Str 3 z 7 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
niebieskieucho |
Post #1 Ocena: 0 2017-11-26 17:49:44 (8 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat:
2017-11-26 16:06:52, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:
"The proportion was up from 1.7% in 2015, according to Office for National Statistics (ONS) figures published on Wednesday, and it means there were just over 1 million people identifying as LGB in 2016''
Stad wzrost liczby w UK w porownaniu z rokiem 2015. Przeciez wiadomo, ze jeszcze 3-4 lata temu homoseksualisci siedzieli tutaj w piwnicach a lekcje edukacji seksualnej wykladane byly w podziemiu.
W jakim podziemiu? W 2007 (!) roku zabralem rodzine, która mnie odwiedzila, na wycieczke do Brighton. Przez przypadek trafilismy da parade homoseksualistów i innych odmienców, którzy na platformach samochodowych w rytm muzyki na ich tanczyli. Ulice byly totalnie zapchane tymi autami i tlumami ludzi którzy przygladali sie temu widowisku.
Koncze dyskusje, bo jesli ktos ma inne zdanie w tym temacie to nic go nie przekona. A tak przy okazji to soja i kukurydza to najpowszechniej modyfikowane genetycznie rosliny, wiec juz chocby z tego wzgledu niebezpieczne dla zdrowia.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|

|

|
|
|
andyopole |
Post #2 Ocena: 0 2017-11-26 19:21:10 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2017-11-26 17:03:52, niebieskieucho napisał(a):
Cytat: 2017-11-25 20:05:13, andyopole napisał:
Cytat: Nawet nie zacząłem oglądać i nie zamierzam ekscytowac się pierdolami.
To nie jest ekscytacja, tylko spojrzenie na rzeczywistosc. Dopiero Ci zdadza sobie sprawe z tego, kórych dosiegnie takie nieszczescie, którego - znajac zagrozenia - mozna uniknac.
Cytat: Jest tyle ciekawszych rzeczy na świecie.
Siur. Szczególnie jesli nie ma sie trosk. Natomiast inne zainteresowania bledna, gdy zaistnieje koniecznosc borykania sie z tego rodzaju problemem.
Cytat: Homoseksualni były zawsze i wszędzie, już Neron lubił bzyknąć tu i tam, jego plebs podobnie. Arabom generalnie wszystko jedno, koza, owca, jak leci, ich orientacja spowodowana jest tym ze poslubienie kobiety u nich jest kosztowne i nie kazdego stac, a bzykac sie chce. A ze kultura insza i hamulce slabsze to nie bywaja zbyt wybredni.
A ze ich więcej? Kiedyś bali się ujawniać, dziś odwaga staniala.
Otóz maja hamulce. U nich wykrycie u kogos homoseksualizmu jest karane smiercia. Widzialem film dokumentalny jak takich nieszczesników zrzucali z dachu.
Rozlozyles moja odpowiedź na czynniki pierwsze i co z tego wynika? Naprawdę nie potrafisz sobie znaleźć jakiegoś pożytecznego zajęcia. Nie chce mi się naprawdę martwić problemami całego świata. Homoseksualni byli, są i zapewniam Cię, będę nadal. Co my heteroseksualni mamy robić? Zrzucać ich z dachu jak wyznawcy Allacha?
Weź no zobacz czy czasem podwórka nie trzeba pozamiatac albo moze okna umyj? Bedzie Ci sie lepiej spało.
|

|

|
|
Chillileaf |
Post #3 Ocena: 0 2017-11-26 19:45:27 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Nawet jesli, to co? Co za roznica? Nie Twoja dupa, nie Twoja sprawa. Nich ludzie robia co im sie podoba.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #4 Ocena: 0 2017-11-26 22:27:56 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat:
2017-11-26 19:45:27, Chillileaf napisał(a):
Nawet jesli, to co? Co za roznica? Nie Twoja dupa, nie Twoja sprawa. Nich ludzie robia co im sie podoba.
Szkoda ze ci z teczowymi flagami nie maja tyle tolerancji dla marszu niepodleglosci raz w roku " niech kazdy robi co mu sie podoba"- juz tu nie dziala tolerancja maoze dzialac tylko wjedna strone wszystko inne to faszyzm
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2017-11-26 22:38:18 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Moi sasiedzi to chyba jedza/jedli duzo soi w takim razie.
Ale jedno trzeba przyznac - Niebieskieucho ma talent to tytulow przyciagajacych uwage.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
|
lulilu1 |
Post #6 Ocena: 0 2017-11-27 07:35:28 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
Ja widziałam ten marsz niepodległości i tych dzielnych, dumnych patriotów z odwagą ,dumą i poświęceniem wyzywających i atakujących kobiety które mogłyby być ich matkami.
Co do soi powodującej homoseksualizm, nawet nie wiem czy jest sens się wypowiadać, bo założenie jest absurdalne.
Fitoestrogeny mają co prawda wpływ na gospodarkę hormonalną Panów, ale po pierwsze trzeba zjadać hurtowe ilości soi a nie sądze żeby przeciętny Kowalski takowe pochłaniał,poza tym badania stwierdzająca zależność pomiędzy spożywaniem soi a np. problemami z erekcją czy ginekomastią nie mówią nic na temat wzrostu popędu do tej samej płci a wskazują na obniżenie popędu w ogóle.
Panowie szczególnie mają z homoseksualizmem duży problem ,nie wiedzieć czemu.
Nie jest to zjawisko nowe, nie jest przypisane tyko gatunowi ludzkiemu który zresztą na krawędzi wymarcia nie stoi, nie jest to zjawisko mające szkodliwy wpływ na innych niezainteresowanych.
Nie powinno też być niczyim zmartwieniem czy sprawą, dopóki nie dotyczy bezpośrednio nas samych.
Przestańmy dzielić ludzi na lepszych i gorszych- historia udowadnia,że to się źle kończy.
Tak mnie się wydaje.
Szacunek powinien być dla drugiego człowieka, dla inności wszelakiej która krzywdy nie czyni.
Słowo **** mi się nie podoba.
Ma pejoratywny wydźwięk i z założenia ma być obraźliwe.
Kaleka też opisuje osobę niepełnosprawną a jednak nikt tego słowa nie używa.
Uwaga moderatora: Post edytowany. tyniek.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #7 Ocena: 0 2017-11-27 10:26:35 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2017-11-25 20:36:26, tyniek napisał(a):
Zwróćcie uwagę na fakt,...
No wlasnie, zwróćcie uwagę na fakt, ze jak moderator kogos nie lubi (bo na przyklad ktos jest wstretnym ,,pismenem'' a moderator swiatlym antykaczysta), to bedzie przeszkadzac zdjecie transparentu z marszu feministek na ktorym stalo ,,Moja cipa, moja sprawa'' (zdjecie usuniete, komentarz o naruszeniu regulaminu punkt sru tu, prywatna wiadomosc z ostrzezeniem).
A jak juz lubiany forumowicz ze wspolnych pogaduszek uzywa takich okreslen:
Cytat:
2017-11-25 20:05:13, andyopole napisał(a):
Nawet nie zacząłem oglądać i nie zamierzam ekscytowac się pierdolami. Jest tyle ciekawszych rzeczy na świecie. **** były zawsze i wszędzie
to moderatorowi to nie przeszkadza. Przeciez to slowo jak kazde inne, spelnia standardy moderatora (bo to koluniu z innych watkow), podyskutujmy sobie wesolutko... Czyzby? Nie tylko media spolecznosciowe i fora banuja takie terminy to uznane jako obrazliwe moga sluzyc do powodztwa sadowego (mniejsza o to czy slusznie - ale tak jest). Niedlugo standardy posuna sie tutaj jeszcze dalej i jedna dyskusja bedzie wygladac tak:
- ,,niebieskie_ucho napisal: .....''
- ,,hahaha, lecz sie na leb ty co ty mi tu o **** jakies spiski uuuaaa''
Natomiast inna tak:
- ,,Jurny-Jurek napisal: ,,na marszu feministek niesiono banery z napisem ,, Moja cipa moja sprawa''...
- ,,uzytkownik J_J dostaje ostrzezenie, komentarz usuniety, doczytaj regulamin albo ban''
I do reszty ,,zdrowych psychicznie'' - moze tak sprobujcie podyskutowac o czyms, z czym sie nie zgadzacie i o czym nie macie pojecia na argumenty robiac chociaz minimum wysilku i riserczu? A nie - nie chce mi sie nawet ogladac, **** sa i byly, lecz sie... Uwaga moderatora: Post edytowany. tyniek. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
andyopole |
Post #8 Ocena: 0 2017-11-27 11:15:23 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2017-11-27 10:26:35, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:
2017-11-25 20:36:26, tyniek napisał(a):
Zwróćcie uwagę na fakt,...
No wlasnie, zwróćcie uwagę na fakt, ze jak moderator kogos nie lubi (bo na przyklad ktos jest wstretnym ,,pismenem'' a moderator swiatlym antykaczysta), to bedzie przeszkadzac zdjecie transparentu z marszu feministek na ktorym stalo ,,Moja cipa, moja sprawa'' (zdjecie usuniete, komentarz o naruszeniu regulaminu punkt sru tu, prywatna wiadomosc z ostrzezeniem).
A jak juz lubiany forumowicz ze wspolnych pogaduszek uzywa takich okreslen:
Cytat:
2017-11-25 20:05:13, andyopole napisał(a):
Nawet nie zacząłem oglądać i nie zamierzam ekscytowac się pierdolami. Jest tyle ciekawszych rzeczy na świecie. **** były zawsze i wszędzie
to moderatorowi to nie przeszkadza. Przeciez to slowo jak kazde inne, spelnia standardy moderatora (bo to koluniu z innych watkow), podyskutujmy sobie wesolutko... Czyzby? Nie tylko media spolecznosciowe i fora banuja takie terminy to uznane jako obrazliwe moga sluzyc do powodztwa sadowego (mniejsza o to czy slusznie - ale tak jest). Niedlugo standardy posuna sie tutaj jeszcze dalej i jedna dyskusja bedzie wygladac tak:
- ,,niebieskie_ucho napisal: .....''
- ,,hahaha, lecz sie na leb ty co ty mi tu o **** jakies spiski uuuaaa''
Natomiast inna tak:
- ,,Jurny-Jurek napisal: ,,na marszu feministek niesiono banery z napisem ,, Moja cipa moja sprawa''...
- ,,uzytkownik J_J dostaje ostrzezenie, komentarz usuniety, doczytaj regulamin albo ban''
I do reszty ,,zdrowych psychicznie'' - moze tak sprobujcie podyskutowac o czyms, z czym sie nie zgadzacie i o czym nie macie pojecia na argumenty robiac chociaz minimum wysilku i riserczu? A nie - nie chce mi sie nawet ogladac, pedaly sa i byly, lecz sie...
A co mam klepać "homoseksualista"? Za długi wyraz. Gej to po zagranicznemu a **** to staropolski wyraz, wszystkim znany, można rzec.... narodowy.
Wrzuć na luz chlopie... Uwaga moderatora: Post edytowany. tyniek.
|

|

|
|
gosian |
Post #9 Ocena: 0 2017-11-27 11:27:17 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Jurny_Jurek, przecież tu od dawna jest nierówne traktowanie. W zależności czy i gdzie trzymasz palec. Nie mówię tu o wszystkich modach oczywiście. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Jurny_Jurek |
Post #10 Ocena: 0 2017-11-27 13:09:46 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2017-11-27 11:15:23, andyopole napisał(a):
A co mam klepać "homoseksualista"? Za długi wyraz. Gej to po zagranicznemu a pedał to staropolski wyraz, wszystkim znany, można rzec.... narodowy.
Wrzuć na luz chlopie...
Przeciez dalem w nawiasie, ze nie wnikajac czy slusznie. Nie bede sie rozwodzil, czy ,,staropolski ****'' jest mniej obrazliwy niz ,,moja cipa'' z publicznej demostracji. Zwracam uwage na podwojne standardy.
Chyba, ze moderacja dokona wysilku w postaci dozwolonych okreslen i stopnia zwycieczkowania personalnego - przeciez tu sa tolerowane zwroty ,,****'' a nawet przeklenstwa. Wroc - moze nie tolerowane tylko subtelnie przemilczane w stylu: komentarz dodany juz po wulgaryzmach a potem: ,,oh nie zauwazylem, nie siedze na forum 24h i nie czytam kazdego watku''.
Cytat:
2017-11-26 17:49:44, niebieskieucho napisał(a):
2017-11-26 16:06:52, Jurny_Jurek napisał(a):
"The proportion was up from 1.7% in 2015, according to Office for National Statistics (ONS) figures published on Wednesday, and it means there were just over 1 million people identifying as LGB in 2016''
Stad wzrost liczby w UK w porownaniu z rokiem 2015. Przeciez wiadomo, ze jeszcze 3-4 lata temu homoseksualisci siedzieli tutaj w piwnicach a lekcje edukacji seksualnej wykladane byly w podziemiu.
W jakim podziemiu? W 2007 (!) roku zabralem rodzine, która mnie odwiedzila, na wycieczke do Brighton. Przez przypadek trafilismy da parade homoseksualistów i innych odmienców, którzy na platformach samochodowych w rytm muzyki na ich tanczyli. Ulice byly totalnie zapchane tymi autami i tlumami ludzi którzy przygladali sie temu widowisku.
Koncze dyskusje, bo jesli ktos ma inne zdanie w tym temacie to nic go nie przekona. A tak przy okazji to soja i kukurydza to najpowszechniej modyfikowane genetycznie rosliny, wiec juz chocby z tego wzgledu niebezpieczne dla zdrowia.
Alezja tylko odpowiedzialem na te niedorzeczne tlumaczenie uzytkownika grekan:
,,Populacja o orientacjach homo, bi, trans jest s w spoleczenstwach na jednakowym poziomie, w miare wzrostu tolerancji, edukacji coraz wiecej osob nie chce zyc w ukryciu, udawac i przyznaje sie .....dlatego wzrasta ilosc tych o ktorych wiemy z ogolnej liczby w kraju czy na swiecie. Mamy mase znanych osob, ktore jeszcze kilka, kilknascie lat temu musialy sie ukrywac z orientacja gejowska a teraz dopiero w dojrzalym wieku dokonali odkrycia sie.''
Ona twierdzi, ze wzrost orientacji homo jest spowodowany tym, ze ludzie przestaja sie wstydzic. To bylby dobry argument, gdyby to byla jakas arabia saudyjska czy chociaz rosja - ale UK? Przeciez tu sie procz pilkarzy premier league juz nikt nie wstydzi. A tym bardziej nie jest tak, ze w 2015 to sie jeszcze wstydzili a w 2017 juz nie wstydza i robia masowe coming outy. A wzrost jest.
Uwaga moderatora: Post edytowany. tyniek. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|