|
---|---|
NieCzarnyKot | Post #1 Ocena: 0 2016-07-25 19:33:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2013 Skąd: bucks |
Mieszkam teraz w domu dzielonym na kilka unitow gdzie kuchnia jest wspolna. Znam pozostalych wspolokatorow i jestesmy w bardzo dobrej komitywie za wyjatkiem jednej osoby, ktora jest dosyc, uhm problematyczna. Ale nie o nia chodzi tak naprawde, tylko o jej partnera, ktory w tym domu nie mieszka oficjalnie, ale dostaje listy i paczki na ten adres (zaadresowane pod roznie brzmiace imiona i nazwiska, jakby probowal zataic miejsce pobytu). Sprowadza do domu swoich znajomych, dosyc dzwnych i glosnych, robi to z reguly w srodku nocy, nawet jak prawowitej lokatorki nie ma. Pali ziolo caly czas i juz raz byla go szukac policja (akurat wtedy nie bylo go na stanie). Teraz przyszedl list od komornika na 500 funtow w ktorym pisze, ze moga wejsc i zabrac rownowartosc jakiegos tam jego dlugu.... Landlord mieszka w USA i nie jest w stanie pomoc. Co robic w takiej sytuacji, gdzie to zglosic?
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2016-07-25 19:49:27 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Landlord moze pomoc, moze dac wypowiedzenie tej osobie, za lamanie umowy. Powinnisice porozmawiac z tym lokatorem i wyjasnic, ze nie zyczycie sobie wizyt tej osoby.
Carpe diem.
|
NieCzarnyKot | Post #3 Ocena: 0 2016-07-25 19:52:34 (9 lat temu) |
Niestety rozmowa z lokatorka nic nie daje... A z landlordem kontakt jest trudny, z racji tego ,ze to starszy pan plus mieszka w USA :/ I nie obchodzi go zbytnio co sie w tym bloku dzieje,o ile czynsz mu wchodzi na konto co miesiac. Takze szukam innej drogi.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2016-07-25 19:53:28 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie ma innej drogi. Jak zmienicie zamki, to i tak dacie pani klucz, a pani pewnie dorobi panu i bedzie sobie wchodzil.
Gdyby pan zaklocal spokoj lub robil cos nielegalnego, to moze policja by pomogla. Carpe diem.
|
NieCzarnyKot | Post #5 Ocena: 0 2016-07-25 19:59:38 (9 lat temu) |
Zakloca spokoj bardzo konkternie i pali marihuane... Ale dzwonilam na policje i praktycznie zabili mnie smiechem. Powiedzieli, ze mamy sie miedzy soba dogadac albo mam isc do CAB. Jak powiedzialam, ze policja juz wczesniej tego pana szukala i byla z wizyta o 1 w nocy z tego powodu to dostalam odpowiedz, ze jakby policja chciala go znalezc to by znalazla :D Komisariat w Cambridge btw, polecam.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2016-07-25 20:22:37 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2016-07-25 20:46:08 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2016-07-25 19:59:38, NieCzarnyKot napisał(a): to dostalam odpowiedz, ze jakby policja chciala go znalezc to by znalazla :D Komisariat w Cambridge btw, polecam. takie działanie policji oznacza że w tej okolicy mają takie nasycenie zielem że jak by chcieli wszytskich aresztować to by musieli stadion zapełnić. To samo jest np na Brixton, tam wali trawą z samochodów nie tylko od pieszych, nie trzeba żadnych testów żeby wiedzieć kto właśnie jara i jedzie. Ale są miejsca gdzie byle pierdnięcie i za chwile jest komitet z councilu + policja + ktoś z zarządu budynku. marudzić landrodowi do upadłego i tyle, albo zmienić miejsce zamieszkania. Dobrze by było gdyby właściciel domu dostawał listy od wszytkich mieszkańców, a nie od jednej... Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2016-07-25 21:27:00 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
NieCzarnyKot | Post #9 Ocena: 0 2016-07-25 21:58:07 (9 lat temu) |
Problem maja wszyscy, nie tylko ja. Tylko ja jako pierwsza wyszlam z inicjatywa, zeby to gdzies zglosic. Nie sadze zeby policja przyszla prosic kogos na swiadka o 1 w nocy
![]() "Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."
|
franio11 | Post #10 Ocena: 0 2016-07-25 22:12:23 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-05-2015 Skąd: SthWest |
a) zadzwonic na policje anonimowo i donieść na mieszkanie, przyjada i wylegitymują wszystkich.
b) nie zapłacić czynszu to sie dziadek obudzi i albo zajmie sprawą albo nie. ![]() |