"Theresa May's husband's company is the largest shareholder in BAE Systems, largest arms supplier to Saudi Arabia...."

Str 22 z 38 |
|
---|---|
Zygmunt_Merytor | Post #1 Ocena: 0 2018-10-29 13:07:12 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
i powszechnie znana rzecz, ze:
"Theresa May's husband's company is the largest shareholder in BAE Systems, largest arms supplier to Saudi Arabia...." ![]() A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2018-10-29 18:39:17 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
No coz, przekonaliscie mnie na powyzszych przykladach do tego, ze polityka zagraniczna UK jest pro-rosyjska.
Podajecie przyklady jakiegos sponsorowania partii przez jakis oligarchow co trwa od dziesiecioleci albo powiazan polityczno-biznesowych wielkich tego swiata co trwa od stuleci. To wszystko nie zmienia faktu, ze polityka zagraniczna Londynu jest od stuleci wroga polityce Moskwy. A chodzi tylko o to, ze wasi ukochani liderzy ukochanej unii bez ktorej swiat sie skonczy na Wyspach, ci wspaniali obroncy demokracji, wolnosci i swobod obywatelskich (za to chwalicie unie bo wydaje wam sie, ze to dzieki niej macie prawa w uk), ci ktorzy ze Szkocji zrobia raj gospodarczy i obywatelski - obsciskuja sie z Putinem i Erdoganem. Wiem, ze guzik was obchodzi ilu zbrodni ci dwaj dokonali w swych krajach bo wazniejszy jest czubek waszego nosa z perspektywy wylozenia kasy na jakas partie przez jakis oligarchow. To zdjecie odbilo sie bardzo szerokim echem nie tylko w krajach zmierzajacych pomalu ku exitowi jak Wlochy - ale w samych Niemczech. UE i jej solidarnosc i wolnosc to fikcja, jak tylko chodzi o interesy. (Powiazania rzadow brytyjskich i czlonkow rodziny krolewskiej z niektorymi rezimami zbrodniczymi nie sa tajemnica). I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Zygmunt_Merytor | Post #3 Ocena: +1 2018-12-28 11:25:43 (7 lat temu) |
#EUCitizensChampion ![]() http://eucitizenschampion.co.uk/ A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Zygmunt_Merytor | Post #4 Ocena: 0 2018-12-31 09:34:17 (7 lat temu) |
Poezja przetargow publicznych
![]() Firma wyselekcjonowana do obslugi polaczen promowych, nie posiada zadnych promow..... ? Musza wiec miec niebywaly talent do wyhaczania "podwykonawcow", wiecej Ryskow w lancuszku sie nakarmi przy tym ![]() "One of the companies contracted by the government to charter ferries in the event of a no-deal Brexit does not own any ships, has not previously operated a ferry service and is not planning to do so until close to the UK’s scheduled departure date from the European Union, it has emerged. “Why choose a company that never moved a single truck in their entire history and give them £14m? I don’t understand the logic of that.” Seaborne was established two years ago and has been in negotiations about running freight ferries between Ramsgate and Ostend, but no services are currently running. Narrow berths in the port mean there are few suitable commercial vessels available." https://www.theguardian.com/politics/2018/dec/30/no-deal-brexit-ferry-company-owns-no-ships-and-has-never-run-ferry-service [ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 31-12-2018 09:35 ] A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Severance_ | Post #5 Ocena: 0 2019-01-02 11:00:50 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-12-31 09:34:17, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a): Firma wyselekcjonowana do obslugi polaczen promowych, nie posiada zadnych promow..... ? Musza wiec miec niebywaly talent do wyhaczania "podwykonawcow", wiecej Ryskow w lancuszku sie nakarmi przy tym ![]() Zobacz ich historie finansowa..: Cytat: The company had assets of just £36,602 as of 30 April, including £799 cash in the bank. It has debts of £416,607, due for repayment within a year. During the last financial year it paid consultancy fees to its directors, worth a combined £81,778.
Happy New Year Brexit Britain! Mind your own biscuits and life will be gravy
|
|
|
Zygmunt_Merytor | Post #6 Ocena: 0 2019-01-04 17:06:20 (7 lat temu) |
"rzeczy" staja sie coraz bardziej realne....
![]() + kontyngent specjalny przygotowywany do "krzewienia pokoju" w Irlandii Polnocnej: https://www.theguardian.com/uk-news/2019/jan/03/police-reinforcements-for-northern-ireland-in-case-of-no-deal-brexit-1000-officers-training-trouble-hard-border?CMP=share_btn_tw [ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 04-01-2019 17:10 ] A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Zygmunt_Merytor | Post #7 Ocena: 0 2019-01-05 08:55:31 (7 lat temu) |
Juz w najblizszy poniedzialek, do 150 wynajetych ciezarowek, wezmie udzial w tescie symulujacym potencjalny impakt "no deal scenario" :
A “live test” on Monday will examine the proposal to use Manston airfield near Ramsgate as a mass “HGV holding facility” to alleviate congestion on the roads to the Channel ports, the Department for Transport has confirmed. In a letter to hauliers, obtained by Sky News, DfT and Kent County Council officials say they would run tests during the morning rush hour at 8am, and again at 11am, to “establish the safest optimum release rate of HGVs” from the airfield to Dover along the A256. It said it would pay for 100-150 hauliers from the local area to take part in the test of Operation Brock. ![]() https://www.belfasttelegraph.co.uk/news/northern-ireland/largescale-border-test-planned-for-nodeal-brexit-37680964.html [ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 05-01-2019 08:56 ] A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Severance_ | Post #8 Ocena: 0 2019-01-08 19:22:36 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Theresa May wlasnie przegrala w Parlamencie glosowanie nad poprawka 7. !
Oznacza to, ze w Parlamencie nie ma zgody na "twardy Brexit". Przegrana Rzadu T.May nie oznacza, ze "twardy Brexit" zostal dzisiaj zatrzymany, oznacza jednak, ze jakakolwiek poprawke Rzad T.May bedzie teraz chcial dodatkowo "przepchnac" przez Parlament zeby uruchomic "twardy Brexit" bedzie musialo zostac poddane glosowaniom w Parlamencie, a na to zgody juz nie ma! Jeszcze nie otwieram szampana, ale kieliszki juz naszykowane! ![]() Mind your own biscuits and life will be gravy
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2019-01-08 19:44:51 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
moge sie mylic ale narracja w mediach byla mniej wiecej taka ze parlament nie poprze ksztaltu umowy bo jest za malo twarda wlasnie przynajmniej ja tak kojarze wczesniejsze newsy
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 08-01-2019 19:45 ] |
Severance_ | Post #10 Ocena: 0 2019-01-08 20:10:14 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-01-08 19:44:51, cris82 napisał(a): moge sie mylic ale narracja w mediach byla mniej wiecej taka ze parlament nie poprze ksztaltu umowy bo jest za malo twarda wlasnie przynajmniej ja tak kojarze wczesniejsze newsy Nie mylisz sie co do "withdrawal agreement"- po Polsku chyba "porozumienie w sprawie brexitu" ? Glosowanie nad WA (porozumieniem) w nastepny wtorek i przewidywania sa takie, ze nie dostanie zgody Parlamentu. Do dzisiaj narracja Rzadu T.May byla taka, ze albo zgoda na WA (porozumienie) albo "twardy Brexit", dzisiejsze glosowanie w Parlamencie zdecydowanie utrudni "twardy Brexit". Parlament tym glosowaniem odmowil zgody na dodatkowe wydatki zeby pokryc "twardy Brexit". Pytanie tylko : co dalej? Jesli nie "withdrawal agreement" i nie "twardy Brexit" , to co? Norway+++ czy wycofanie artykulu 50..? Mind your own biscuits and life will be gravy
|