MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Provisional driving licence

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2017-05-24 08:00:57 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tobie się kraje pomyliły. Tu nie ma ormo, ale jak najbardziej Anglicy współpracują z policją i czy to dzwonią czy też zglaszaja patrolom.

Łamanie przepisow ruchu drogowego, to forma opozycji do czego? Policja potrafi nawet poczekać na takiego artystę.
Skoro ktoś nie umie jeździć to na nic jego nie ciamajowe jazdy są tym bardziej niebezpieczne. Oczywiście mam na myśli krłopoty innych po kolizji z osobą bez ubezpieczenia i prawa do jazdy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

ie2ox4-2b

Post #2 Ocena: 0

2017-05-24 08:51:09 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2017-05-24 08:00:25, Richmond napisał(a):
Nie wiem (...)

Przykro mi, miałem wyższe mniemanie...

Cytat:

2017-05-24 08:00:57, krakn napisał(a):
Tobie się kraje pomyliły. Tu nie ma ormo, ale jak najbardziej Anglicy współpracują z policją i czy to dzwonią czy też zglaszaja patrolom.

Mi nigdy nic się nie myli. Ja nie piszę o kraju ale o nacji ORMOwców. Pokaż jednego bez grzechu, a ja też zacznę wsadzać nos w nie moje sprawy.

Cytat:

Łamanie przepisow ruchu drogowego, to forma opozycji do czego? Policja potrafi nawet poczekać na takiego artystę.
Skoro ktoś nie umie jeździć to na nic jego nie ciamajowe jazdy są tym bardziej niebezpieczne. Oczywiście mam na myśli krłopoty innych po kolizji z osobą bez ubezpieczenia i prawa do jazdy.

Dlaczego zakładasz że on nie ma prawa jazdy czy ubezpieczenia? Popierasz niezaradnych? Dla niezaradnych, są inne pojazdy.
Skąd wiesz że w tym samochodzie nie rodziło się nowe życie i ich życie nie było zagrożone?

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2017-05-24 16:35:33 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Nie sądziłem, że to tego dojdzie :) Zgadzam się z ie2ox4-2b... . Jeżdzi używając provisional licence no i co z tego? Może jest lepszym kierowcą od wielu "doświadczonych", którym w Polsce egzaminy poszły przy pomocy prezentów dla egzaminatora :-] a w UK została tylko wymiana.

Po co mieszać się w czyjeś sprawy i ściągać na kogoś kłopoty? Ta osoba jest odpowiedzialna za siebie i ewentualne trudności, gdy zatrzyma ją policja. Za donoszenie na psy - to xxxx :-!. Oni Was nie obronią, ani nie ochronią. Jak w większości krajów. Bardzo chętnie zaś mają używanie na przeciętnych śmiertelnikach, bo na wydarzenia z gangami (a nie daj Boże, gdy padają strzały), to zawsze się spóźniają. Oczywiście przypadkowo *CRAZY*.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 24-05-2017 16:36 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2017-05-24 16:49:46 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

ie2ox4-2b wchodzisz w zawiłosci filozofi mniemanoligi stosowanej.
:>

Zasada jest prosta. Jeżeli potrafisz jeździć idź zdaj egzamin.
O ile w pl jak to tam można mówić że jest trudno, kosztownie itd bo faktycznie zdać prawo jazdy w PL to niemal trzeba mieć cyrkowe umiejętności.
Choć nie powiem, ja zdałem za pierwszym razem... OK, no było dawno, Beata zdawała jakoś w 2001 albo 2002 roku, też za pierwszym razem, ja w Krakowie, ona w Katowicach.
Więc się da.

Tu też zdanie egzaminu nie jest mega kosztowne. 2-3 stówki i masz zdany egzamin. Więc w czym problem?

że nie potrafi jeździć i tyle znaczy.
I nie rób z przestępcy męczennika, bo to nie Polska i nie stan wojenny gdzie każdy objaw łamania prawa, rosło do rangi walki z obcą władzą...

Po drugie nie ma ubezpieczenia, bo jak nie ma prawa jazdy, to automatycznie jego ubezpieczenie jest nieważne.

Idąc dalej, skoro nie potrafi to jest nie tylko zagrożeniem, ale również dokonuje wykroczenia i przestępstwa.
Bo z tego co wiem, jazda bez licencji i bez ubezpieczenia jest w UK przestępstwem.

A każda osoba ma prawo i obowiązek w tym kraju, zadbać o swoje bezpieczeństwo i swojej społeczności.
Obrazek

U nas to świetnie działa.
Jak zostawiłem drukarkę i stare tłumiki na podjeździe i przyjechali cyganie i chcieli to zabrać to sąsiad wyszedł i nie pozwolił, bo nie napisałem na kartce ze to do zabrania :))

Jak się jakieś łebki kręciły na skuterach, pewnie robili obchód, co by tu za@, to raz że ktoś wyszedł, dwa ktoś zrobił im zdjęcie, a do nas przyszedł sąsiad i ostzegł nas że się jacyś obcy kręcili i że mają zapisane numery tablic i zdjęcia z kamer jak by co...

Dzięki temu u nas jest spokój. Nie mogę narzekać.

Ponieważ w Uk nie wolno iść obić zęby drugiej osobie za to że ci zagraża w ten czy inny sposób, do tego wg rozpiski za to że policja się nim zajmie w tym roku podatkowym zapłaciłem Policji 224.57.
Więc nie zamierzam patrzeć i czekać kiedy nie umiejący jeździć sąsiad wpakuje mi sie w zaparkowany samochód, czy potrąci mnie lub jakieś dzieci idące ulicą, czy chodnikiem.
Wszystko możliwe bo skoro dla kogoś jest zdać egzamin w UK gdzie kurde zdają takie ciamajdy to znaczy że nie przekroczył jeszcze poziomu taczek.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #5 Ocena: 0

2017-05-24 19:37:48 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2017-05-24 16:49:46, krakn napisał(a):
ie2ox4-2b wchodzisz w zawiłosci filozofi mniemanoligi stosowanej.
:>

Zasada jest prosta. Jeżeli potrafisz jeździć idź zdaj egzamin. (...)

A kto sprawdził że nie ma prawka i ubezpieczenia? Ja czegoś nie doczytałem, czy macie już swoją nadgorliwość?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2017-05-27 06:37:17 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Temat jest Provisional driving licence.
Najwyraźniej autor wątku wie.
A skoro jedzie Provisional driving licence to Nie jest jeszcze prawo jazdy, jeżeli jedzie sam bez nadzoru innej spelniajacej wymogi osoby to ma też ubezpieczenie nie ważne.

Nadal nie rozumiem dlaczego nie idzie zdać prosty egzamin, a popierasz osoby które mogą zagrozić ci na drodze, zwlaszcza jak wysiadziesz z samochodu.
Trochę mi to przypomina sytuację z Polski.
Wszyscy wiedzieli kto ich okrada, ale nikt nie chciał donieść czyli się chronić.
Dopiero jak jednemu zginęły nie tylko kury, ale koń, kilka krów i ogolocili dom i garaż, to zrobił się rwested gdzie jest policja, bo przecież ten ktoś kradnie od lat i nikt nic z tym nie robi.

Syndrom bitej żony?
On taki nie jest.
On kiedyś przesłanie?
Na pewno się kiedyś zmieni?

Można I tak. Ale jak dla mnie to cały ten cyrk żeby nie zgłaszać bo to nie ładnie to sami złodzieje podtrzymują, bo wojna się skończyła, okupanta nie ma, a cały cyrk dotyczy po prostu zwykłych przestępstw, zagrażających wszystkim...
Stlumiony instynkt samozachiwawczy.

Prawdopodobnie ten człowiek sam wpadnie, gdy na ekranie terminala pojawi się że właściciel pojazdu nie ma prawa jazdy i zobaczą że jedzie sam.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,