MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sobota 30 marca 2019 - breksitowy poranek

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 16 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2018-07-17 15:45:13 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"NIKT podczas kampanii "leave"nie wspominal o tym ze czekaja nas chude lata."

a ty co bredzisz?
nikt? nie liczac tych okolo 50% ktore gosowaly za pozostaniem w unii to faktycznie nikt
a do tego przypadek z mojej firmy gdzie 80% calej firemiki glosowala za leave wierzac w to ze musi byc gorzej zeby bylo pozniej lepiej

ta unia to taki dar dla anglii naprawde? sa tu osoby ktore wyjscie anglii z unii nazywaja najwieksza glupota a pozniej odnosza sie do statystyk ukazujacych ubostwo obywateli
zastanawiajace : )

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Zygmunt_Merytor

Post #2 Ocena: 0

2018-07-17 15:51:30 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Cytat:

2018-07-17 15:45:13, cris82 napisał(a):

a ty co bredzisz?
nikt? nie liczac tych okolo 50% ktore gosowaly za pozostaniem w unii to faktycznie nikt
a do tego przypadek z mojej firmy gdzie 80% calej firemiki glosowala za leave wierzac w to ze musi byc gorzej zeby bylo pozniej lepiej

ta unia to taki dar dla anglii naprawde? sa tu osoby ktore wyjscie anglii z unii nazywaja najwieksza glupota a pozniej odnosza sie do statystyk ukazujacych ubostwo obywateli

50% za pozostaniem w unii?
cos Ci tam dzwoni w glowie ale mam wrazenie, ze potwornie sie miesza....
To co - myslisz, ze dasz rade podeprzec swoje tezy jakims zrodlem, czy zostaniemy przy tych 80% glosow z "firemki"?
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2018-07-17 15:54:49 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

https://www.standard.co.uk/news/uk/six-in-10-brexit-voters-say-economic-damage-is-price-worth-paying-for-quitting-eu-a3601476.html

Co za sila w narodzie :) poswieca prace dla lepszego jutra chociaz wiadomo, jakim czyni praca...
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2018-07-17 16:01:23 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

ja wierze w to co mowia mi zwykli ludzie nie media dlatego przewidzialem wynik referendum
tak samo jak wygrana trumpa i wiem w jakim kierunku bedzie sie zmieniac europa na przestrzen kolejnych dekad unia nie przetrwa chyba ze w postaci totalitarnej

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #5 Ocena: 0

2018-07-17 16:08:23 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

a ty co bredzisz?

Moze @ZygmuntMerytor bedzie mial ochote Ci wyjasnic jaki blad logiczny popelniles w pierwszej czesci swojej wypowiedzi. Ja sie odniose do czesci drugiej, jako, ze odnosi sie do mnie najpewniej.
To nie EU , a ostatnie kilkanascie lat polityki Partii Pracy i Konserwatystow (brak inwestycji praktycznie we wszystko), doprowadzily do zubozenia Brytyjczykow.
Ja nie wiem czy Unia jest/byla darem dla UK, co mnie wk*rwia to fakt, ze tworcy Brexitu nie mieli zadnego planu na Brexit, naklamali i zostawili kupe smierdzacego gowna za soba i jeszcze osmielaja sie rznac glupa i wmawiac ludziom, ze taka byla ich wola! Moze sobie w koncu niektorzy uswiadomia, ze SENSOWNEGO PLANU NA BREXIT NIE MA poniewaz nikt o takim nie pomyslal zanim uruchomiono art50!
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-07-17 16:11:52 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

http://campaignforanindependentbritain.org.uk/the-economy/

,, Currently, over 40% of both UK imports and exports come from, or go to, the EU. While this percentage is falling, it is still too important a part of our economy to jeopardise and if we leave the EU without any trade agreement, our economy is likely to suffer in the short term."

,,NIKT podczas kampanii "leave"nie wspominal o tym ze czekaja nas chude lata."

Moze short term to nie chude lata. Zreszta, jak Trump.mial dojsc do wladzy to mial byc krach, jak.pis to bankructwo bo ratingi byly zle. Dzisiaj ci sami gadaja jak to bedzie zle. A jak nie bedzie to sobie znajda jakis temat.

A tutaj takie cos:

,,Before the election, a lot of people — including me — assumed that a Donald Trump win would send stocks plunging. A group of 20 Nobel Prize–winning economists warned last week that a Trump presidency could “jeopardize the foundations of American prosperity and the global economy.”''

https://www.vox.com/new-money/2016/11/10/13575342/president-trump-disaster-wall-street

A jak sie to ma do rzeczywistosci? No coz, politycznie ukierunkowani noblisci nagadali glupot, zostali powieleni i gawiedz uwierzyla. Sa tacy co wierza do dzis, nawet w to, ze trump gazety nie potrafi przeczytac. I co poradzisz?

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 17-07-2018 16:47 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2018-07-17 16:47:48 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

kogo obchodzi co mowia/pisza glowne media ktore stracily swoja wiarygodnosc juz dawno temu w dzisiejszych czasach to tylko narzedzie polityczne ale jak widac powoli sie psuje moze dlatego probuje zrobic zamach na internet

co do " nikt" to bije sie w piers bylem w pracy odpisane na szybko przeczytane jeszcze szybciej

kazdy zyczylby sobie gospodarki i poziomu zycia jaki jest obecnie w anglii w swoim ojczystym kraju ale za cene otwartych granic to juz nie jest takie oczywiste
rozmawialem z ludzmi w pl ktorzy nienawidza pisu i trumpa i slyszalem co mysla o ukraincach przybywajacych w tak duzej liczbie do nas duze miasto wrocek ludzie na poziomie uwierzcie mi ze oprocz przedsiebiorcow nikt sie nie cieszy i tu jest tak samo ot caly powod brexitu byla okazja to powiedzieli co mysla

a co do tych 20/30lat wstecz za pozno sie zgadzam biorac pod uwage jednak to ze anglicy mocniej sie utozsamiaja z bylymi koloniami niz wschodnio-europejskimi imigranami
moze to wlasnie kwestia kolejnych 20lat ale chyba nie
z dwojga zlego powinni sie cieszyc bo nasze dzieci ktore tu zostana zasymiluja sue w 99% nie liczac nazwiska anglia je wchlonie i bedzie miala same korzysci

jak funt spadnie ponizej poziomu z 2008 roku to bede sie martwic a tak to tylko kolejny kryzys do przeczekania i zarobienia dla tych z gotowka na koncie : ) niekoniecznie pisze o sobie zeby nie bylo ;) ale osobiscie dobrze wspominam tamten okres prxyjechalem w najgorszym momencie zima i znalazlem prace w tydzien hehe :)
co mnie martwi jedynie to kwestia wypracowanej emerytury tutaj bylo 7 pozniej 9 dzisiaj 10 a za 5/20lat moze bedzie 20 do przepracowania co wtedy sie stanie ze mna i zuczkiem ktorzy chca odbebnic swoje i wyjechac do polskiego nieba :)) ktos nam rozwali plan na zycie hehe

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 17-07-2018 17:03 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2018-07-17 16:52:03 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Dokladnie cris. Czyta sie po czasie te wypowiedzi ,,ekspertow'' i roznej masci histerykow, ktore namietnie drukuja gazety i powtarzaja stacje tv a po 2 latach juz glupi lud i tak nie pamieta bo wlasnie grzejemy kolejnego kotleta.

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #9 Ocena: +1

2018-07-17 17:00:11 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Cytat:

2018-07-17 16:08:23, Severance_ napisał(a):
Cytat:

a ty co bredzisz?

Moze @ZygmuntMerytor bedzie mial ochote Ci wyjasnic jaki blad logiczny popelniles w pierwszej czesci swojej wypowiedzi. Ja sie odniose do czesci drugiej, jako, ze odnosi sie do mnie najpewniej.
To nie EU , a ostatnie kilkanascie lat polityki Partii Pracy i Konserwatystow (brak inwestycji praktycznie we wszystko), doprowadzily do zubozenia Brytyjczykow.
Ja nie wiem czy Unia jest/byla darem dla UK, co mnie wk*rwia to fakt, ze tworcy Brexitu nie mieli zadnego planu na Brexit, naklamali i zostawili kupe smierdzacego gowna za soba i jeszcze osmielaja sie rznac glupa i wmawiac ludziom, ze taka byla ich wola! Moze sobie w koncu niektorzy uswiadomia, ze SENSOWNEGO PLANU NA BREXIT NIE MA poniewaz nikt o takim nie pomyslal zanim uruchomiono art50!

@Severance:
Przepraszam, ta druga czesc to niechcacy doklejony fragment postu Crisa..... Nieopatrznie moja odpowiedz wcisnalem w srodek jego postu.
Ja sie absolutnie zgadzam z Twoja ocena podloza breksitu, tu w UK - niedoinwestowaniu wielu rejonow, poglebiajacych sie roznicach statusu majatkowego/spolecznego w skali nieobserwowwalnej nigdzie indziej w cywilizowanej Europie, sposob dystrybuawania bogactw ekonomii (i to ekonomii z pierwszej 10-tki swiatowych poteg....)
Dlugo by o tym....
Mnie tez to irytuje, bo cala ta 2-letnia prawie histeria wokol breksitu, w sposob bardzo wygodny dla torysow, oddala zainteresowanie tymi niewygodnymi dla nich faktami.
A jak przyjdzie sie tlumaczyc, to koziol ofiarny gotowy jak znalazl - ONI, czyli Europa (UE)..... Eh
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #10 Ocena: 0

2018-07-17 17:00:54 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

Moze short term to nie chude lata.

Moze nie, a moze nastepne 10lat. Ale jak to sie ma do wiecznosci..i do "wolnosci" jaka uzyskaja ci ktorzy biznes juz zamykaja poniewaz rzad UK nie ma zadnego planu oprocz tego, ze w ciagu jednej nocy pozrywa wszystkie umowy handlowe!

Prawdziwe historie, prawdziwi ludzie: "So pissed off tonight, two years after Brexit vote, finally clear that I must close our manufacturing business."

T.May powiedziala ze smiechem w wywiadzie TV po wizycie Trumpa, ze jego porada na Brexit brzmiala: "pozwij EU!".
Zobaczymy czy sie bedzie dalej smiala jak wlasciciele tych wielkich i tych mniejszych biznesow zaczna pozywac Rzad UK za zniszcenia spowodowane ich kompletna ignorancja!

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,