Str 2 z 2 |
|
---|---|
Maartulla | Post #1 Ocena: 0 2017-11-26 19:06:23 (8 lat temu) |
Z nami od: 09-01-2017 Skąd: Londyn |
Dzieki wielkie za odpowiedz. Znasz jakas agencje w ktorej mozna porozumiec sie najlepiej w jezyku polskim i maja sporo pracy w fabrykach.
|
Twinkle | Post #2 Ocena: 0 2017-11-26 21:39:19 (8 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Ojej Martulla az tak agnecji nie znam bo ja nigdy nie bylam zwolenniczka pracy przez agnecje ale to jest tylko moje zdanie.WIelu ludzi pracuje przez agnecjje.Moja kolezanka pracowala kilka lat temu w NRS wydaje mi sie ze ta agencja zatrudniala ludzi w bardzo duzej dystrybucji Morrissons ktora powstala calkiem niedawno.ALe jadac moim osiedlem widze bardzo duzo ludzi(zwlaszcza ciemnowskorych)ale nie tylko ktorzy maja chyba logo 24/7.
NA pewno jest kilka agnecji w poblizu.Musialabys poszukac. ALe w Bridgwater jest mozliwosc znaleznienia pracy na kontrakt.Oczywiscie 10-13 late temu bylo to o wiele prostsze ale ludzi wciaz tu przyjezdzaja i znajduja prace(rowniez w polskich sklepach,nawet niedawno widzialam ogloszenie ze przyjmuja do polskego sklepu. Moim zdaniem w Bridgwater nie ma problemu z praca.Czy to w szkolnictwie czy kilku innych dzidzinach ale radzilabym sie wczesniej zorientowac.Popatrzec przejrzec oferty na job centre,na indeed etc aha bym zapomniala jest duze zapotzrebowanie na prace jako opiekun osob starszych. Ja osobiscie polecam to miejsce ze wzgledow takich jak; -ciekawe polozenie,blizko do wiekszych miast jak Bristol,Cardiff,Bath,Torkuay,Exeter -bardzo ciakawa okolica do zwiedzaniajak Cheddar albo Glastonbury,Wells.jest mnostwo inetresujacych miejsc,zamki zameczki,palace,riuny -blisko do morza(najblizsza zatoka juz 15 minut,Burnham on Sea,lub Minehead,Kilve Weston Super Mare) -Blisko do lasu,piekne miesjca widokowe i wypoczynkowe jak gril ognisko w lesie itd.. WIelu ludzi dojezdza do pracy do Bridgwater z innych miast(Street,Taunton a nawet jedna z nauczycielek dojezdza do pracy z Bristolu) lake...
|
Netta6 | Post #3 Ocena: 0 2017-11-27 00:45:03 (8 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Cytat: 2017-11-26 09:49:39, Maartulla napisał(a): Witam. Mam zamiar przeprowadzic sie do Bridgwater, czy jest ktos moze z tego miasta, jak wyglada sytuacja z praca, moze ktos polecic dobra agencje pracy w tym miescie zarowno dla mezczyzn i kobiet [ Ostatnio edytowany przez: <i>Maartulla</i> 26-11-2017 10:35 ] Witam przyszłą sąsiadkę ![]() Pracy w Bridgwater w brud, począwszy od tej dla osób bez znajomości angielskiego. Choć wiadomo, że wtedy wybór jest bardzo okrojony. Cała reszta zależy tylko od tego na jakim poziomie znasz język, jakie masz kwalifikacje i doświadczenie. Agencje pracy głównie znajdują się W Taunton ale bezpośrednio też można pytać o pracę. Pracy w magazynach Morrisons nie polecam. Tylko dla zdesperowanych. ![]() Jeżeli nie masz problemu z angielskim to przyjęcia są na serwisie MOTO, w opiece, w Hinkley Point, itp. W Hinkley Point trochę trwa rekrutacja, więc jeśli chcielibyście się tam zatrudnić, to proponowałabym załapać się do jakiejś pracy na początek i tam w między czasie aplikować. Moja córka i dziewczyna mojego syna zajmują się osobami autystycznymi w ich prywatnych domach. Praca nie dla wszystkich, bo trzeba mieć odpowiednie predyspozycje ale jeśli Ty lub mężczyzna o którym piszesz czujecie, że to jest to co chcielibyście robić, to też szukają ludzi. Miasto położone jest w przepięknym rejonie choć samo w sobie szału nie robi. Praktycznie zero atrakcji oprócz licznych siłowni, basenu (a raczej brodzika) i Karnawału Guya Fawkesa, który uważany jest za największy w Anglii, to nic sie tu nie dzieje. Zapomniałam jeszcze o Someset Art Week - wystawy, imprezy publiczne, itp. Kino również pozostawia wiele do życzenia. Mam nadzieję, że coś się zmieni w miarę rozbudowy Hinkley Point. Ostatnio czytałam, że do 2020 roku ma zostać oddany do użytku nowy basen, kolejna siłownia i kino z prawdziwego zdarzenia. Ja traktuję Bridgwater jako sypialnię. Nawet zakupów tu nie robię, bo oprócz banków, sklepów z telefonami, New Look i Next, to innych sklepów nie ma, oprócz supermarketów oczywiście. Zakupy robię albo w Bristolu albo w Street. Bliżej jest do Taunton, ale sklepów już mniejszy wybór, niż w większych miastach. Kiedy chciałabyś przyjechać? Sorki, że tak chaotycznie, ale już późno a ja muszę wcześniej wstać i się spieszyłam troszkę. |
Maartulla | Post #4 Ocena: 0 2017-11-27 10:12:50 (8 lat temu) |
Dzieki Wam dziewczyny. Pytasz kiedy man zamiar sie przepriwadzic, mysle ze po nowym roku, bo jeszcze kilka tygodni i jedziemy na swieta do Polski... Ja obecnie pracuje w biurze w dziale sprzedazy, chcialabym znalezc cos podobnego. Partner mysle ze bedzie potrzebowal pract raczej w fabryce, bo z jezykiem srednio
|
Netta6 | Post #5 Ocena: 0 2017-11-27 12:47:36 (8 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Niech Twój partner doda sobie na FB grupę Polacy w Bridgwater. Nawet dziś były ogłoszenia z pracą.
Odezwij się do mnie jak się przeprowadzicie. Chętnie coś podpowiem. |
|
|
Maartulla | Post #6 Ocena: 0 2017-11-27 14:07:10 (8 lat temu) |
OK. Dziekuje bardzo, przekaze mu. Oczywiscie dam znac. Bedziemy w kontakcie. Pozdrawiam
|