MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Spłonął polski sklep w Coventry

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2016-10-28 18:00:39 (9 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2016-10-25 11:45:23, bart00 napisał(a):
Dzień dobry wszystkim,

Pytanie off topic, ale czy takie sytuacje agresji wobec Polaków są bardzo częste w Coventry i okolicach?

Własnie dostałem pracę dla jednego z podwykonawców JLR w okolicach Coventry. Planuję przenieść się tam z rodziną z Polski (żona+ 1,5 roczne dziecko).

Z gory dzięki za info.

Mieszkam 9 lat i nic mi się jeszcze nie przytrafiło. Zapotrzebowanie na pracowników do produkcji części samochodowych jest bardzo duże. Jaguar otwiera niedługo w Coventry drugą fabrykę, a poza tym można tam aplikować bezpośrednio.
Cytat:

2016-10-25 13:06:33, bart00 napisał(a):
Ludzik50 mam jeszcze jedno pytanie poza konkursem :) w jakiej dzielnicy najlepiej wynająć mieszkanie? Mam na mysli życie z rodziną. Dzięki.

Może na początku trzeba zacząć od informacji w jakich dzielnicach najlepiej nie wynajmować mieszkania :-]
To Hillfields (które swojego czasu należało do top 10 najniebezpieczniejszych miejsc w Wielkiej Brytanii) oraz Foleshill.
Obie te dzielnice przypominają bardziej Trzeci Świat, niż Wielką Brytanię, którą sobie wyobraża przyszły emigrant. Unikaj dzielnic w bezpośredniej bliskości na północ od centrum miasta, czyli właśnie Hillfields i Foleshill. Po zbóju przestępczość, prostytucja, pełno handlarzy narkotyków, drogie ubezpieczenia aut.
Najlepsze to Cheylesmore, Allesley i okolice Warwick University. Ogólnie na południe od Ring Road. Moje Exhall też jest dobre, tylko to bardzo specyficzne miejsce, bo jest oddalone o 7 mil od centrum i nie ma tu zbyt wielu rozrywek. Jednak wszystkie większe supermarkety są w odległości 1 mili od mojego domu i nie trzeba nigdzie jeździć daleko na zakupy. Dla osób bez auta to jeszcze ważniejszy czynnik.
Jak coś, to pisz.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,