MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakie opony zimowe bym mogla bezproblemu przejechac przez Niemcy?

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

darraj

Post #1 Ocena: 0

2017-11-05 17:34:26 (8 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Jestem mało aktywnym uczestnikiem forum, (z różnych powodów).Jednak szlag mnie trafia, jak czytam takie opinie jak powyżej(dotyczące opon Dębica).A jakież to testy i gdzie znalezione tak zle oceniają
te opony? Poprosze o linki.Tak się składa że,wymieniałem na początku
roku opony w moim samochodze.Po dość wnikliwym poszukiwaniu i sprawdzaniu opini zdecydowalem się właśnie na Dębice(Dębica Presto
UHP2 225/40/18).Moje przebiegi to 300 mil/tydzeń,i ani jednej mili po autostradzie.Uważam że piszesz bzdury i podpierasz się niesprawdzonymi opiniami.To dobre opony średniej klasy.
"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2017-11-05 17:42:17 (8 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2017-11-01 17:20:40, krakn napisał(a):
Pamiętaj żeby rozmiar był też odpowiedni!

MS albo śnieżynki.
Multiseasons czyli wielosezonowe moga być, ale nie jest to dobre rozwiązanie. Bo to ani na lato ani na zimę. Szybko się ścierają, wady wychodzą podczas hamowania i poślizgu bocznego.
Ale jak się sprawdzi samemu i wie na czym jedzie to można sie dostosować do jakości opon. Osobiście już więcej nie kupię.

Unikaj opon dziwnych marek. Szkoda samochodu i zdrowia. Chinska gumka to jest dobra do mazania w piórniku. Koreańskie też nadają się do tuningu bo często fajnie wyglądają, ale nie nadają sie do normalnej jazdy.

Na zimę to bym szukał producentów co zjedli zęby na lodzie... kleber, michelin, goodyear, ew bridgestone czy pirelli.

Nie oszczędzaj na układzie hamowania.

Na wiosnę wymieniłem opony, te które poszły na emeryturę to koreańskie Hankook. Trzymały się dobrze drogi bo miałem kilka "ciepłych" sytuacji i zostały przetestowane. Przejechałem na nich 64k mil i zrobiłbym więcej ale nie mogłem wybrać się żeby poprawić geometrie. Feler jaki miały to głośność wyższa niż obecne.

Do góry stronyOnline

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2017-11-05 17:48:07 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Z czystym sumieniem moge polecic Bridgestone i Firestone. Na innch dlugo nie jezdzilem, a dostawalem po kupnie auta - w spadku. Obecnie Firestone Roadhawk, ale wypowiem sie po dwoch sezonach. Na razie dopiero zalozone. Kierowcy narzekaja na stosunkowo niski bieznik nowych opon I tu upatruja atrakcyjnej (w miare) ceny...nie wiem, to opony wprowadzone na rynek w tym Roku *DONT_KNOW*

Ps. darraj...mialem rzeczowo Ci odpowiedziec, ale poniewaz napisales ogolniki I wnioski z wlasnej oceny opon Debica.

Uwazam Kolego, ze Ty piszesz bzdury. Pierwsza rzecz wejdz na oznaczenia opon np. Presto, gdzie ocena przyczepnosci na mokrej nawierzchni to E. Opory tarcia (zuzycie paliwa..E). Wszystko w tym temacie. Oczywiscie na niedzielny wyjazd na ogrodki dzialkowe Lanosem dziadka, jak najbardziej.

Poza tym jezdze od ponad 20 lat. Bez wypadku I stluczki. Ostanio glownie Oplami/Vauxhall a wiec oszczedz sobie personalnych wycieczek. Cos niecos wiem na temat bezpiecznego prowadzenia...Dla mnie mozesz jezdzic na Durexach, jak masz taka wole. Chyba nawet lepsza guma :)

https://moto.wp.pl/debica-i-kormoran-ile-warte-sa-polskie-opony-letnie-6068457008366721a

Polecam Ci Kolego rozwinac ponad 200 komentarzy do tego tekstu, ponizej artykulu (mniejsza, ze beznadziejnego). Poczytaj co pisza polscy uzytkownicy opon Debica i Kormoran :-] (oczywiscie nie przeczytasz, bo podwazyloby Twoja wiare, bo nie fakty)

Krotko mowiac szajs, ale cena przyciaga. Rozumiem, to z pewnoscia jedyna zaleta tych opon.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 05-11-2017 18:03 ]

Do góry stronyOffline

Theraphosa_blon

Post #4 Ocena: 0

2017-11-05 19:00:16 (8 lat temu)

Theraphosa_blondi

Konto usunięte

Test z kwietnia zeszłego roku, szału nie ma, choć dużo lepiej od kormorana
Obrazek

Test

Cytat:

2017-11-05 17:48:07, Kanonier30 napisał(a):

Krotko mowiac szajs, ale cena przyciaga. Rozumiem, to z pewnoscia jedyna zaleta tych opon.

Ja jeżdżę na Yokohama-ch, sprawdzając ceny na tej stronie to w granicach 50 funtów obydwie.

[ Ostatnio edytowany przez: Theraphosa_blondi 05-11-2017 19:02 ]

Do góry stronyOffline

darraj

Post #5 Ocena: 0

2017-11-05 19:05:27 (8 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Przepraszam założycielke tematu za off-top, ale nie moge się powstrzymac aby nie odpowiedzieć.
Kanonier jesli swoja opinie opierasz na artykule z 2014 roku,pisanego pod określoną tezę,to gratuluje. Co do komentarzy to,wyobraz sobie że przeczytalem-40% pozytwnych,30% negatywnych,reszta hejt.Jeżeli tak robisz research przed zakupem,to jeszcze raz gratulacje(potwierdza to fakt jaką marką jezdzisz).
Nie będe sie z Tobą licytował w temacie stażu kierowcy i ilości przejechanych kilometrów,napisze tak-jak ja prowadziłem swoje pierwsze auto,to Ty na g;;wno wołałes kaka. Co do reszty Twojej wypowiedzi,a w zasadzie steku inwektyw,to pominę to milczeniem.
To ostatni mój post w tym temacie,między innymi dlatego-“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Jeszcze raz przepraszam za off-top.

[ Ostatnio edytowany przez: darraj 05-11-2017 19:18 ]

"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,