Cytat:
2016-10-25 11:45:23, bart00 napisał(a):
Dzień dobry wszystkim,
Pytanie off topic, ale czy takie sytuacje agresji wobec Polaków są bardzo częste w Coventry i okolicach?
Własnie dostałem pracę dla jednego z podwykonawców JLR w okolicach Coventry. Planuję przenieść się tam z rodziną z Polski (żona+ 1,5 roczne dziecko).
Z gory dzięki za info.
Mieszkam 9 lat i nic mi się jeszcze nie przytrafiło. Zapotrzebowanie na pracowników do produkcji części samochodowych jest bardzo duże. Jaguar otwiera niedługo w Coventry drugą fabrykę, a poza tym można tam aplikować bezpośrednio.
Cytat:
2016-10-25 13:06:33, bart00 napisał(a):
Ludzik50 mam jeszcze jedno pytanie poza konkursem

Może na początku trzeba zacząć od informacji w jakich dzielnicach najlepiej nie wynajmować mieszkania
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
To Hillfields (które swojego czasu należało do top 10 najniebezpieczniejszych miejsc w Wielkiej Brytanii) oraz Foleshill.
Obie te dzielnice przypominają bardziej Trzeci Świat, niż Wielką Brytanię, którą sobie wyobraża przyszły emigrant. Unikaj dzielnic w bezpośredniej bliskości na północ od centrum miasta, czyli właśnie Hillfields i Foleshill. Po zbóju przestępczość, prostytucja, pełno handlarzy narkotyków, drogie ubezpieczenia aut.
Najlepsze to Cheylesmore, Allesley i okolice Warwick University. Ogólnie na południe od Ring Road. Moje Exhall też jest dobre, tylko to bardzo specyficzne miejsce, bo jest oddalone o 7 mil od centrum i nie ma tu zbyt wielu rozrywek. Jednak wszystkie większe supermarkety są w odległości 1 mili od mojego domu i nie trzeba nigdzie jeździć daleko na zakupy. Dla osób bez auta to jeszcze ważniejszy czynnik.
Jak coś, to pisz.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better