MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

A jesli nie Anglia to co... ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cyp3k

Post #1 Ocena: 0

2017-08-24 08:53:12 (8 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-1970

Bardzo mnie cieszy widzac ze wszyscy jednak "krecimy" sie w okol tych samych watpliwosci.
Oznacza to ze nie mam jednak az tak spaczonego swiatopogladu. Wiem natomiast jedno, do Polski juz nie wroce.
Odpowiadajac na pytanie galadriel - tak pracuje w sektorze IT/Industry.
Francji nigdy nie bralem pod uwage jako miejsce do zycia.
Indie - niedawno wrocilem od klienta - nie zachwycily mnie absolutnie niczym.
I prawde powiedziawszy kultura ludzi zyjacych tam jest dosyc specyficzna. C
Oczywiscie chodzi mi o kulture w podejsciu do pracy... :-8

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2017-08-24 10:43:45 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Ja podpisuje sie rowniez pod stwierdzeniem: "Za duzo burek na ulicach."

Poza tym ja chcialabym zostac. Podoba mi sie jezyk i kultura miejscowych. Ja przyjechalam tu wlasnie zeby szlifowac jezyk, nie ze wzgledow finansowych, byc moze jestem w mniejszosci ale dlatego wlasnie dalej chce tu byc.

Podpinam sie rowniez pod wypowiedz o USA - tez po jednej wizycie juz wiecej nie chce mi sie tam jechac choc znam osoby ktore ciesza sie ze sie tam osiedlily. A moj facet mial kiedys sympatie ze Stanow, pojechali tam na Boze Narodzenie i dostal pod choinke gore prezentow wlaczajac w nie strzelbe. Wszystko na glowie.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

cyp3k

Post #3 Ocena: 0

2017-08-24 12:04:41 (8 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Z tym za duzo burek moge i nie moge sie zgodzic...
Wszystko zalezy od regionu i miasta w ktorym mieszkasz.
Nie mam akurat z tym problemu i do poki ktos nie obraza mnie na ulicy z tego powodu ze jestem bialy czy ze moja kobieta ubiera sie po europejsku, nie wiedze w tym najmniejszego klopotu.

Ja do UK przyjechalem rozwijac kariere - pieniadze byly trzeciorzednym czynnikiem.

Nie jestem zachlysniety USA ale jak to zwykle bywa - sa Stany i Stany...
Inaczej wyglada zycie na Queens w NJ a inaczej w okolicach San Francisco w CA.

Nalezy byc ostrzonym w pewnych osadach bo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Dobra analogie moge wskazac wzgledem wlasnej "lokalizacji". Londyn mnie przytlacza i jako miasto mi sie zupelnie nie podoba - architektura i owszem. Ale dla porownania moje obecne miasto zachwyca mnie z kazdym dniem czyms nowym, klimatem, widokami, architektura i tym wlasnym "tempem".

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2017-08-24 12:28:48 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2017-08-24 13:30:34 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kazdy kraj ma wady i zalety.

USA wedlug mnie ma zbyt galopujacy kapitalizm, taki ekstremalny, gdzie za wszystko sie placi, za wszystko daje napiwki i nie ma nic za darmo. Nie wiem czy o to chodzilo Ludzikowi50, ale to sa moje spostrzezenia. Moge tam jezdzic turystycznie, ale nie chcialabym tam mieszkac na zawsze. Moze pod wzgledem IT i bycia specjalista w jakiejs dziedzinie, USA nie jest zle, ale tylko okreslone rejony.

Kanada ma lzejsza wersje kapitalizmu i darmowa sluzbe zdrowia, ale tez ma swoje wady i zalety. Na dodatek rozne czesci kraju, sa inne.

W UK brakuje mi prawdziwych jezior (a nie sztucznych zbiornikow retencyjnych) i lasow iglastych. Na szczescie na kontynent nie jest daleko :-)

Ja nie planuje przeprowadzac sie nigdzie, bo nie chce mi sie juz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cyp3k

Post #6 Ocena: 0

2017-08-24 13:34:05 (8 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Rochester

Do góry stronyOffline

ksosksos

Post #7 Ocena: 0

2017-08-24 13:52:34 (8 lat temu)

ksosksos

Konto usunięte

Jedno jest pewne, lepszego customer service i 'latwosci' zalatwiania wszelkich spraw nie uswiadczysz nigdzie inidziej na swiecie od krajow anglosaskich (UK,USA,AU). Jak sie ma dobry zawod a w zwiazku tym pieniadze to jak zycie na kodach. Nigdy nie moge sie przestawic wracajac do PL czy na kontynent, wszystko wydaje sie trudne.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #8 Ocena: 0

2017-08-24 15:22:48 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Dorzuce swoje trzy grosze. Moje przeprowadzki spelzy na niczym, ze wzgledu na zdrowie.
Gdy je opisywalem, to padaly na mnie gromy, ze nie doceniam tego co otrzymalem od UK, ktora przyjela mnie z "owartymi rekoma" (dla mnie kwestia dyskusyjna, bo to szybciej regulowaly unijne traktaty, niz sama Brytania).

Dla mnie zycie w tym kraju staje sie coraz bardziej meczace. POlityka Brexitu tez ma w tym swoj udzial. Pytanie czy naprawde warto tak kurczowo trzymac sie tego kraju, ktory w wiekszej mierze nas nie chce (oczywiscie sa wyjatki).

Osobiscie preferowalbym kraj unijny pomimo wszystko. Przede wszystkim wszelkie kwestie imigracyjne schodza na plan dalszy. Myslalem juz nad Dania, Malta (choc zrobi nizsze, ale nie na tym zycie sie konczy). Teraz chcialbym pozwiedzac ile moge. Jesli uda sie przezyc dluzszy okres, to wowczas na pewno wyniose sie z UK. Mam przesyt ciaglych zmian, obarczania obywateli Unii za wszelkie nieszczescia...Ale to moj poglad.

Jesli starczy mi kasy na wlasny, maly biznes, to Szwajcaria...? Na Kanade chyba nie mam zdrowia i gaszcz przepisow imigracyjnych tez mnie przeraza. Ewentualnie Irlandia, Islandia. Szczerze mowiac, to caly czas szukam I przepatruje warunki zycia, opieke zdrowotna, stosunek do imigracji.

Przy ciagle spadajacym funcie, to rowniez materialna strona zycia w UK staje sie coraz bardziej dyskusyjna.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2017-08-24 15:48:25 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2017-08-24 17:40:39 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Bezradność policji jak i całego wymiaru sprawiedliwości w stosunku do imigrantów spoza Unii jak i młodocianych gangów . Muzułmanie palą angielskie flagi na demostracjach w centrum Londynu , krzyczą "UK go to hell " , " szara dla uk" , "fuck police " a policja stoi z boku i się przygląda. Niedawno jakiś czarny zjadł wszystkie narkotyki podczas kontroli na Dalston i umarł . Natychmiast w dzielnicy wybuchły zamieszki , blokady ulic , włamania do sklepów a policja stoi i się patrzy . Młodociane gangi kradną skutery kierowcom w biały dzień , po prostu podjezdzaja na światłach rowerami Czy innymi skradzionymi skuterami atakują kierowcę nożami i zabierają motocykl . Telefony na policje nic nie dają . Należę do forum na FB gdzie codziennie opisywane są takie przypadki . Policja nie reaguje , nawet jak są świadkami to nie ścigają przestępców bo boją się ze tamci będą mieli wypadek i zginą . To jest już wielki problem w całym Londynie . Benefity rozdawane na prawo i lewo , bardxiej opłaca się nie pracować niż pracować . Patologia rodzi 10cioro dzieci , te w szybkim czasie dorastają, rodzą następne dzieci . Za 50 lat ten kraj będzie krajem trzeciego świata. Nie tylko UK ale chyba cała zachodnia Europa. Jestem wczoraj w szpitalu . Białe kobiety jedno dziecko , czasem dwójka, wchodzi czarnoskóry kobieta w ciąży , na brzuchu owinięte jedno niemowlę , jedno malutkie dziecko w wózku i dwójka może po 3-4 lata idzie obok . W domu pewnie jeszcze piątka starszych. Za te 50 lat pewnie będzie więcej beneficiarzy niż pracujących a sam system padnie . Imigranci stworzą tu takie same getto z jakiego uciekli .

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,