5 najdziwniejszych rzeczy o mnie
Tym razem zacierajac rece , czekam az przyznacie sie do swoich przezwisk. Wiecie ...chodzi o to jak Was przezywali za dzieciaka. Jakie mieliscie przezwisko w latach szkolnych czy jak Was przezywaja w pracy. A moze macie jakies ciekawe zdrobnienia jakimi nazywaja Was najbliżsi? Jakas śmieszną ksywkę? A moze jakis znienawidzony przydomek, ktory wywoluje gesi naskorek ?
I znow na zachete zaczne od siebie

Za dzieciaka wiadomo Efka konefka spadla z drzewka ... i tak juz zostało w skróconej formie Efka lub Konefka...koniecznie z f

Chłopaki przeważnie przezywali mnie od czarownic. Od nazwiska rożne wariacje: Dzieciątko. Dziesiątko ... a stad sie wzielo w domu Dziesia . W trakcie utarczek słownych przekształcane w Dzieske lub Dziesiontkowskoooo z przedłożonym ooo. Jak jest urywane to ostatnie znaczy trzeba sie bać bo ktoś ma nerwa

Bliska mi osoba w trakcie moich fochow i humorow patrzac na mnie kiedy miotam wkurzonym wzrokiem i rzucam błyskawicami mówi ...ooo obudziło sie Oko Mordoru
Najbardziej lubię jak sie do mnie mowi Efka i nie cierpię wszelkich zdrobnień swojego imienia. Zdążyłam sie trochę z tym oswoic bo choćby na tym forum dużo osob upodobało sobie formę Efcia

A teraz chwalić się jak na Was wołają i skąd wzięły sie Wasze przezwiska