MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

5 najdziwniejszych rzeczy o mnie ;-)

« poprzednia strona

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 10 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2017-07-31 16:37:16 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Właśnie to zrobiłam. Dwa lata temu zaczęłam studia z psychologii. Robię to hobbystycznie, ale a nuż, widelec, zdążę jeszcze parę lat przed emeryturą popracować w nowym zawodzie

Ja tez.

No to sprowadzmy troche dzieci na ziemie, zanim uwierza ze sa pepkami swiata:-8

Jak dobrze komu idzie na IQ testach to kwestia wypadkowej czynnikow typu: srodowisko (social environment) wiara w siebie (kwestia co rodzice wpoili) motywacja i inicjatywa (tez zwiazana z upbringing) plus doswiadczenie. A nie tego, ze sie jest w jakis cudowny sposob, genetycznie czy jakos"inteligentnym". Jak sie czlowiekiem odpowiednio pokieruje/ uwarynkuje, to kazdy w tych testach osiagnie ponad przecietna. I czar prysl...

Jesli juz natomiast koniecznie musimy tzw. iteligencje dzielic, to na glowne nurty:

fluid intelligence, zawierajaca logiczne myslenie, rozwiazywanie problmeow i jest to inteligencja niezwiazane z nabyta wiedza (natomiast to wlasnie czesto odpowiada za/ stanowi o osiagnieciu sukcesu w zyciu). My to chyba w Polsce nazywalismy inteligencja wrodzona?

I druga strona medalu- crystallised inteligence, czyli mierzona doswiadczeniem typu zdolnosci jezykowe (nie wiem, sposob wyslania sie, te sprawy), nabyta wiedza itd. I faktycznie, intelektualisci z nosem w ksiazkach, Einsztainy i Sheldon'y tego swiata moga sie kompletnie rozlozyc na tej pierwszej inteligencji, ergo jakiegos tam czy to emocjonalnego czy materialnego sukcesu w zyciu nie osiagna.

No dobra to tyle na dzisiaj.

A ja tam goopia jestem i dobrze mi z tym.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #2 Ocena: 0

2017-07-31 21:17:58 (8 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Gal, też, czyli że psychologia? :-]

Cytat:

[B]2017-07-31 16:37:16, galadriel napisał(a):
fluid intelligence, zawierajaca logiczne myslenie, rozwiazywanie problmeow i jest to inteligencja niezwiazane z nabyta wiedza (natomiast to wlasnie czesto odpowiada za/ stanowi o osiagnieciu sukcesu w zyciu). My to chyba w Polsce nazywalismy inteligencja wrodzona?

To jest inteligencja płynna :-)
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2017-08-01 16:36:21 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

No, psycho, psycho. Drugi roczek. E to powodzenia nam obu na tej sciezce wyboistej, mrocznej i niepewnej niczym z poematow Edgara Allana.

A to dzieki, nie wiem jak to to po polsku bylo/ jest / sie tlumaczy; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2017-09-04 11:51:31 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2017-09-04 17:19:38 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:
(...) Nawet jeśli są niepopękane nie stawiam stopy na łączeniu płytek, czyli fudze.

:-]

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #6 Ocena: 0

2017-09-04 19:44:27 (8 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Umniem ruszac uszami... ;-)
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,