MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Góry wysokie, co im z Wami walczyć każe?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 11 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2018-01-29 15:35:07 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

prawda jest taka ze w innych okolicznosciach zadnego ratunku by nie bylo jak nawijasz jurek o jakis pijaczynkach czy wypadkach na drodze to jest to zwyczajnie smieszne

dzisiaj byl jeden alpinista w tv ktory wychwalal tych ludzi mowiac jednoczesnie ze zadnej wyprawy ratunkowej by nie bylo gdyby nie wyprawa na k2 w tym samym czasie bo potrzebne jest kilka dni do zaaklimatyzowania organizmu

oczywista oczywistosc dla niektorych ze pomoc nalezy sie jak psu buda wlasnie sie kurczy mozna sobie wsadzic w ksiazki jakies ubezpieczenia gdyby nawet byly na rynku

inna jego wypowiedz "ja bym nie podjal tej decyzji o wyprawie za duze ryzyko" "to byla wyprawa bez plany B" widac ze profesjonalisci tez maja wyrobione zdanie i uwazaja ta wyprawe za lekkomyslna decyzje

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 29-01-2018 15:42 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2018-01-29 15:41:54 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Jeszcze raz - oni wszyscy (himalaisci czy alpinisci) maja swiadomosc, ze kazdy raz u gory moze byc ostatnim razem. Jak sa ludzie gotowi ich ratowac i sa pieniadze - to na jasny gwint tutaj medrkujecie juz kolejny dzien? Wy ratujecie, za wazse jest ratowany?

Przyklady, ktore podalem nie sa smieszne. Smieszne jest porownywanie czyjejs pasji do gor do swoich podbojow dup po pijaku a potem zalenia sie na forum, ze sie na kacu trzesie jeden z drugim. Tak , to jest smieszne.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2018-01-29 15:45:42 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

sa smieszne bo ja wiedzac ze cos mi sie stanie na drodze wiem ze w promieniu 50km jest szpital a pomoc bedzie na pstrykniecie palcami a tam nie ma takich opcji to byl tylko fuks ze oni byli 200km dalej czyli amatorszczyzna brak planu co gdyby...

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2018-01-29 16:06:43 (7 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2018-01-29 14:14:15, lulilu1 napisał(a):
Obawiam się że futbol, dupy i alkohol to jednak nie taki sam "rodzaj pasji"...
Rzecz jednakowoż w tym- że człowiek ma prawo wyboru- zarówno pasji życiowej jak i partnera życiowego i ojca swoich dzieci.
Nie można oczekiwać że człowiek magicznie się zmieni po ożenku czy w momencie narodzin dzieci.
Są plany wznowienia akcji ratunkowej...

O to to - hobby- zabrakło mi tego słowa na określenie zainteresowań kolegi;)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>lulilu1</i> 29-01-2018 14:15 ]

Jak to mierzyć?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2018-01-29 16:08:16 (7 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Nie jetsem sympatykiem Jurnego Jurka - ale on tu ma po prostu rację.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kaza10000

Post #6 Ocena: 0

2018-01-29 16:14:30 (7 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

Właśnie ojciec Tomka powiedział, że amerykańskie drony lecą z samego rana do Tomka, namierzą czy żyje.
Nareszcie, nadzieja umiera ostatnia

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2018-01-29 16:22:52 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

a mi nie przeszkadza ze z prywatnej kasy ida ochotnicy ratowac "alpinistow w japonkach" ale okazalo sie ze jednak polski rzad dorzucil 5 groszy do tej akcji a to juz jest nie fajnie
bo przez taka mozliwosc pojawia sie kolejni marzyciele ktorzy beda sie tam pchac w ogole ta akcja spoleczna pokazuje ze mozna isc bo w razie w ludzie sie zrzuca nie ma w tym pierwistka edukacyjnego

idziesz nie przygotowany--->giniesz
jestem ciekaw jak do tej wyprawy sie odniesie ta kobieta i czy autor tego dziennika alpinisty piszac "7 proba pukalismy sie po glowach" mial na mysli to co ja wczesniej piszac ze to nie test na prawojazdy i wejda tam tylko prawdziwi komandosi a reszta lepiej zeby sie nie pchala

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2018-01-29 16:34:26 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Cytat:

2018-01-29 16:14:30, kaza10000 napisał(a):
Właśnie ojciec Tomka powiedział, że amerykańskie drony lecą z samego rana do Tomka, namierzą czy żyje.
Nareszcie, nadzieja umiera ostatnia

Dawno powinni je wykorzystać.
Problem, że jeśli jest przykryty czapą śnieżną termowizja może mieć problem, jedynymi odkrytymi źródłami ciepła są dłonie i twarz.
Teraz zrobią to pewnie za dnia by wstępnie namierzyć namiot a pomocą kamer światła dziennego.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 29-01-2018 16:35 ]

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #9 Ocena: 0

2018-01-29 17:06:04 (7 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Co my byśmy zrobili bez takich ludzi renesansu jak Krzyś- patriota, obrońca życia (wybiórczo co prawda ale jednak!), obrońca moralności, dbający o pierwiastki edukacyjne i nasze portfele ( to nieistotne, że on do tego ani grosza nie dołożył- przecie patriota to dba o portfele polskich podatników)
A jaki wszechstronny- dzięki niemu się dowiemy które pasje są głupie a które nie i jakie decyzje powinniśmy podejmować, co powinien robić Polski rząd i w ogóle wszystkiego się dowiemy;)
Wzruszenie za gardło ściska i łza się w oku kręci...
Ja się dziś dowiedziałam na przykład że Tomek powinien umrzeć - bo to będzie pierwiastek edukacyjny- bez tego pierwiastka, ludzię się rzucą góry zdobywać w japonkach, bo w razie czego nic im się stanie, bo ich uratują za pieniądze Krzysia.
Kurcze człowiek całe życie się uczy i głupi umiera...

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 29-01-2018 17:09 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2018-01-29 17:18:00 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Przestancie prosze wycieczki i mowmy o faktach.

,,ale okazalo sie ze jednak polski rzad dorzucil 5 groszy do tej akcji a to juz jest nie fajnie ''

Polski rzad doklada 5 groszy do wielu akcji, do ewakuowania samolotu turystow bo biuro splajtowalo (a byli przeciez ubezpieczeni), do rehabilitacji glupkow skaczacych do wody po kolana, na akcje wyciagania z wody wedkarza, ktory lowil na zbyt cienkim lodzie itd itp.

Jak ma ,,rzond'' dawac nierobom to niech lepiej pomaga ratowac obywateli, chocby utkneli w odbycie slonia podczas safari. Naiwnym jest wiara, ze truchla pozostawionych na gorze himalaistow odstrasza kolejnych, tak jak palaczy nie odstrasza zdjecie raka jamy istnej na paczce fajek.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,