczą wspólnoty 12 kwietnia - może uruchamiać system niezgodny z prawem unijnym? Settle status nie ma umocowania w prawie unijnym, a istnieje prawo do nabycia rezydentury.
Z tego co rozumiem to "Settle status" zacznie być przydatny dopiero po wyjściu z UE a puki co to tylko zbierają "zapisy" aby bez chaosu zacząć po "nowemu".
Zresztą sporo innych uregulowań jest przygotowywanych z wyprzedzeniem które wejdą w życie po "seperacji".
|

|
 |
|
|
AlmostFamous |
Post #2 Ocena: 0 2019-04-02 14:22:08 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-03-31 20:22:16, NightFury napisał(a):
Cytat:
2019-03-31 13:40:12, Mieszko napisał(a):
Cytat:
2019-03-31 11:07:47, NightFury napisał(a):
Bo na chwile obecna są prowadzone prace nad tym żeby aplikacja działała na iPhony.
Można aplikować na komputerze, nie trzeba mieć Androida. Trzeba tylko potem dosłać dokument tożsamości. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Mieszko</i> 31-03-2019 13:43 ]
W domu mam tylko Apple. Nie mam niczego co jest oparte na Windowsie albo jemu podobnych.
I nie bardzo mam ochotę jechać do centrum oddalonego o ponad 40 mil tylko po to żeby komuś pokazać paszport. SS nie zając, nie ucieknie. A może się okazać ze za chwile nie będę musiała nigdzie jeździć i sobie wszystko przeztelefon załatwię.
Masz racje NightFury. U mnie tez wszystko Apple.
Ale właśnie przeczytałem, ze do końca roku wszystko będzie działać na Iphone’ach
Także nie ma co się spieszyć. Spokojnie poczekam. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
Roberto480 |
Post #3 Ocena: 0 2019-04-03 19:01:50 (6 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Skladal ktos wniosek w niedziele? O 8 rano sladalem i procz nadania numeru i potwierdzenia, cisza. Tak dlugo weryfikacja trwa?
|

|
 |
|
plazaa |
Post #4 Ocena: 0 2019-04-03 19:05:57 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-06-2016 Skąd: cambridge |
sprawdz bardzo dokladnie e mail.... spam i wszystkie mozliwe foldery... ja skladalem w sobote a we wtorek dostalem juz odpowiedz
|

|
 |
|
littleflower |
Post #5 Ocena: 0 2019-04-12 09:53:26 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
I rozbawila i zdenerwowalo w jednym
Biuro turystyczne TUI poinformowalo mnie ze nie moze mi sprzedac wakacji bo w dniu wyjazdu paszporty beda tylko 5 miesiecy wazne. Chodzilo mio wyjazd do krajow ktore sa albo w EU albo gdzie wymagiem (na stonie gov tychze krajow) paszport musi byc wazny minimum 3 miesiace np Turcja czy Tunezja. Pani z TIU tlumaczyla ze ang GOV i linie litnicze z powodu Brexitu wymagaj conajmniej paszport by byl wazny 6 miesiecy. Nie pomoglo tlumaczenie ze mam polski paszport ani ze chce jechac do kraju ktory paszportu nie wymaga wogole albo waznosc by byla minimum 3 miesiace. Brexit takze jeszczenie nastapil i nie pownni byc zmian wprowadzonych zanim nastapi - mam settle status wiec nie powinnam miec problemow by wyjechac i wjechac dopoki z/do UK "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
|
littleflower |
Post #6 Ocena: 0 2019-04-12 09:59:59 (6 lat temu) |
Cytat:
2019-04-03 19:01:50, Roberto480 napisał(a):
Skladal ktos wniosek w niedziele? O 8 rano sladalem i procz nadania numeru i potwierdzenia, cisza. Tak dlugo weryfikacja trwa?
Ja skadalam 30 marca, wstepne potwierdzenie dostalam od razu , na drugi dzien email ze mam przyznany SS, mam Iphone ale uzylam kolezanki samsung by wypelnic aplikacje bez zadnego problemu
Teraz musze aplikowac dla corek , czekam kiedy kolezanka z samsungiem znow na kawe wpadnie  Wedlug informacji jakie dostalam dla dzieci najlepiej jest aplikowac kiedy samemu juz sie dostanie ten status bo wtedy maloletnie dzieci jakoby z "automatu" maja ten status przyznany.
Saama palikacja jest prosciutka i zajmuje kilka minut by ja wyplenic ( z czego najdluzej to pozowanie do zdjecia  )
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
dominikana36 |
Post #7 Ocena: 0 2019-04-12 13:31:37 (6 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat:
2019-04-12 09:53:26, littleflower napisał(a):
Biuro turystyczne TUI poinformowalo mnie ze nie moze mi sprzedac wakacji bo w dniu wyjazdu paszporty beda tylko 5 miesiecy wazne. Chodzilo mio wyjazd do krajow ktore sa albo w EU albo gdzie wymagiem (na stonie gov tychze krajow) paszport musi byc wazny minimum 3 miesiace np Turcja czy Tunezja. Pani z TIU tlumaczyla ze ang GOV i linie litnicze z powodu Brexitu wymagaj conajmniej paszport by byl wazny 6 miesiecy. Nie pomoglo tlumaczenie ze mam polski paszport ani ze chce jechac do kraju ktory paszportu nie wymaga wogole albo waznosc by byla minimum 3 miesiace. Brexit takze jeszczenie nastapil i nie pownni byc zmian wprowadzonych zanim nastapi - mam settle status wiec nie powinnam miec problemow by wyjechac i wjechac dopoki z/do UK
. Z tego njsmieszniejsze jest to ze niektorzy ciagle wierza w Brexit. [ Ostatnio edytowany przez: dominikana36 12-04-2019 13:34 ]
|

|
 |
|
littleflower |
Post #8 Ocena: 0 2019-04-12 14:03:08 (6 lat temu) |
Nawet gdyby to z ostatnich wiadomosci jest on przesuniety do pazdziernika a ja chce na wakacje w sierpniu.
Jak na razie ten caly Brexit przynosi same straty i jezeli ma byc tak odsuwany i odsuwany to juz nawet ja wole zeby on nastapil jak najszybciej.straty beda juz wiadome i mozna myslec nad tym aby wyjsc z tego calego chaosu. Na ten moment wszystko jest w niepewnosci i coraz wiecej i firm i ludzi ma po prostu tego dosyc.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
stanislawski |
Post #9 Ocena: 0 2019-04-12 14:30:29 (6 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
Biuro turystyczne TUI poinformowalo mnie ze nie moze mi sprzedac wakacji bo w dniu wyjazdu paszporty beda tylko 5 miesiecy wazne. Chodzilo mio wyjazd do krajow ktore sa albo w EU albo gdzie wymagiem (na stonie gov tychze krajow) paszport musi byc wazny minimum 3 miesiace np Turcja czy Tunezja. Pani z TIU tlumaczyla ze ang GOV i linie litnicze z powodu Brexitu wymagaj conajmniej paszport by byl wazny 6 miesiecy. Nie pomoglo tlumaczenie ze mam polski paszport ani ze chce jechac do kraju ktory paszportu nie wymaga wogole albo waznosc by byla minimum 3 miesiace. Brexit takze jeszczenie nastapil i nie pownni byc zmian wprowadzonych zanim nastapi - mam settle status wiec nie powinnam miec problemow by wyjechac i wjechac dopoki z/do UK
Nie rozumiem... byłaś u pani tak tradycyjnie, że ona się siedzi za biurkiem z jednej strony, ty z drugiej i ona ci najwija jaka oferta byłaby dla ciebie dobra itd.?
|

|

|
|
Marta2509 |
Post #10 Ocena: 0 2019-04-12 14:45:54 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
Cytat:
2019-04-12 14:30:29, stanislawski napisał(a):
Cytat:
Nie rozumiem... byłaś u pani tak tradycyjnie, że ona się siedzi za biurkiem z jednej strony, ty z drugiej i ona ci najwija jaka oferta byłaby dla ciebie dobra itd.?
Pewnie tak, przeciez sa stacjonarne biura TUI.
Littleflower, kup przez internet.
|

|
 |
|