MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sobota 30 marca 2019 - breksitowy poranek

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 14 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Zygmunt_Merytor

Post #1 Ocena: 0

2018-07-16 19:02:29 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Cytat:

2018-07-16 17:58:22, ZlotaPerla napisał(a):
Cytat:

2018-07-16 16:21:52, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2018-07-16 15:55:56, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):
Obrazek

Ale to jest żart/mem jakiś?

Ja nie wiem co to jest, ale to ostatni imbecylny belkot jaki kiedykolwiek slyszalam.

zgadzam sie w 100% :)
ta niepokojaca rzecz, to to, ze chlopak ma dostep do tych - calkiem waznych, czerwonych guziczkow.... i nie tylko! :-|
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2018-07-17 02:12:36 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2018-07-16 19:02:29, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):
Cytat:

2018-07-16 17:58:22, ZlotaPerla napisał(a):
Cytat:

2018-07-16 16:21:52, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2018-07-16 15:55:56, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):
Obrazek

Ale to jest żart/mem jakiś?

Ja nie wiem co to jest, ale to ostatni imbecylny belkot jaki kiedykolwiek slyszalam.

zgadzam sie w 100% :)
ta niepokojaca rzecz, to to, ze chlopak ma dostep do tych - calkiem waznych, czerwonych guziczkow.... i nie tylko! :-|

Przecież ten człowiek nie tylko nie przeczytał ponoć nigdy żadnej książki ale nawet czytanie gazety to męczy. Typowy czytelnik Daily Mirror. Wielkie tytuły i fotki, i to by było na tyle.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2018-07-17 06:43:28 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-07-16 15:42:08, Kanonier30 napisał(a):
Po części się zgadzam z tezami Jurka. Dodam, że mam pewne wątpliwości w owe "wartości" prezentowane przez Trumpa. Jest po prostu facetem, który wskoczył na fotel w Białym Domy spoza układów politycznych. Natomiast krytyka, która dotyczy Unii - zwróćmy uwagę, nie jest to krytyka konkretnych polityków - potwierdza znikomą wiedzę na temat dramatycznej historii Europy, zwłaszcza naszej, środkowej części.

Trump wodzi się za łeb z premierem Kanady, z Unią, z Chinami...wydaje mi się, że odbywa się to poza kontrolą samego prezydenta US. Może nie bez powodu został przedstawiony w Londynie, jako bobas w pieluszce...? *DONT_KNOW*

Rozpad Unii, to nie będzie tragedia Niemiec. Obawiam się, że również Rzeczpospolitej, gdzie przez 45 lat pokolenia walczyły, aby uwolnić się od sowieckiej okupacji. Żaden sojusz z USA firmowany przez Trumpa nie będzie gwarantem bezpieczeństwa Polski i koniunktury gospodarczej. Jako jeden z kilku krajów Unii (obok Rumunii czy Bułgarii) nadal jesteśmy objęci obowiązkiem wizowym...to taka dygresja...aby uświadomić miejsce w szeregu. Kto ubiegał się o wizę i rozumie "klimat"?
Ta znienawidzona Unia stworzyła szereg praw, jak Karta Praw Podstawowych, które chronią nasze tyłki w innych krajach, a w US - przy obecnej polityce imigracyjnej Trumpa jesteśmy, jako Polacy, poniżej poziomu Latynosów. Taką też "pozycję" mamy w świecie kreowanym przez Donalda....

Nie wierzę w opcję Międzymorza (alternatywa dla Unii), do której tak naprawdę nie ma w Europie Środkowej znacznego poparcia. W relacjach z Ukrainą, gdzie ideologią narodową staje się wspomnienie OUN-UPA? Unia leży w interesie narodowym Polski. Kwestią kolejną jest oczywiście reforma Komisji (która wchodzi w "buty" Rady czy Parlamentu) i rządów osi Paryż-Berlin.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 16-07-2018 15:52 ]

Zgoda, UE jest w interesie Polski jak najbardziej. Tyle, ze przestaje byc w interesie np. Wloch i innych krajow, gdzie popularnosc zyskuja sily antyunioeuropejskie (i trudno sie nie zgodzic patrzac, na bezrobocie wsrod mlodych we Wloszech). Dla nas gwarant dobrej wspolpracy z Niemcami i reszta Europy tez sie juz konczy, zobacz co znaczy solidarnosc europejska jak Polacy przejmuja rynki np.transportu czy mebli (przepchneli przeciez przepisy o pracownikach delegowanych co udupi nasze firmy).

Stacjonowanie amerykanskich wojsk na terenie Niemiec ma wciaz swoj polityczny wymiar i jest konsekwencja trzymania za ryj mocarstwowych aspiracji Berlina. Ten glupi Trump, co zarobil miliardy i zostal prezydentem USA a nawet kurka gazety nie przeczyta (to dopiero zabawna opinia) wie, ze musi odbudowac i wzmocnic gospodarke (pewnie bedzie jakas wojna) by utrzymac hegemonie USA i pokonac coraz mocniejsza gosp. Niemiec. Z chinami nie ma raczej szans, tu woli isc na balans i podzial lupow.

Dlatego wzywam wszystkich oczytanych i madrzejszych od Trumpa by zarobili pare miliardow, sfinasowali sobie sami kampanie wyborcza i wygrali wybory w takiej biednej PL (a ci z paszportem UK moga np. zalozyc partie, wygrac wybory i zostac premierem uniewazniajac brexiit).

Chyba, ze bedzie wstrzas na scenie politycznej w UK i pan komunista Corbyn zrobi taki deal, ze UK formalnie nie bedzie w UE ale placic bedzie jeszcze wiecej zachowujac te same prawa gospodarcze co kraj czlonkowski. A na NHS znajdzie pieniadze jak dowali np. podatek od luksusu czyli podatek ogrodkowy dla wszystkich posiadaczy kawalka trawy lub plyt chodnikowych z tylu swojego domu.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2018-07-17 07:04:36 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zabawnie sie czyta ludzi ktorzy robia z niego imbecyla a pozniej skoro swit wybiegaja ze swoich norek i leca do pracy splacac przez kolejne 20lat swoje wymarzone 80metrow : )

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #5 Ocena: 0

2018-07-17 08:03:23 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Cytat:

2018-07-17 07:04:36, cris82 napisał(a):
zabawnie sie czyta ludzi ktorzy robia z niego imbecyla a pozniej skoro swit wybiegaja ze swoich norek i leca do pracy splacac przez kolejne 20lat swoje wymarzone 80metrow : )

Zabawne jak Ty wiele wiesz o ludziach!
No i co za precyzja odnosnie oszacowanego metrazu tych norek :)

[ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 17-07-2018 08:04 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2018-07-17 08:42:45 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

w kontekscie tego co osiagnal trump tak to wlasnie wyglada... co by o nim nie mowic postawil sobie za cel prezydenture i to kolejny sukces w jego zyciu a przeciez "caly swiat" znal go przed wyborami jako genialnego biznesmena
i teraz ktos probuje mu dorysowac ogrodniczki w komplecie z widlami do jego wizerunku naprawde trzeba miec sporo "odwagi" zeby to robic publicznie hehe

odrazu na mysl przychodzi mi ten slynny filmik z amerykanskiego talk show gdzie jedna babka wytypowala go na prezydenta a lewicowa czesc gosci razem z prowadzacym malo nie pospadali z krzesel ze smiechu...

ja rozumiem jego polityke sytuacja przypomina nasza na przykladzie bankow nie mozna ich opodatkowac bo koszty przelozone zostana na klienta a nie moga zostac pokryte z 19miliardowego zysku tych bankow : )

wszedzie banki moga placic podatki tylko nie w pl bo to" dla naszego dobra" ; )))
i wez z tym walcz jesli polowa spoleczenstwa wierzy ze to dla ich dobra...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 17-07-2018 08:44 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2018-07-17 10:17:50 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Ogrodniczki ogrodniczkami - sa tacy co twierdza, ze gazety nie przeczyta :) A miliardy zarobil bedac analfabeta chyba, to dopiero wyczyn.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2018-07-17 10:24:48 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

najlepsze sa ostatnie newsy z gw czytajac ten belkot wybaczcie ale nie idzie tego inaczej nazwac mozna wywnioskowac ze trump mial poleciec na spotkanie z putinem zeby potwierdzic ze wygral wybory tylko dzieki putinowi i jest rosyjskim pionkiem

a nie robiac tego udowodnil ze wlasnie tak jest i wystawil sie na smiesznosc : ))
zapomnieli tylko dodac ze nigdy nie przeczytal zadnej ksiazki wiec artykul nie jest do konca kompletny hehe

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #9 Ocena: 0

2018-07-17 11:13:13 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Cytat:

2018-07-17 10:17:50, Jurny_Jurek napisał(a):
Ogrodniczki ogrodniczkami - sa tacy co twierdza, ze gazety nie przeczyta :) A miliardy zarobil bedac analfabeta chyba, to dopiero wyczyn.

niezupelnie klasyczny "american dream", biorac pod uwage, ze mial ojca milionera. prawda?

Fred Trump:
"One of the richest people in America in the 1970s, Fred Trump built a real estate empire developing apartments for middle-class families in Brooklyn, Queens and Staten Island after World War II. After the younger Trump graduated from the University of Pennsylvania's Wharton School in 1968, he joined his dad’s firm and, in 1971, took over the business. "

za:
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/02/29/the-myth-and-the-reality-of-donald-trumps-business-empire/?noredirect=on&utm_term=.4900ec85c95d

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #10 Ocena: 0

2018-07-17 11:35:36 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Ja bym tak nie piał z zachwytu.
Gość nie zbudował firmy od podstaw.
Miał miliony od ojca i układy biznesowe ojca.
Do tego za jego tak zwany sukces zapłacili wiele razy akcjonariusze, udziałowcy. I to nie kilka milionów a poszło w kilka miliardów w bankructwa.

On taki "patriota" gdy ojczyzna potrzebowała, akurat wtedy za każdym razem dostawał odroczenie.
Podobno miał ostrogę piętową która zaraz po wojnie mu się wygoiła.:-8
Masz kasę tatusia to wykupisz się z patriotyzmu.

Tak mi się skojarzyło.
problem-kolano, pięta może żebro.

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,