Str 25 z 38 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2019-01-15 20:43:46 (7 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Matt96 | Post #2 Ocena: 0 2019-01-15 20:47:39 (7 lat temu) |
Z nami od: 04-01-2016 Skąd: West midlands |
Cytat: 2019-01-15 20:35:15, AlmostFamous napisał(a): Chyba się szykuje Hard Brexit. |
AlmostFamous | Post #3 Ocena: 0 2019-01-15 21:05:42 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Jutro głosowanie nad wotum nie ufności. Które zapewne nie przejdzie. Jeśli nie przejdzie a Unia nie będzie chciała dać czegoś więcej Teresa pozostanie tylko z ta umowa, która dziś odrzucili. I jak będzie potrzeba to odrzuca jeszcze raz. Dziś Teresa powiedziała, ze nie będzie drugiego referendum i jeśli tak jak wspomniałem jutro przetrwa głosowanie i nie dostanie czegoś więcej od Unii nic się nie zmieni. Dwa i pol miesiąca do Brexitu. Jeśli się nic nie zmieni wychodzą z dn 29 na 30 z Unii bez umowy.
Jeśli jutro ja przegłosują (co jest mało prawdopodobne) to wtedy są jeszcze inne opcje. Ona dziś powiedziała dość jasno. Poprzyjcie ta umowę. Jeśli nie będzie twardy Brexit. Drugiego referendum nie będzie. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2019-01-15 22:54:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ja mam wrazenie ze may nie chce drugiego referendum bo wynik bylby jeszcze wiekszy po stronie tych ktorzy byli za "leave" i o zadnych soft brexitach nie byloby mowy w ogole a tego sie boja
|
andypolo | Post #5 Ocena: 0 2019-01-16 00:45:00 (7 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Pozwolę sobie zacytować samego siebie z przed tygodnia.
Cytat: Nie jestem zwolennikiem "twardego brexitu" ale UK ugotowała się po same uszy. Wyjście z Unii z opcją "deal" to jest strzał sobie w kolano. Oprócz ograniczenia, kontroli imigracji i praw lokalnych UK nic nie zyskuje, a nawet traci chociażby prawo głosu w Parlamencie Europejskim. Nadal UK będzie musiała płacić daninę do UE. Jak ktoś myśli, że UK może być drugą Norwegią czy Szwajcarią to się grubo myli. To są bogate państwa z małą ilością obywateli. I te kraje też płacą daninę do UE. Myślę, że może być kolejne referendum (jeśli Unia zgodzi się na przesonięcie terminu) lub zmiana rządu. A nowy rząd będzie pertraktował pozostanie w Unii. Pożyjemy zobaczymy. Twardego Brexitu na pewno nie będzie. Szykuje się zmiana rządu. I referendum lub negocjacje miękkiego Brexitu nowego rządu z Unią. [ Ostatnio edytowany przez: andypolo 16-01-2019 00:46 ] |
|
|
Zygmunt_Merytor | Post #6 Ocena: 0 2019-01-16 09:45:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
AlmostFamous | Post #7 Ocena: 0 2019-01-16 19:45:06 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-01-16 00:45:00, andypolo napisał(a): Pozwolę sobie zacytować samego siebie z przed tygodnia. Cytat: Nie jestem zwolennikiem "twardego brexitu" ale UK ugotowała się po same uszy. Wyjście z Unii z opcją "deal" to jest strzał sobie w kolano. Oprócz ograniczenia, kontroli imigracji i praw lokalnych UK nic nie zyskuje, a nawet traci chociażby prawo głosu w Parlamencie Europejskim. Nadal UK będzie musiała płacić daninę do UE. Jak ktoś myśli, że UK może być drugą Norwegią czy Szwajcarią to się grubo myli. To są bogate państwa z małą ilością obywateli. I te kraje też płacą daninę do UE. Myślę, że może być kolejne referendum (jeśli Unia zgodzi się na przesonięcie terminu) lub zmiana rządu. A nowy rząd będzie pertraktował pozostanie w Unii. Pożyjemy zobaczymy. Twardego Brexitu na pewno nie będzie. Szykuje się zmiana rządu. I referendum lub negocjacje miękkiego Brexitu nowego rządu z Unią. Tak jak wczoraj pisałem. Rząd przetrwał. Bo przecież ma większość. Wiec wszystko jest po staremu. Jako, ze Teresa nie zgodzi się drugie referendum to albo dostanie coś od Unii (Irlandia) i przepchnie porozumienie. Lub pozostanie z tym co ma. Obecnego porozumienia nie przepchnie w obecnym kształcie i twardy Brexit. Oczywiście jest również opcja przedłużenia okresu do wyjścia o kilka miesiący. Ale Na to musi się zgodzić UE [ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 16-01-2019 19:46 ] Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
Mustafa1975 | Post #8 Ocena: 0 2019-01-16 19:49:03 (7 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2019-01-16 00:45:00, andypolo napisał(a): Pozwolę sobie zacytować samego siebie z przed tygodnia. Cytat: Nie jestem zwolennikiem "twardego brexitu" ale UK ugotowała się po same uszy. Wyjście z Unii z opcją "deal" to jest strzał sobie w kolano. Oprócz ograniczenia, kontroli imigracji i praw lokalnych UK nic nie zyskuje, a nawet traci chociażby prawo głosu w Parlamencie Europejskim. Nadal UK będzie musiała płacić daninę do UE. Jak ktoś myśli, że UK może być drugą Norwegią czy Szwajcarią to się grubo myli. To są bogate państwa z małą ilością obywateli. I te kraje też płacą daninę do UE. Myślę, że może być kolejne referendum (jeśli Unia zgodzi się na przesonięcie terminu) lub zmiana rządu. A nowy rząd będzie pertraktował pozostanie w Unii. Pożyjemy zobaczymy. Twardego Brexitu na pewno nie będzie. Szykuje się zmiana rządu. I referendum lub negocjacje miękkiego Brexitu nowego rządu z Unią. [ Ostatnio edytowany przez: <i>andypolo</i> 16-01-2019 00:46 ] No to odpadasz z grona wrozbitow bo majowa sie obronila i wczesniejszych wyborow nie bedzie. A juz chcialem prosic o numery lotto na przyszla sobote ![]() |
AlmostFamous | Post #9 Ocena: 0 2019-01-16 19:54:58 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-01-16 19:49:03, Mustafa1975 napisał(a): Cytat: 2019-01-16 00:45:00, andypolo napisał(a): Pozwolę sobie zacytować samego siebie z przed tygodnia. Cytat: Nie jestem zwolennikiem "twardego brexitu" ale UK ugotowała się po same uszy. Wyjście z Unii z opcją "deal" to jest strzał sobie w kolano. Oprócz ograniczenia, kontroli imigracji i praw lokalnych UK nic nie zyskuje, a nawet traci chociażby prawo głosu w Parlamencie Europejskim. Nadal UK będzie musiała płacić daninę do UE. Jak ktoś myśli, że UK może być drugą Norwegią czy Szwajcarią to się grubo myli. To są bogate państwa z małą ilością obywateli. I te kraje też płacą daninę do UE. Myślę, że może być kolejne referendum (jeśli Unia zgodzi się na przesonięcie terminu) lub zmiana rządu. A nowy rząd będzie pertraktował pozostanie w Unii. Pożyjemy zobaczymy. Twardego Brexitu na pewno nie będzie. Szykuje się zmiana rządu. I referendum lub negocjacje miękkiego Brexitu nowego rządu z Unią. [ Ostatnio edytowany przez: <i>andypolo</i> 16-01-2019 00:46 ] No to odpadasz z grona wrozbitow bo majowa sie obronila i wczesniejszych wyborow nie bedzie. A juz chcialem prosic o numery lotto na przyszla sobote ![]() To było tak samo pewne jak to, ze wczoraj porozumienie nie przejdzie. Takiego pewniaka to i ja bym obstawił ![]() Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
Severance_ | Post #10 Ocena: 0 2019-01-16 21:26:11 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Number 10 confirms PM will address the nation tonight A Number 10 spokeswoman has confirmed that Theresa May is to make a statement in Downing Street at 10pm. Mind your own biscuits and life will be gravy
|