MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sobota 30 marca 2019 - breksitowy poranek

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 13 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2018-07-15 12:36:49 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2018-07-14 23:58:04, Mustafa1975 napisał(a):
Lipa jest z tym ze te Junkery czy Timermansy przeginają pale. Europą idzie w złym kierunku i robi wszystko żeby się rozpadła.

Pytanie czy są aż tak głupi, że tego nie widzą czy może to jest celowe?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla

Post #2 Ocena: 0

2018-07-15 12:45:10 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Chyaba celowe, nie można być aż tak głupim, tylko po co robić z siebie takiego kretyna.

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #3 Ocena: 0

2018-07-15 14:25:46 (7 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Jak już piszecie o Junckerze

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 15-07-2018 14:28 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2018-07-15 16:33:57 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Pisałem już wcześniej, Trump w inetersie USA rozgrywa UK na osłabienie Niemiec, stąd negocjuje i zmienia niekorzystne dla USA umowy handlowe z UE. Uda się z UK, będzie dalej lobbował w innych krajach bo to jest w interesie hegemonii gospodarczej USA. Rozpad UE to dramat dla Niemiec i każdy kto ma trochę pojęcia o UE i strefie euro o tym wie (a nie wierzy w mit dobrej Brukseli bezinteresownie dającej na nowe autostrady).

Stąd ta wizyta i presja. No i oczywiście, że Trump nie jest kochany przez rządzących i większość sił politycznych w tym kraju. Prezentuje inne wartości i w życiu nie powiedziałby głupim amerykanom, że np. zamachy terrorystyczne to część życia w wielkim mieście.

Obawiam się, że Niemcy mogą te potyczkę przegrać, wystarczy że wypadnie z ue jeden kraj ze strefy euro.

Przeciwnicy Trumpa w tym kraju to oczywiscie elita:

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 15-07-2018 17:08 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2018-07-16 15:42:08 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Po części się zgadzam z tezami Jurka. Dodam, że mam pewne wątpliwości w owe "wartości" prezentowane przez Trumpa. Jest po prostu facetem, który wskoczył na fotel w Białym Domy spoza układów politycznych. Natomiast krytyka, która dotyczy Unii - zwróćmy uwagę, nie jest to krytyka konkretnych polityków - potwierdza znikomą wiedzę na temat dramatycznej historii Europy, zwłaszcza naszej, środkowej części.

Trump wodzi się za łeb z premierem Kanady, z Unią, z Chinami...wydaje mi się, że odbywa się to poza kontrolą samego prezydenta US. Może nie bez powodu został przedstawiony w Londynie, jako bobas w pieluszce...? *DONT_KNOW*

Rozpad Unii, to nie będzie tragedia Niemiec. Obawiam się, że również Rzeczpospolitej, gdzie przez 45 lat pokolenia walczyły, aby uwolnić się od sowieckiej okupacji. Żaden sojusz z USA firmowany przez Trumpa nie będzie gwarantem bezpieczeństwa Polski i koniunktury gospodarczej. Jako jeden z kilku krajów Unii (obok Rumunii czy Bułgarii) nadal jesteśmy objęci obowiązkiem wizowym...to taka dygresja...aby uświadomić miejsce w szeregu. Kto ubiegał się o wizę i rozumie "klimat"?
Ta znienawidzona Unia stworzyła szereg praw, jak Karta Praw Podstawowych, które chronią nasze tyłki w innych krajach, a w US - przy obecnej polityce imigracyjnej Trumpa jesteśmy, jako Polacy, poniżej poziomu Latynosów. Taką też "pozycję" mamy w świecie kreowanym przez Donalda....

Nie wierzę w opcję Międzymorza (alternatywa dla Unii), do której tak naprawdę nie ma w Europie Środkowej znacznego poparcia. W relacjach z Ukrainą, gdzie ideologią narodową staje się wspomnienie OUN-UPA? Unia leży w interesie narodowym Polski. Kwestią kolejną jest oczywiście reforma Komisji (która wchodzi w "buty" Rady czy Parlamentu) i rządów osi Paryż-Berlin.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 16-07-2018 15:52 ]

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #6 Ocena: 0

2018-07-16 15:55:56 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Sluchaliscie jego konferencji prasowej?
Naprawde rece opadaja.... nie wiadomo czy usmiechac sie pod nosem czy raczej drzec z przerazenia. Tutaj male wprowadzenie do tego jak funkcjonuje (prawdopodobnie) jego mozg:
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 16-07-2018 15:56 ]

A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2018-07-16 16:21:52 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2018-07-16 15:55:56, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):
Obrazek

Ale to jest żart/mem jakiś?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2018-07-16 16:46:29 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Trump nie jest z układów politycznych.
Jest z układów biznesowych.
I nie wiem co gorsze.
Gdy "bobas" ustalal cła na nadwyżki importowe z Chin ominął jedną najważniejszą.
Tę która by pozwoliła dać pracę tysiącom niewykształconych amerykanów.
Cło na tekstylia.
Ale w okresie kiedy były przygotowywane cła super doradca "bobasa" pewnie szepnął do ucha:
tatusiu tylko nie ciuszki, tylko nie ciuszki.
Właśnie płynie do mnie kontenerowiec wyładowany setkami ton ciuszków sygnowanych logiem " Ivanka" a drugi właśnie się ładuje.
Kiedy to piszę ten pierwszy kontenerowiec już został rozładowany w usa, a ten drugi pewnie już płynie.
Tajemnicą poliszynela jest przygotowywanie następnych ciuszków dla amerykanów.
Dodać trzeba że w tym czasie ograniczenia które wprowadzili jako kontr cła Chińczycy na interesy amerykanów ominęły interesy Ivanki.

Miech mi ktoś mówi jeszcze że "bobas " dba o Amerykanów.
Takiego wała.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 16-07-2018 16:47 ]

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #9 Ocena: 0

2018-07-16 17:24:07 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

hej SweetLiar!
obawiam sie, ze to nie zart... :)
tutaj zrodlo:

www.theguardian.com/us-news/2018/jul/15/trump-reveals-the-queens-private-views-on-brexit

a tutaj konferencja z udzialem jego i may:

smieszno i straszno....[:-}

a cytat z tego nie-mema, pochodzi z wywiadu udzielonego przez niego jednemu z jego fanow (p. morgan):

TRUMP spoke with PIERS MORGAN aboard Air Force One before flying from London to Glasgow. MORGAN: “The skeptic in me would say: ‘What is the incentive for America to do a great deal with the United Kingdom?”

TRUMP: “‘We would make a great deal with the United Kingdom because they have product that we like. I mean they have a lot of great product. They make phenomenal things, you know, and you have different names -- you can say ‘England’, you can say ‘UK’, you can say ‘United Kingdom’ so many different -- you know you have, you have so many different names - Great Britain. I always say: ‘Which one do you prefer? Great Britain? You understand what I’m saying?”

MORGAN: “You know Great Britain and the United Kingdom aren’t exactly the same thing?”

TRUMP: “Right, yeah. You know I know, but a lot of people don’t know that. But you have lots of different names. The fact is you make great product, you make great things. Even your farm product is so fantastic.” https://dailym.ai/2KWZ28a

zycie przerasta kabaret niekiedy ....

[ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 16-07-2018 17:37 ]

A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #10 Ocena: 0

2018-07-16 17:58:22 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Cytat:

2018-07-16 16:21:52, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2018-07-16 15:55:56, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):
Obrazek

Ale to jest żart/mem jakiś?

Ja nie wiem co to jest, ale to ostatni imbecylny belkot jaki kiedykolwiek slyszalam.

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,