MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sobota 30 marca 2019 - breksitowy poranek

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 12 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2018-07-10 14:56:26 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Na szczescie za bycie oportunistycznym klaunem do wiezien jeszcze nie wsadzaja, zwlaszcza gdy zawiedziony tlum mialby dyktowac, kto na to zasluguje.

Dlatego o wsadzaniu do wiezien decyduje prawo i kodeks karny a nie sympatie polityczne wobec procesu, ktory sie nie zakonczyl i nikt nie zna potencjalnych skutkow.

Wiem o czym mowie, w 2015 roku grupa ekspertow na tym forum zyczyla Kaczynskiemu wiezienia bo jego polityka 500+ doprowadzi do bankructwa Polski jyz w 2018. A wzrost rekordowy, wplywy rekordowe a bezrobocie najnizsze. Dobrze, ze Kaczynskiego nie zamkneli.

Ja tam sobie spokojnie poczekam na wyniki negocjacji zamiast wzywac do procesow politycznych. Bo trzeba z Boryskiem do pudla wsadzic tez 17mln glosujacych za brexitem, dla ktorych nie ma usprawiedliwienia ,,ze nie wiedzieli".
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2018-07-10 16:16:23 (7 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Johnson nie jest zadnym oportunistą. Jest wyrafinowany w swojej grze - wie, że na Brexicie może wypłynąć. Ludzie, którzy są wykształceni i mają dostęp do informacji, wiedzą jakie skutki przyniesie Brexit. Wie i Johnson - nagrali go jak o tym mówił.
Natomiast ci co głosowali za Brexitem? Rozejrzyjcie się po swoich "warehouse" i zobaczcie kto i dlaczego zagłosował za Brexitem. Oni akurat nic nie wiedzieli i nic nie wiedzą. Zagłosowali za tęsknotą za Wielką Brytanią której co prawda nigdy nie widzieli ale znają z opowieści.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 10-07-2018 16:29 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2018-07-10 16:18:58 (7 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:
Pelna zgoda! Niestety za bycie oportunistycznym klaunem do wiezien jeszcze nie wsadzaja.
Wlasnie czytam: “Possum rescued after getting head stuck in Nutella jar”. (pozwolilam sobie zmienic tytul artykulu)

Co tam metafory. Moim zdaniem wystarczyłoby posadzić przy stole takich jak Farage i zapytać jak on by poprowadził negocjacje z UE. Nabrałby wody w usta, albo zacząłby opowiadać bajki.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2018-07-10 16:47:02 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-07-10 16:16:23, daavid napisał(a):
Johnson nie jest zadnym oportunistą. Jest wyrafinowany w swojej grze - wie, że na Brexicie może wypłynąć.

Za slownikiem PWN:
Cytat:
"oportunista «człowiek bez zasad, przystosowujący się do okoliczności dla doraźnych osobistych korzyści» "

No to chyba dobrego okreslenia uzylam?
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2018-07-10 17:27:54 (7 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2018-07-10 16:47:02, Severance_ napisał(a):
Cytat:

Johnson nie jest zadnym oportunistą. Jest wyrafinowany w swojej grze - wie, że na Brexicie może wypłynąć.

Za slownikiem PWN:
Cytat:
"oportunista «człowiek bez zasad, przystosowujący się do okoliczności dla doraźnych osobistych korzyści» "

No to chyba dobrego okreslenia uzylam?

Przyznaję bez bicia. Masz rację.

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #6 Ocena: 0

2018-07-11 10:12:14 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Doomsday preparation czas zaczac :)
Rzad w Londynie juz to robi:

"Theresa May has ordered “no deal” planning “to step up” — with the government poised to start unveiling some of the 300 contingency measures in the coming weeks.
AFP or Licensors Theresa May and her cabinet have drawn up plans to stockpile processed food in the event of a ‘no deal’ Brexit
At last week’s Chequers summit, Brexiteer ministers demanded more be done to prepare for Britain leaving the EU out without a new arrangement in place.
The Sun can reveal that includes emergency measures to keep Britain’s massive food and drinks industry afloat – including stockpiling ahead of exit day on 29 March next year.
More than £22 billion worth of processed food and drinks are imported in to the UK – 97 per cent from the EU – in an industry that keeps 400,000 workers employed in the UK.
Similar stockpiles are also being prepared for medical supplies amid fears of chaos at British ports next year.

https://newsamed.com/ministers-draw-up-secret-plans-to-stockpile-processed-food-in-case-of-a-no-deal-brexit/

Obrazek

moja piwniczka 28 marca [:-}

[ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 11-07-2018 10:14 ]

A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #7 Ocena: 0

2018-07-11 11:55:12 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Napisałem w wątku, gdzie użytkownicy zamierzają kupić obecnie dom w Wielkiej Brytanii. Stąd nie chcę się powtarzać. Przede wszystkim dostrzegam, że większość osób - obywateli Unii - nie rozumie konsekwencji "no deal".

Także przypominam beztroskim "marzycielom" (celowo zapożyczone z wydarzeń w US), że wszelkie gwarancje prawne do zamieszkania, życia i pracy, ujęte jako "settle status" dla EEA citizens, są elementem planowanej umowy pomiędzy Unią i Zjednoczonym Królestwem.
Wyjście bez umowy oznacza, że wszyscy nie-Brytyjczycy pozostają pod regulacjami brytyjskiego prawa imigracyjnego. Nie będzie żadnego powoływania się na traktaty czy umowy unijne.

Także nie chcę ironizować, ale przed robieniem zapasów, to warto się zastanowić czy zdążymy spożyć zawartość nim do skrzynki trafi uprzejma prośba o opuszczenie Zjednoczonego Królestwa.
Jeśli ktoś przypuszcza, że będąc przy władzy Jacob Ress-Mogg, Boris Johnson, Nigel Farage udzielą gwarancji obywatelom krajów unijnych, jak zrobił to obecny gabinet, to naprawdę jest... wielkim optymistą.
Oczywiście nie będzie masowych deportacji, gdyż określa to dokładnie Artykuł 4 w Protokóle 4 Konwencji Praw Człowieka (Rada Europy), ale będzie to pewien etapowy proces uniemożliwiania korzystania z opieki zdrowotnej itd. "Wypychania" poprzez tworzenie biurokratycznych barier dla osób nie posiadających brytyjskiego obywatelstwa.

Ps.
observer_haters, bo tak pojechałeś po mnie, jak po dzikiej kobyle... :-]. Jeśli taki scenariusz byłby dla mnie... Niestety, po części Cie rozczaruję - skoro już tak osobiste wątki raczyłeś wyciągnąć - nie mam nikogo w Polsce. Toteż ani wyjeżdżać urlopowo czy na stałe nie mam gdzie. Może jakbyś z dwa lata posiedział sam w czterech ścianach, to wtedy po części wiedziałbyś o czym "pierniczę".
Tutaj też nie ma ciotek, wujków, teściowych, ani gromady dzieciaków. Tak ułożyłem sobie życie i takie mam konsekwencje - jak każdy z Nas.

"...bez walki..." - już się nawalczyłem w swoim życiu. Zostawiam pole młodszym. "...bez kasy..." chętnie oddam kalectwo za zdrowie.

Ja przyjąłem komfortową postawę - cyniczną. Co miałbym zrobić? Dla mnie poranków jeszcze dużo zostało do marca. Nie mogę Ci dać odpowiedzi teraz - w lutym chętnie powrócę do kwestii. Jak długo nie odpowiem, to znakiem że już jestem po prywatnym "exicie". Cokolwiek to nie byłoby - brytyjski Brexit mnie już nie dotyczy.

*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 11-07-2018 12:38 ]

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #8 Ocena: 0

2018-07-14 16:16:31 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Czy mi sie tylko wydaje, czy Trump swoja wizyta "pomoże" (cudzyslow poniewaz nie mam pojecia czy to bylo zaplanowane, czy wypadek przy pracy) T.May przepchnac BINO- Brexit tylko z nazwy..?
Donald Trump jest nie i tak wyjatkowo nie lubiany w Wilekiej Brytanii, ale jego obrazliwy wywiad dla The Sun, a pozniej odkrecanie wszystkiego i oficjalne przyznanie, ze..a) Chequers deal nie zamyka mozliwosci handlu z USA, b) T.May nie moze po prostu przerwac negocjacji (She can't walk away, because then she's stuck), zalatwily chyba wlasnie deliryczny sen Brexitowcow o "preferential treatment" nie tylko z USA ale i z cala reszta swiata..?

Cytat:

2018-07-11 10:12:14, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):
Doomsday preparation czas zaczac :)
Rzad w Londynie juz to robi:

A energie dla Irlandii Polnocnej beda w garnuszkach z Afganistanu przywozic : electricity generators on barges in sea *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 14-07-2018 16:20 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #9 Ocena: 0

2018-07-14 19:11:14 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Cytat:

Johnson nie jest zadnym oportunistą. Jest wyrafinowany w swojej grze - wie, że na Brexicie może wypłynąć. Ludzie, którzy są wykształceni i mają dostęp do informacji, wiedzą jakie skutki przyniesie Brexit. Wie i Johnson - nagrali go jak o tym mówił.
Natomiast ci co głosowali za Brexitem? Rozejrzyjcie się po swoich "warehouse" i zobaczcie kto i dlaczego zagłosował za Brexitem. Oni akurat nic nie wiedzieli i nic nie wiedzą. Zagłosowali za tęsknotą za Wielką Brytanią której co prawda nigdy nie widzieli ale znają z opowieści.

Nadrabiam zaległości w czytaniu.
Masz całkowitą rację.
Mam klientów po szkołach pracujących w city i oni wiedzieli co to brexit i nie głosowali na to. Teraz mają z tym kupę problemów bo żyją w zawieszeniu co będzie?
Mają drogie domy w Londynie a czeka ich możliwość przeprowadzki do Frankfurtu bo takie mają zapowiedzi od firmy matki. I co zrobić jeśli chcą zachować ten sam poziom zarobków?
Mam też takich co maja małe firmy a mają też klientów z poza UK.
Ci nigdy by teraz nie zagłosowali za brexitem po tym co się dowiedzieli i jak byli zmanipulowani.
Ale oni skończyli najwyżej college .
Oni nawet nie wiedzą co to Schengen.
A kontrole sa na granicy dla tego że to tylko UK wyspa.

A Borys to cwaniaczek który działa dla ludzi dopiero wtedy gdy jest przyparty do muru.
Wiem bo pamiętam jak zachował się po pytaniach mojej żony na temat jego pracy dla dobra londyńczyków, a przy tym były opozycyjne do niego media.
A było to w czasie kampanii na drugą kadencję.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 14-07-2018 19:14 ]

Do góry stronyOffline

Mustafa1975

Post #10 Ocena: 0

2018-07-14 23:58:04 (7 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Lipa jest z tym ze te Junkery czy Timermansy przeginają pale. Europą idzie w złym kierunku i robi wszystko żeby się rozpadła.

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,