MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

A gdyby tak rzucic to wszystko i wyjechac... w Midlandy ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Melanija

Post #1 Ocena: 0

2018-04-11 14:04:15 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-04-11 12:38:08, Melanija napisał(a):

Jakie są obecnie takie normalne zarobki w Londynie? Nie mówię o jakiś specjalizacjach typu IT, ale taki rzemieślnik ... np. lakiernik ile dostanie za godzinę pracy? albo człowiek w branży np. logistycznej od papierów i uzupełniania danych?

A może ktoś mi odpowiedzieć? ktoś się orientuje?
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cyp3k

Post #2 Ocena: 0

2018-04-11 14:35:43 (7 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-1970

Moze inaczej...
nie otrzymalem ani jednego zaproszenia na interview z oferta ponizej 50k gwoli scislosci - oczywiscie z rejony Midlandow. Wiec zakladam ze az tak zle to nie jest ;-)
Ale nie o tym rozmowa...

Natomiast bardzo dziekuje za obiektywna opinie nt council estates. Na pewno bede teraz patrzyl troche inaczej na tego typu osiedla i zwroce szczegolna uwage na ich polozenie oraz komunikacje z wiekszymi miastami czy strefami rozrywki.
Choc oczywiscie gra to raczej drugie skrzypce bo zawsze mam jednak samochod. :-)

To co mi zaimponowalo w tych rejonach to wzgledna bliskosc do Peak District czy Snowdonia. Do tego jest bardzo fajny basen na ksztalt tropical island w samym Stoke. Duzo kin i restauracji.
Jeszcze park rozrywki pod samym Nottingham - nie pamietam teraz nazwy, chyba Alton Towers ? Na imprezy nie chodze wiec kluby i dyskoteki sa mi obojetne ;-)
Sporo Zoo Safari itp rozrywek.
Wypada do duzo lepiej niz Kent w ktorym obecnie mieszkam. I co weekend trzeba sie drapac w glowe dokad pojechac sie rozerwac troche.

Do góry stronyOffline

cyp3k

Post #3 Ocena: 0

2018-04-11 14:44:12 (7 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Przejrzalem dla Ciebie oferty z ww sektora w Londynie i najblizszych okolicach i tak np. malarz czy lakiernik na godzinowce dostanie ok 14F do 16F. Na etacie przewazaja oferty w granicach 25k rocznie.
Decorator/Painter z Vanem firmowym moze liczyc na 25k do 30k zaleznie od... ;-)

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #4 Ocena: 0

2018-04-11 14:44:44 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Nigdy nie byłam w Stoke on Trent ... ale do Leicester, to ja bym się nie przeprowadziła ;-)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2018-04-11 14:47:32 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jakby to powiedziec, zaproszenia i widelki sa, ale...
Z czasem,w trakcie rozmow mozna sie dowiedziec, jaka jest faktyczna stawka, czesto sama firma w pewnym momencie rekrutacji deklaruje sie,ze szuka mozliwie taniego czlowieka ;).
Tyle z praktyki, chociaz na wstepie ladnie wyglada.
Dla przykladu na Manchester i okolice do 50mil w tej chwili jest bodajze 1 sensowna oferta dla security/network w granicach do 60k.

Peak District jest cudny, swietny na wypady, podobnie Lake District.
Jednak nie samymi wypadami sie zyje, masz wrazenie, ze jest duzo atrakcji, bo wszystko nowe, swieze.
Jesli probowac, to na poczatek wynajem pokoju dla jednej osoby, by zobaczyc, jak sie pracuje, mieszka.
Jesli zona tez pracuje, to kwestia pracy dla niej, bez tego moze byc jej ciezko.

Co do Kent, jest troche miejsc do pozwiedzania z dziecmi, z Greater London wlacznie ;).

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #6 Ocena: 0

2018-04-11 15:00:52 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-04-11 14:44:12, cyp3k napisał(a):
Przejrzalem dla Ciebie oferty z ww sektora w Londynie i najblizszych okolicach i tak np. malarz czy lakiernik na godzinowce dostanie ok 14F do 16F. Na etacie przewazaja oferty w granicach 25k rocznie.
Decorator/Painter z Vanem firmowym moze liczyc na 25k do 30k zaleznie od... ;-)

Dziękuję ci, mogłam sama przejrzeć, ale chodziło mi właśnie o realne stawki, a nie z ogłoszenia :-) Czyli mój mąż zarabia londyńską stawkę na prowincji, nie mam się już czym przejmować :-]
A ja też nie narzekam ;-) tylko, że ja mało mam godzin, co i w miesiącu rzutuje.

Do góry stronyOffline

cyp3k

Post #7 Ocena: 0

2018-04-11 15:05:30 (7 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Ja raczej dzialam w przemysle i glownie bawie sie systemami wizyjnymi + data science.
Takze jesli sieci to tylko neuronowe ;-)

Wlasnie dlatego pytam, Londym znamy juz bardzo dobrze, najblizsze okolice rowniez, po prostu robi sie nudno.

Do tego brakuje troche tej natury, w wolnych chwilach zajmuje sie paralotniarstwem wiec Peak czy Snowdonia wolaja mnie jeszcze glosniej, jesli wiesz co mam na mysli... ;-)

Tak czy inaczej, mam ustawione 3 interview w Leicester, Stoke i Burton, zobaczymy ktora miejscowka sie najlepiej obroni.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #8 Ocena: 0

2018-04-11 15:34:53 (7 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Jeśli dostałeś ofertę pracy w Walii w okolicach Snowdonii to ja bym sie nie zastanawiała! Kocham Walię, mogłabym tam mieszkac, żyć, pracować...

Jeśli jest dla ciebie praca w Manchester to w sumie tez niezłe. Manchester ma jakis taki...urok jak dla mnie. Nie wiem czemu...coś mi sie w nim podoba. No i to tez świetny punkt na rożne wypady.

[ Ostatnio edytowany przez: NightFury 11-04-2018 15:38 ]

Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #9 Ocena: 0

2018-04-11 15:36:42 (7 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2018-04-11 11:57:01, karjo1 napisał(a):
Problem chyba raczej w tym, ze dominuja prace za NMW, koszty nieruchomosci nizsze, ale i stawki proporcjonalne.

Niekoniecznie. Sa takie prace ale sa tez i te lepiej płatne.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2018-04-11 17:02:05 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no przeprowadzke do leicester lepiej dobrze przemysl lester to stan umyslu : P

chociaz ja przeprowadzilem sie z bristolu zeby bylo ciekawie sentyment do miejsca z ktorego mialem mase dobrych wspompnien wygral

jak namowilem kumpla zeby sie tu przeprowadzil z britolu to po przyjezdzie powiedzial k...a gdzie ja jestem...

leicester w porownaniu z bristolem jest obrzydliwe ze tak to ujme ale ma swoje plusy ja lubie to miasto czuje sie tu jak w domu i kolega po paru latach tez nie ma zamiatu sie przeprowadzac poznal fajna laske maja dzidzie wiec chyba nie zaluje

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 11-04-2018 17:03 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,